Reklama

Miluji 2 zeny - manzelku i milenku

čtenářka Báře (Čt, 7. 2. 2013 - 13:02)

Čtenářko,tak jsem si váš...Báro, je mi čtyřicet pět, takže máte pravdu. Jsem na tom tak, že bych dvacet ani třicet zpět nechtěla-čas bych chtěla zastavit právě v této fázi svého života. Ano, nevěra manžela se před delší dobou provalila. Anonym mně navedl. Anonymy odsuzuju, ale prostě se stalo. Já jsem zralá baba, kterou život profackoval dost a už ví,co chce i co nechce-a nechci scény, výtky, hádky a vytahování kdejakého starého hříchu, preferuju klid, pohodu, toleranci-je potřeba k tomu lety dozrát. A jsem šťastna, že jsem nezatrpkla a nerezignovala a že co mně nezabilo, to mně posílilo. Už jsem slavila i stříbrnou svatbu, brali jsme se mladí a prožili nimimálně dvacet pěkných let v dobrém i zlém. Každodenní povinnosti, rutina, stereotyp vás pohltí, než se nadějete, děti odrostou a málokterý pár dodrží monogamii po čtyřicet padesát let-naprostou, polovina se jich rozvede a ti ostatní žijí nějak. Mně se to, co žiju líbí. Samosebou on mi nevypráví nikdy, co dělal, nebo dělá s ní a já jemu taky ne. Máme své třinácté komnaty. Nevěra se časem většinou provalí.Ta moje ne, ale myslím, že on tuší. Jako ten, kdo selhal první nemůže mnoho dělat. Toleruje mlčky jako já. Pořád je mezi námi pouto, děti, prožité roky, přátelství, jdeme stejným směrem, ale už ne bok po boku. Jsme jeden pro druhého zázemí, ale oba jsem nebyli natolik dobří, abychom odolali sladké chuti zakázaného ovoce. To patří k lidské povaze, bohužel. Já jsem potvora, ale nejsem svině. Rodina a děti jsou na prvním místě, milenec je bonus za mé starání se o rodinu po mnoho let, moje sladké tajemství. Jsem názoru, že člověk někdy na konci cesty více lituje toho, co nuedělal, než toho, co udělal-klidně mně kamenujte, nevadí mi to. Jsem jen upřímná a mám ráda život. A svého muže a svého milence, každého jinak. Nejvíce své děti, za ty děkuji životu den co den. Myslím, že jsou daleko horší prohřešky než ten můj a z lidí mně nakonec těžko může soudit někdo, to jenten nahoře na konci mé cesty a na to jsem připravená.

Bára (Čt, 7. 2. 2013 - 12:02)

Ono se hodně píše o tom...Čtenářko,tak jsem si váš příspěvek důkladně přečetla a máte naprostou pravdu.Berete to opravdu rozumně a myslím si,že už jste starší,moc se mi to líbilo,jak jste to napsala.Vy jste to vystihla naprosto přesně.Muži to všechno stráví,zatímco milenky dělají scény,oni lžou o malinko víc a my jme víc úpřímnější,no takovou pravdu tady nikdo snad ještě nenapsal.Tak,jak jste to napsala,tak to prostě je.Vy přesně víte,o čem píšete.Jediné,co mě trošičku překvapilo,že někdy teda ta manželka to o svém partnerovi ví,že má milenku?,možná je to jak píšete,oni se mají rádi,ale na to milování mají každý tu milenku-milence.Tohle mě teda nikdy nenapadlo,že ta žena to klidně může vědět,že ten její muž někoho má na ten sex.A třeba pak si o tom spolu doma povídají,no to je něco,tak to by mě bolelo ze všeho nejvíc.A vy jste na svého muže nikdy ani malinko nežárlila?,rozumíte,že má mladou holku a prostě ta představa,co s ní dělá.No říkám,vy jste už starší a opravdu rozumná a já mám o čem ted přemýšlet.

