Reklama

ROZCHOD - JAK SE S NIM VYROVNAT??

Pampeliška (St, 20. 12. 2006 - 18:12)

Martino:Hlavně si ujasni,PROČ ho chceš zpátky.Stojí ti za to?Tahle situace musí být hrozná ale zkus se na to kouknout bez emocí.

monika (St, 20. 12. 2006 - 18:12)

Jano a kolikrát mu budeš dávat šanci ,každoročně před vánoci?Ano každý má právo začít znovu,ale pokud si svůj omyl včas uvědomí,né po měsíční lhůtě na rozmyšlenou..ale to je můj pohled na věc,mě by srdce bolelo ale tímhle stylem by mě ztratil, přesto že máme děti.

Martina (St, 20. 12. 2006 - 17:12)

Tome, já bych to trochu upřesnila, jsem jenom nešťastná ženská plná bolesti, která neví kudy kam..........a co dál!
Martina

Reya (St, 20. 12. 2006 - 17:12)

Jano, máš možná pravdu, ale na druhou stranu, každý si sám v sobě musí odpovědět na otázku, zda na to má, aby tu další šanci dal. Jestli bych cítila, že se přes to zklamání nepřenesu, pak si myslím, že je lepší s tím seknout. Už jen kvůli možným budoucím výčitkám nebo špatnému pocitu.

Tom (St, 20. 12. 2006 - 17:12)

Martino, podle toho, co píšeš, jsi pěkně mstivá a pokrytecká ženská, co se třese jen na to, jak to dá tomu "svýmu" sežrat. Na jednu stranu ho chceš zpět, ale jen, co by se třeba tvůj muž zpět chtěl vrátit, bys mu to osolila - a vykopla jo třešinku na závěr. To mi nepřijde jako zrovna konstruktivní řešení krize. Víš, na každý prase se už vaří voda. Každej špatnej skutek se dotyčnýmu s úrokama vrátí jinde a jindy. Tak proč se s tím špinit osobně.

Reya (St, 20. 12. 2006 - 17:12)

Pardon, předtím jsem napsala "Moniko" místo "Martino". Moc se omlouvám.
Ale jinak musím trochu souhlasit s Elenou. Ten hrneček je fakt poněkud zbytečné a nanic gesto...
Ale je fakt - zoufalého zase napadají jen zoufalé věci. Zase bych z toho hned neusuzovala na Martininu povahu, na to, jak se chovala v manželství předtím a pod. Ono vůbec s tím internetem je to tak, že si tu prakticky každý může vymyslet, co chce, jaká je realita je věc druhá. To ovšem neznamená, že člověk bude hned odsuzovat.

Martina (St, 20. 12. 2006 - 16:12)

Milá Eleno díky za příspěvek, jen pro upřesnění, já jsem byla právě těch celých 10 let jeho hodná a milující manželka, která by pro rodinu udělala všechno na světě a ten chlap mě za tohle všechno celých půl roku (nejmíň)lhal a podváděl. Tohle mu nemůže jen tak projít. A taky nejsem žádná hysterka, protože doma má klídek i přes to co udělal. Má doma pohodu, jezdí si dál 1x týdně za milenkou a rozmýšlí se kterou z nás vybrat!Ten chlap musí dostat za vyučenou, ale i přesto všechno je to táta mých dětí, takže se musím ohlížet i na ně!A hrneček zatím koupený není.A jak píše pampeliška i já jsem zoufalá a i přes svou hrdost myslím na zoufalé věci!Myslím, že svou tvář a hrdost jsem si zachovala, protože každá druhá by ho za tohle už dávno vykopla!
Takže Eleno i tobě díky za názor!
Proto sem tady, na diskusi....
Protože právě vaše příspěvky,názory, rady mi pomáhají se v té zapeklité motanici zorientovat.
Martina

Jana (St, 20. 12. 2006 - 15:12)

Moniko, to je nehorazna blbost, kdo zklame jednou, zklame podruhe. Nektere lidi prave ono ublizeni nekomu nakopne k tomu, ze uz nikdy nic takoveho neudelaji.
Je to jen hloupe zenske rceni!!!
Kazdy ma sanci zacit znova.

monika (St, 20. 12. 2006 - 14:12)

