Reklama

ROZCHOD - JAK SE S NIM VYROVNAT??

Hanka (Út, 2. 1. 2007 - 16:01)

ahoj,taky trochu napíši z jiné strany.Ono o ten vztah je třeba nějak pečovat a pozozně sledovat,jestli neni něco špatně.Výborná manželka můžeš být jen z tvého pohledu, tomu druhému může něco chybět a i když se snaží, aby nevadilo a nechybělo,může to "prasknout" v podobě milenky nebo zamilování jinde.A ten "hříšník" sám ani možná neví, co to je.

No,jak jsem psala, jsem z té druhé strany. Po deseti letech vztahu jsem se zamilovala do jiného muže a to co je v očích jiných lhaní, to bylo u mě snahou vše udržet a zachránit a počkat,až zamilování přejde a dlouhý vztah zbytečně nerozbít.Myslíte,že jsem nevěděla,co páchám za blbost?Ale ono to taky nejde všechno rozumem ukočírovat, co nejsou hormony, mohou být city a déle neřešené problémy nebo odlišný vývoj partnerů po letech. Jsem nyní sama,nešlo udržet ani jedno, ani druhé.I když o mě stojí oba stále pořád.

Pro Martinu bych ráda vzkázala,že jí držím palce a za nějaký čas místo smutku a hysterie přijde poznání, o co vlastně šlo. Zpětně totiž vidím,jak má zachraňování vztahu smysl,pouze pokud jde ze strany nevěrníka o "citové pobláznění".Pokud jde o něco vážnějšího,dlouhodobě neřešené problémy nebo rozdíly,není moc šance.A samotná kauza tomu moc tedy nepřidává.Jak jsem řekla,jinými slovy,podívej se také na sebe,jestli tam nemohla být nějaká příčina manželovy nevěry.Člověk má začít u sebe a i když ten druhý říká, že za nic nemůžeš,může si to sice myslet a třeba to není pravda..

V dnešní zrychlené a na zvrácených hodnotách postavené době je všechno kolem vztahů a rodiny fakt těžší.

Držím Vám všem palce,já se také nevzdávám a věřím na svoji lásku.

Návštěvník (Út, 2. 1. 2007 - 09:01)

Ahoj E,
u mě myslim dobře....snad to nezakřiknu. Nechceme nic uspěchat tak se občas scházíme, Nový rok jsme strávili spolu. Ale stejně cítim pořád takovou nejistotu.... A co ty jak to pokračuje? Měj se a ozvi se Laura

honza73 (Út, 26. 12. 2006 - 19:12)

ahoj,před 2 měsíci mi utekla manželka i s dcerou k rodičům.Důvod=alkohol a kouření.Jak jí mám dostat zpět?S alkoholem i cigaretami jsem přestal,dcera mě má ráda,jsme spolu 6 let,nevím co mám dělat.Poradíte mi?

Ele (Ne, 24. 12. 2006 - 22:12)

Všem přeju krásné a klidné vánoční svátky, držím všem pěstičky, ať aspo? o téhle době máte klidná srdíčka, ať cítíte jen samou lásku, ať nejste sami, ať máte radost i z těch nejmalinkatějších a nejvšednějších věcí. Aspoň v tuto dobu... Dnešní Štědrý den jsem strávila ve dvou "rovinách" a jsem ráda, že se tu můžu o vše podělit. Krásnou noc...

E (Ne, 24. 12. 2006 - 20:12)

pro lauru...moc se omlouvam,ze jsem nenapsala...ted si to tu ctu a bulim.Vubec te neznam a premyslim o tobe jako o clovickovi me moc blizkemu.Jestli se tu jeste objevis,napis mi jak ti je a jak to dopadlo,prosim...