čtenářka (Čt, 7. 2. 2013 - 12:02)

Ono se hodně píše o tom klasickém trojúhelníku a milence jako ženě na hezké chvíle a manželce jako té, která spravuje fusekle, píše domácí úkoly, vaří a žehlí chlapovi košile. On napapaný a vymydlený jde šukat tu bokem, když žena buduje ten rodinný krb. Asi to tak bývalo a občas někde je, nevím, takové uspořádání kolem sebe nevidím. Chlap musí zákonitě věnovat milence čas a když ho nedává zákonité ženě, je jasné, že ta se taky začne brzy koukat jinde. Vdané jsou nejžádanější zboží na trhu vztahů mimo manželství, to je stará vesta. Přece ke každé ženě si chlap dovolí jen tolik, kolik mu dovolí ona sama, manželky nevyjímaje. Já jsem se nikdy v životě, resp. v manželství neměla lépe, než když na manžela přišla druhá míza a podlehl svádění bývalé kolegyně, o dost mladší. Ona je svobodná matka, jemu nejde o to s ní žít, pokud se spolu ještě stýkají, po čemž nemám potřebu se pídit, jde o ty hezké chvíle, které tu popisujete-od sexu třeba po výlet. Mně docvaklo moře věcí, přehodnotila jsem život, priority. Zakazovat nebo dělat scény je cesta do pekla, tím ho k milence vyháníte. Děti mám odrostlé, takže jsem si pořídila milence, s kterým je to kouzelné, nechala práci, která mně nebaví, začala dělat, co mně baví, začala pěstovat koníčky, na které jsem čas nemívala, pěstit daleko více sama sebe a doma se usmívat. Na úklid a žehlení jsem najala paní v důchodu, aby se někdo staral o ty košilky a čisto v domě a útulno, když jedu s přítelem na výlet, večeři, k němu nebo na lyže...a jsou všichni spokojeni. Asi namítenet, že s mužem se nemáme rádi. Ano, nemilujem se po těch mnoha letech, je tam přátelství, respekt a hooodně tolerance. I sex. Prostě oba máme dva partnery, jeho milenka myslí, že on spí jen s ní, kdežto můj milenec ví, že spím s oběma. Muži tohle stráví, milenky dělávají scény. A muži milenkám vždy lžou, my milencům daleko méně. On si prostě našel zpestření a já se přizpůsobila tak, jak mně to vyhovuje. Na rozvod nepomýšlím, co z toho, jen problémy a traumata a na sezení doma a buklení do polštáře nemám náturu, život je fajn a je třeba ho žít. Skutečné maléry jsou nemoci, nač si dělat problémy tam, kde to za to nestojí.

Bára (Čt, 7. 2. 2013 - 11:02)

Jejej, to by vydalo na román...No,to jsi toho moc nenapsal a to,co jsi napsal,to jsem věděla i bez tebe,žádná novinka.U tebe Yardo zajímavé,že někde jsi psal na hodně starém tématu jako žena,tak nevím,že by náhoda?,na ty já moc nevěřím,protože zrovna taková přezdívka Yarda?

Yarda (Čt, 7. 2. 2013 - 10:02)

Ano,to by nás zajímalo,jak...Jejej, to by vydalo na román :-). S manželkou je to klasika, společně zvládáme rodinnou logistiku, jsem jako partneři ve firmě, dobří kamarádi. Něžnosti už si ale neposkytujeme.
Milenka je povahově přesným opakem mé ženy. Nemohli bychom spolu žít, ale vzájemně se silně inspirujeme. Oba jsme se důsledně snažili nezamilovat se, přesto jsme spolu zažili krásné okamžiky, na které rádi vzpomínáme.

ha ha (St, 6. 2. 2013 - 22:02)

Mě to ani nezajímá,chlap...píšeš svoje sny, jsi směšná........dostáváš jen drobky od jeho rodiny , tak tady píšeš svoje sny.....