Také si myslím ,že Martina jedná tak jak zrovna cítí a nikdo se jí nemůže divit.myslím že ho už doma nechce udržet,jen mu chce připomenout kdo vlastně stále je a to otec dětí,který ubližuje..a nějaký osud ,to je častá výmluva těch co podvádějí.Zní to totiž líp,než že se zmagořil přesto že měl rodinu,kde mu bylo dobře.Ona ta osudová láska bude třeba taky brzy překvapená až bude veškerá starost o něj na ni,už to nebude třeba ten miláček co je usměvavý ,když si na ni udělá čas,ale pozná i jeho stinné stránky,když je vzteklý má problémy v práci apod.Ono i platit směšné alimenty novou rodinku zatíží,takže každá co jsme vdaná víme ,že být manželkou není kolikrát jednoduché ,být oporou v dobrém i zlém.A to si většinou milenka neuvědomí.Ale stylem jak to řeší MARTINY manžel,bych mu šanci nedala ,a když už tak by se musel šeredně snažit.Jestliže neví "kam patří"tak at jde ,kam ho osud táhne,a pokud se na děti neohlížel do ted,nebude jiný i do budoucna.Možná tím jen omlouvá před milenkou své setrvání v manželství,ve skutečnosti mu však vyhovuje mít obě.Já osobně bych mu už nedokázala věřit a vztah bez důvěry by pro mě ztratil hodnotu,protože osud je osud a kde je psáno ,že tím cesta osudu pro něj skončila.Ne nadarmo se říká,kdo zklame jednou ,zklame i po druhé.

Pampeliška (St, 20. 12. 2006 - 14:12)

Pro Elenu:Martina je jen zoufalá a zoufalý lidé dělají zoufalé věci.Já si spíš myslím,že by si měla Martina zachovat svou tvář a hrdost.Strašně s tebou cítím,Martino.

Elena (St, 20. 12. 2006 - 13:12)

Martino, asi teď budu drsná, ale z vlastní zkušenosti vím, že jedině toto často člověka probere, aby si pár věcí uvědomil. Čtu si tady už pár dní tvoje hlášky a musím říct, že se tvému manželovi divím čím dál tím míň. Jenom tvoje příspěvky sem na net neznámým lidem zavání silnou hysterii, citovým vydíráním a labilitou. Jestli mu doma předvádíš už 10 let to samé, tak se nediv, že si našel milenku. Chlapi takový chování nenávidí a radši budou s ženskou, která je alespoň navenek v pohodě, nemanipuluje a nevydírá. Jasně, že v tomhle období těžko můžeš být v pohodě, ale akce jako hrníček s nápisem Tatínek když mu den předtím pošleš email, že je konec apod. si proboha odpusť,je to ubohý. Co vlastně chceš? Chceš manžela zpátky, ikdyž budeš vždycky vědět, že zůstal nikoliv kvůli tobě, ale dětem? Potom přestaň s tím divadýlkem a chovej se normálně. Chceš se mu pomstít a dát mu za vyučenou? Pak pokračuj a nediv se, když odejde a neplač, že ho chceš zpátky a máš ho ráda. Ať už to dopadne jakkoliv, tak ti přeju hodně síly.
PS: A ten hrníček hoď do popelnice, jestli myslíš, že ho takový dárek udrží doma, tak já, být chlapem, bych spíš vzala nohy na ramena

Martina (St, 20. 12. 2006 - 12:12)

Ahojky všichni, mám za sebou vánoční nákupy, víte co dostane ten můj k vánocům?Hrneček na čaj s nápisem "Tatínek" aby se probral a uvědomil si že právě a hlavně tím je.Moc díky všem za podporu!
Martina

Reya (St, 20. 12. 2006 - 12:12)

A pardon, ještě dodatek.
Nikdo nemá právo dělat z Tebe blbce. Jen tehdy, pokud si to Ty sama, Moniko, necháš líbit.

Reya (St, 20. 12. 2006 - 12:12)