p73 (Pá, 22. 12. 2006 - 15:12)

ahoj,mě opustila po 9 letech manželka i s dcerou,je to už 6 týdnů,na začátku mě bylo taky hodně zle ale teď na sobě pocituju že už mě to přechází,nech tomu čas,choď mezi lidi,bav se,..najdeš určitě jinou která bude lepší než ta předešlá,ženský jsou hrozný kačeny...ahoj a drž se

p73 (Pá, 22. 12. 2006 - 15:12)

ahoj,mě opustila po 9 letech manželka i s dcerou,je to už 6 týdnů,na začátku mě bylo taky hodně zle ale teď na sobě pocituju že už mě to přechází,nech tomu čas,choď mezi lidi,bav se,..najdeš určitě jinou která bude lepší než ta předešlá,ženský jsou hrozný kačeny...ahoj a drž se

p73 (Pá, 22. 12. 2006 - 15:12)

ahoj,mě opustila po 9 letech manželka i s dcerou,je to už 6 týdnů,na začátku mě bylo taky hodně zle ale teď na sobě pocituju že už mě to přechází,nech tomu čas,choď mezi lidi,bav se,..najdeš určitě jinou která bude lepší než ta předešlá,ženský jsou hrozný kačeny...ahoj a drž se

Martina (Čt, 21. 12. 2006 - 11:12)

Já si myslím, že pro něho je tím největším strašákem co na to řeknou děti.On jim bude muset do očí říct co my udělal a proč odchází!!!Jinak nevím, co pořád rozmýšlí....
M.

Reya (Čt, 21. 12. 2006 - 10:12)

Nojo, ale k čemu jsou takové dopisy, když ho sice nepřemlouváš, aby s tebou zůstal, ale de facto čekáš na jeho rozhodnutí, takže jsi v pozici toho slabšího? Ta lhůta k vystěhování mi připadá mnohem účinější, jak pro tebe, tak pro něj. Je třeba ale v takovém případě počítat s tím, že pokud mu řekneš "odstěhuj se", ale nebudeš pak schopna to rozhodnutí vykonat, budeš v jeho očích slabší ještě víc. Jinými slovy, ultimáta ano, ale jen tehdy, pokud si člověk dokáže v danou chvíli za svým rozhodnutím stát. Pokud ne, tak nemá smysl, aby je dával (je třeba lepší počkat na dobu, kdy si fakt budeš jistá).
Kdysi jsem četla příběh ženy, která toho muže vybojovala zpět. Ptala jsem se ale stejně: Co pak? Sice to byl úspěch, ale mě by stejně někde uvnitř žralo to, co mi udělal. Ano, možná bych cítila časem i touhu mu to vrátit, a to není dobré. Každý si to musí v hlavince urovnat sám. Jisté je, že být pořád jen ta "čekanka", která se snaží za každou cenu dávat lásku někomu, kdo ji raději hledá jinde, to je dobrá cesta k tomu, jak pro toho druhého ztratit hodnotu. Co je jisté, to nás obvykle moc nepřitahuje a nebere.
Přečetla jsem si tady reakci Toma. K ní bych chtěla říct, že Tom asi ještě nikdy nezažil, jaké to je, když vás někdo zklame. Jistěže, vina je vždy někde uprostřed, nikdo z nás není dokonalý a každý má právo si život zařídit tak, jak sám uzná za vhodné. Ale stále platí, že by se každý (ať už žena nebo muž) měl chovat co nejslušněji a nejčestněji.

Martina (Čt, 21. 12. 2006 - 08:12)

Milá Eleno, po tom co jsem přišla na jeho nevěru jsem mu napsala dopis, tvrdý a výstižný,že ho nebudu prosit ani přemlouvat aby s námi byl, dopis jsem napsala tak aby pro něho vyzněl že se prostě bez něho obejdeme.Ať si jde tam,kam ho srdce táhne.
Pro něho bylo totiž odhalení nevěry veliké překvapení s kterým nepočítal.Takže mě poprosil o čas aby si mohl vše rozmyslet.Eleno a taky si v hlavě přebírám co jsem udělala kdy špatně, kde se stala chyba, nevím, vždycky jsme si problém byly schopni vyřešit, domluvit se, napadlo mě jen že to bude spíš otázka komunikace. Protože při každodení honičce, kterou ženská má, tak prostě někdy toho času na toho druhýho moc není.A ona ho má ten čas, nemá děti, má jen byt, ta má času habaděj s ním vykládat. Já mám honičku, z práce domů, všechno kolem dětí, baráku, domácnosti....Ale to má spousta z vás přece taky!!!Víte přesně o čem píšu!
No, nějak se to vyvrbí.
M.