Chválím (St, 6. 2. 2013 - 22:02)

dnes som jedneho otrockeho...tvůj výpravný příspěvek,moc mě pobavil!

Nina (St, 6. 2. 2013 - 22:02)

Ano,to by nás zajímalo,jak...Mě to ani nezajímá,chlap stejně vždycky přibarvuje.Můj ženatý kamarád mi už dávno řekl,že má rád dvě ženy a tak to je,já s ním šukám a legitimní zajišťuje praktické věci,kterých by se ode mne nedočkal,chci mít chlapa jen na to hezké,úklid,vaření apod.je na manželce,však dostává dost peněz,před časem jsem se nemohla smířit s tím,že po hezkém létě a podzimu,kdy jsem s ním trávila pom.dost času se vrací do domácnosti sdílené s manželkou-byl jako na cestách,ale nebydlel u mne doma-scházel mi společně trávený čas,veškerý servis,nicméně i já jsem se po asi 14denní odv.kúře od jeho společnosti vrhla na jiné aktivity a dnes je stav takový,že jím požadované množství času společně tráveného je na mně moc a v průměru jeho požadavek na setkání uspokojuji cca.ob tři dotazy,zda to půjde.

Bára (St, 6. 2. 2013 - 17:02)

A co vlastně cítíš k...Ano,to by nás zajímalo,jak to vlastně cítíš.Co k milence,co k manželce.Můžeš nám o tom něco podrobněji napsát.

pro Yardu (St, 6. 2. 2013 - 17:02)

A co vlastně cítíš k milence? A co k manželce. A co vlastně pro tebe znamená milovat? Určitě ti ani jedna není lhostejná.

Yarda (St, 6. 2. 2013 - 16:02)

To já nemiluju ani manželku, ani milenku. Ideální by bylo milovat manželku, ale na to jsem spolu už příliš dluho.
Ale celkem to jde :-).
Ovšem, taky se nerozvedu.

Ilona (St, 6. 2. 2013 - 11:02)

Zažila jsem něco podobného a vlastně jsem to také nechápala.NIKDY se nerozvede,jen málokterý milenec dá přednost milence před svoji ženou,s tím se smiř.Oni nechtějí něco měnit,jsou takhle spokojeni,vlastně jim nic nechybí,to jenom my to bereme až moc citově a chceme je vlastnit.Za pár let to uvidíš všechno jinak.A vem to rozumově,ted si myslíš,že by si s ním byla štastná,ale třeba by tomu tak nebylo,ono zakázané ovoce vždycky nejvíc chutná.Já už jsem dávno vystřízlivěla a dnes jsem ráda,že to zavčas dopadlo,tak jak to dopadlo.Takže rada na závěr,bud se smiř pouze s pozicí milenky,nebo to raději ukonči,jenom tvůj totiž nikdy nebude.

olinka (St, 6. 2. 2013 - 10:02)

Já jsem na tom taky tak. Ten...milá Dášo ! ! taky se necghci vzdát svého milence ...ale pověz si upřímně opravdu miluje tebe ???????? já už dneska vím ,že beze mne neumí byý ..fungovat i jkao manžel ,a nám oboum stačí nevidět se 3 dny y být jen na mobilu a veř ,že mi moc chcybí a já jemu také neboť vždy prostě přijde a ta jeho no miluje ho taky a nedá ho jen tak ..

olinka (St, 6. 2. 2013 - 10:02)

Ahoj Karla.Neviem ci hovoris...ahoj jsem v roli milenky uz 2 roky nechce se rozvest ..miluje i svou ženu zažívám nejkrasnejsi chvile v zivote s muzem ktery nechce byt můj je to normální i když cítím ,že mne má moc rád a on ví že já jeho

Vera (Po, 21. 12. 2009 - 11:12)