Pane Starovodsky, nic proti vam. Máte v mnohém pravdu. Proto s omlouvam, ale nemuzu si pomoci nezareagovat, ze ja podobne nazory si soukrome oznacuju jako "new age liberalni demenci". Jisteze, muzu milovat koho chci, nikdo nema na mou lasku narok, ani na mou osobu, atp. Štestí skutečně nespočívá v jiných lidech a každý ho musí nalézt jen sám v sobě. Osvobození od pout je krásná věc, ale v životě je to prostě trochu jinak...
Ono totiž manželství je v podstatě smlouva. (Hezky to vyjádřil mj. A.de Saint-Exupery v Malém princi, když řekl, že každý nese zodpovědnost za to, co k sobě připoutá. Vidíte tedy tu paralelu: svoboda - zodpovědnost???) Dva lidé se dohodnou, že spolu budou žít. Jistěže, ta smlouva není navěky, lze ji, řekněme, vypovědět. Například proto, že přijde ta OSUDOVÁ. Pro druhou stranu je to bolestné, ale nedá se nic dělat. Ted jde jen o to, jakou formou ta výpověď proběhne, jestli slušnou, nebo sprostou. Protože každý má sice výsostné právo být sám sebou, ale nikdo nemá právo dělat z druhého člověka blbce. Je fér, když tedy přijde OSUDOVÁ, dosavadní vztah čestně a co možná nejméně bolestně ukončit. (Stále je tu ovšem nedořešená otázka, zda vztah dvou lidí, který tedy aspon já za smlouvu považuji, se opravdu týká jen jich, když se rozhodnou přivést na svět dítě. To dítě má právo na oba rodiče, samozřejmě ne vždy ideálně se tak děje, ovšem říkat dítěti něco o tom, že tatínek se rozhodl být sám sebou, odejít za OSUDOVOU, se všemi důsledky z toho plynoucími, považuju za vrchol drzosti. Dítě, až začne rozum brát, bude právem na otce naštvané.)
Nevidím samozřejmě do hlavy Moničina manžela. Ale upřímně, v této chvíli mi on připadá jako ten, kdo zneužívá dětí. Volno si tráví s milenkou, užívá si, zvedá si sebevědomí, uniká z každodenního stereotypu. Doma na něj čeká kompletní servis, manželka potlačující své emoce, děti nic netušící... Prostě idylka. On tím, že říká, jak děti miluje, vlastně Moniku citově vydírá. Kdyby se ona šprajcla a dětem vše řekla, rodinná pohoda by skončila a on by přišel o ten svůj servis. On vlastně říká: "Já dělám něco hnusného, co by mělo nemalý dopad na naši rodinu a můj vztah k mým dětem, ale TY dělej něco pro to, aby k tomu dopadu na ně/mně nedošlo! Kryj mi záda! Máš pocit, že to nedokážeš? Musíš, kvůli dětem. Já s tebou formálně ještě zůstávám, kvůli nim." NENE, PÁN JE POUZE NECHUTNÝ SOBEC.
Závěrem: souhlas s Evou 1.

m. (St, 20. 12. 2006 - 12:12)

Nechala jsem ve svém srdci rozhořet lásku, bylo to krásné, málem jsem se z toho štěstím, láskou a radostí zbláznila a stejně to bylo k ničemu. Tvrdil, že miluje a stejně to nedopadlo,nakož aby to přišlo samo.

starovodsky"sez (St, 20. 12. 2006 - 11:12)

Všechno je o svobodě. Ty máš výsostné právo být sama sebou; stejně i tvůj partner. Jestli jej chceš "předělat", pak změň sama sebe (svoje pohledy, postoje...chování..).
A jestli partner odejde, protože v něm není láska kterou by s tebou chtěl sdílet - žádná škoda. Hledáš li opravdovou lásku, najdeš ji jen na jednom místě na světě - ve svém srdci. Všechno ostatní, ať už to vypadá stejně jako láska, kde jsou závislosti, vazby, je spojená s požadavky - není láskou. Spíš hraničí se snahou o manipulaci / nesvobodu (i když třeba nesvobodně.
Nech ve svém srdci rozhořet láskou a ostatní přijde samo.

eva 1 (St, 20. 12. 2006 - 11:12)