Martina (Čt, 21. 12. 2006 - 08:12)

Ahoj Moniko, máš pravdu a to mě děsí!Jak člověk pak zjistí, že mu ten druhý nelže?Že to myslí vážně.
M.

Návštěvník (Čt, 21. 12. 2006 - 02:12)

.

..

..

Jan (Čt, 21. 12. 2006 - 01:12)

Před několika dny mne opustila po 5 letech přítelkyně. Moc jsem ji miloval (a vlastně pořád miluju). je mi hrozně......

Elena (St, 20. 12. 2006 - 23:12)

Kdyby se ta jeho nevěra neprovalila, tak by si klidně dál užíval pohody domáciho krbu a náruče milenky, řekla bych, ze každý chlap tak trochu touží po harému a v téhle podobě ho nalezne. Dávání ultimát je hloupost, ať už ze strany manželky nebo milenky. Myslím,že mužský si vybere spíš toho, kdo mu to ultimátum nedá. A když už teda ultimátum zaznělo, tak bych souhlasila s Monikou - nestavět se do pozice žebračky - tak vybereš si mě nebo milenku? ale dát mu spíš lhůtu na odstěhování. Zkrátka vzít situaci do svých rukou. Když mu takhle jasně naznačíš aby vypadl, tak třeba najednou zjistí, že vlastně vypadnout nechce a bude se tomu bránit. Napřed bys ale měla zjistit, jestli ho teda chceš nebo nechceš a podle toho se rozhodnout. Podle mě je teda manželství, kdy se chlap zamiluje někde jinde, stejně odsouzené k zániku. Přemýšlelas nad tím, co mu u tebe chybělo? Píšeš, že jsi byla vzorná manželka, ale představa vzorné manželky v pojetí ženy se dost liší od pojetí muže. Žádný mužský nebude milovat ženu jenom proto, že mu vaří, uklízí a stará se o rodinu, jak jsi několikrát napsala. Za tohle bohužel nečekej ani vděk, natož pak lásku.

Pampeliška (St, 20. 12. 2006 - 21:12)

Martino,ono také záležíjak dlouho tu slečnu má.Jestli pár měsíců nebo déle.Jestli je to třeba 1-3 měsíce nemůže být mezi nimi láska ale řekla bych spíš pouhá zamilovanost.A ta velice brzy přejde.Je to pouhá chemie.

monika (St, 20. 12. 2006 - 20:12)

pokud není schopnej se rozhodnout hned ,svědčí to že nějaké pouto k té slečně má.Myslím že ta lhůta by měla být u Martiny jestli po tom všem s ním chce žít,ne u něj ..pochopila bych kdyby se stáhl do ústraní od obou žen a snažil si srovnat pro a proti,ale pokud si klidně jede za milenkou.tak bych mu dala maximálně lhůtu na odstěhování.Pokud se rozhoduje a necítí to okamžitě při "odhalení" s kým chce dál žít,tak není co řešit.Mohlo by se také stát ,že Martině namluví,že se rozhodl pro ni a za čas by zjistila,že zase lhal.

Martina (St, 20. 12. 2006 - 20:12)

Dala, po štědrým dnu to budeme řešit. To už má mít jasno v tom co chce.Je to hlavně kvůli klukům, vánocům. Hrozně mi vadí když říká : když opustím ji bude mě to moc bolet a když opustím vás tak taky!Dobrý viď!A pak mě z toho nemá klepnout........
M.

Pampeliška (St, 20. 12. 2006 - 18:12)

Dala si mu čas na rozmyšlenou?

Martina (St, 20. 12. 2006 - 18:12)

Pampeliško máš pravdu, musím zachovat chladnou hlavu, hodně nad tím přemýšlet a jak píšeě bez emocí, jde mi to už ztuha, vždyť mi před hodinkou zase odjel za ní a nezlobte se na mě, síly mě fakt opuštějí.
Ale Monika má asi taky pravdu!Co si vlastně rozmýšlí.....a za čtyři dny už v tom má mít jasno....
M.
Martina

Reklama

Přidat komentář