Luiso,to samozřejmě může být pravda,ty tebou popsaný důvody,ale taky nemusí.žena po letech manželství,namahavé práce kolem dětí a domacnosti časato na sebe "zapomene" a na péči o sebe často nemá už únavou sílu,někdy peníze,někdy čas a někdy,když vedle sebe vidí toho svýho Delona s břichem ve vytahaných trenclích válejícího se s lahví piva u Tv,tak ani třeba chuť a motivaci.já vím,že žena to má dělat v prvním řadě pro sebe,ale někdy je teorie taková a praxe maková.a pak kolikrát takový pupkatý,doma ušmudlaný a páchnoucí krasavec si pak najde milenku,protože na tu jeho doma se už nedá koukat,tak si najde hezčí,upravenější.vím,že taky hodně záleží na tom jak manželka za léta manželství "zpustne".někdy je ten rozdíl katastrofální,jak žena vypadala po svadbě a jak vypadá po 10-20-ti letech manželství.žena kamaráda mýho muže je toho zářný příklad.v období svadby doslova překrásná,štíhlá blondýnka a po 10-ti letech svadby:nechutně tlustá,ne při těle ale doopravdy nechutně tlustá,na hlavě něco co jenom připomíná vlasy,chybí ji zuby,líčení nezná a pak si její manžel našel milenku,což se vůbec nedivím!
ale mám v blízkosti i opačný příklad.mám kamarádku,která je krásná,inteligentní a chytrá žena.je 25 let vdaná,celou dobu o sebe pečuje,schovala by do kapsy kteroukoliv třicítku,věnovala se léta dětem a domácnosti celým tělem a duší na 100%.opustila kvůli dětem výhodné zaměstnání,děti v absolutní pohodě,výchova,učení,prostě všechno,domácnost jako klícka,vždy jsem u ní obdivovala jak je možný u dvou dětí mít domácnost tak uklizenou,vždy uvařeno,napečeno,co mě fascinovalo,že pravidelně peče a vedle toho ještě zvládala péči o sebe.pořád krásně upravená a pravidelně cvičila,postavičku má jako lusk pořád.je to prostě krásná žena a ten její blb si našel milenku!!!!!kdyby ste ho viděly,tak byste se ptaly,jak je možný,že si ho vzala.vedle ní,co se týče vizáže,prostě nula.navíc je to obyčejný dělník(nic ve zlým,jenom konstatuji) a ona vzdělaná.ptáte se proč si našel milenku?protože tadle kombinace nje špatná.ten její blbeček trpí léta komplexem méněcennosti a potřeboval někoho kdo na něj vzhlíží jako na boha.připomínám,že kamarádka si ho brala jako dělníka a nikdy ji to nevadilo a nikdy se na něj nepovyšovala,ale stačí vědomí,že je vedle vás někdo,kdo je víc a to,že je krásná,hodná,pracovitá,vzdělaná atd.atd. ho pak nezajímá a tím pádem je vám to na houby,když se s tím ten váš "Belmondo" nevyrovná.1.000x se mě ptala,co udělala špatně a já jí 1.000x řekla,že nic.právě by musela dělat všechno špatně a blbě a pak by ten její blb měl navrch a byl by spokojenej.když mi řekla,že se nad něj nikdy nevyvyšovala,že ho miluje takovýho jaký je,tak to je stejně o ničem,protože vona to má geneticky a výchovou daný,že se chová na úrovni a její inteligence z ní čiší bez jejího vědomí a přičinění a ten její blb pochází z ubohýho prostředí,prošel ubohou výchovou,vzdělání nic,moc,tak co z něj může čište,tak akorát ta jeho ubohost,ale ani nemá cenu to ještě podrobněji psát,jenom proto to pišu,že ani krása,chytrost a inteligence vás nezachrání před tím,aby nějakej ten pupkatej trenclák nebyl nevěrnej.dnes je to přesně o tom jak se psalo v časopisu Týden,že nevěra je už v Čechách životní styl a v devíti z deseti manželství je nevěra.takže to není o péči a nepéči o sebe.i když samozřejmě,že ta "nepéče" o sebe tu nevěru může vyprovokovat. ale můžete se třeba i přetrhnou,jak moje kamarádka a je vám to,když pominete svůj vlastní dobrý pocit,na prd. pak přijde ta OSUDOVÁ,jak tomu ti někteří blbečci říkaj a vymlouvaj se na to a všechno je nanic a v pr.... vaše snaha,péče o domácnost,o sebe,léta společnýho života,léta budování společnýho hnízda a děti taky.a když to děti nakonec zachrání,tak tak stejně zůstane slepený vztah s partnerem,kterýmu se už nedá věřit.realisticky a trefně to napsala Luisa.vyjímky samozřejmě potvrzují pravidlo,ale takových těch vajímek je,že by je člověk musel lupou hledat.
Takže Martinka se může i přeskočit a jestli to je ta OSUDOVÁ,tak i kdyby vypadala jako Pamela Anderson, tak ji to nepomůže.
Martinko,držím palečky,ať vše dopadle podle tvých představ!

Martina (St, 20. 12. 2006 - 08:12)

Milá Luiso, jak už jsem již napsala řekl nebyla to tvoje chyba , bylo to osudové setkání, neudělala jsi nic špatně, vina je jen na mě.A Já se te?musím rozhodnout. Od začátku co to dělám vím, že je to špatně.Mám tebe i kluky stále rád. Kdybych kluky a tebe neměl rád už s vámi nejsem.No a řekni mi co s ním?
O svůj vzhled jako úřednice musím pečovat, takže nejsem žádná zanedbaná ošklivá ženština.
Martina
Martina

aaa (St, 20. 12. 2006 - 06:12)

Zažila jsem jaké je to být milenkou.UŽ NIKDY!

Bývalá milenka (St, 20. 12. 2006 - 06:12)

Tak "tyhle" důvody rozhodně neplatí všude. Já když viděla manželku mého bývalého milence, skoro jsem šla do kolen. Milá, inteligentní, upravená, nádherná žena !! Nechápala jsem co na mě vůbec vidí, usmíval se a říkal : nic v tom nehledej, prostě tě miluju !

Reklama

Přidat komentář