Milé dámy, řeknu to asi takto, není rozdílu mezi muži a ženami...ani pánové nedokážou milovat 2 najednou a pokud to tak říkají, neví, co znamená milovat...pánům, některým, kteří milují povrchně a jen sobecky pro sebe, vyhovuje mít manželku a milenku...ta, která je v roli manželky, nebude mít nikdy to, co ta v roli milenky a milenka nikdy nebude manželkou...jistě, jsou i vyjímky, ale vesměs tyto dlouhodobé paralelní vztahy jsou jen důsledkem toho, že daný chlap není schopen nést zodpovědnost za svoje činy a ve skutečnosti je sobecký a nerozhodný srab, který si pouze od života bere...všem milenkám spíš otázka na zamyšlenou...vážně si myslíte, že když se vymaníte z role milenky do role manželky, že budete jediná?? Vždyť na to musí být nátura, žít paralelně dlouhodobě ve dvou vztazích, kdy ani jeden není plnohodnotný...a taková povaha se nezastaví. milenka a manželka...je to jedno, která, nikdy nebudete ale s nerozhodným a nezodpovědným mužem ve vztahu My jako Vy a On, ale ve vztahu Vy - On a- ta třetí...a po pravdě, kdyby nebylo žen, které jsou schopny tolerovat mužům jejich nerozhodnost a v podstatě požitkářskou povrchní konzumaci "lásky", nebylo by ani tolik nářků zhrzených milenek, které pročekaly život...sice je hezký, mít zalepenou pusu mnoha movitostmi, jimiž nahrazuje ženáč lásku, ale lásku, tu opravdickou, to nepřinese.

IVI (So, 19. 12. 2009 - 19:12)

tak byl na chvili klid..a nevydrzel a napsal mit, ja jsem podlehla a odepsala..promluveli jsme si a uz v tom zase litam...

IVI (So, 12. 12. 2009 - 09:12)

chtěla bych se zeptat jak...BObina: bobi, to ze se vraci k manzelce, to me bylo od zacatku uplne jasny, nad tim vubec nepremyslim...Jak s nim casto travim cas? vzhledem k tomu, ze dal pred rokem vypoved z prace a zaklada svoji vlastni firmu, ze ho zena stale kontroluje, a tak se nemuze poradne sejit ani se svymi prateli a k tomu, ze prvne povinnosti a potom zabava, VEEELMI MAAALLOO. Uz me to dost stve... a kdykoliv mu to reknu, ze jsem s tim nespokejna, zacne se vymlouvat kdesi cosi, kdyz to ukoncim, vydrzi to tak tyden a zacne premlouvat, abych se vratila, a kdyz se vratim je to ta stejna pohadka..1x v mesici na cely den...nevidim v tom smysl!!

bobina (Pá, 11. 12. 2009 - 21:12)

Já jsem na tom taky tak. Ten...chtěla bych se zeptat jak snášíte že se vám partner vrací domu ke svojí ženě..a jak často spolu trávíte čas??

madda (So, 21. 11. 2009 - 12:11)

ztotožňuju se s Tynou - naprosto!
taky nemůžu mít najednou dva chlapy, miluju vždy jen jednoho, je jedno, jestli je to manžel nebo milenec.
Ale chápu, že chlapi to mají jinak, jsou jinak stavění.
Přesto, jak píše Sany, myslím, že i mezi muži jsou takoví, kterým záleží na tom, s jakou ženou mají sex. Že neberou všechno.

madda (So, 21. 11. 2009 - 12:11)

ztotožňuju se s Tynou - naprosto!
taky nemůžu mít najednou dva chlapy, miluju vždy jen jednoho, je jedno, jestli je to manžel nebo milenec.
Ale chápu, že chlapi to mají jinak, jsou jinak stavění.
Přesto, jak píše Sany, myslím, že i mezi muži jsou takoví, kterým záleží na tom, s jakou ženou mají sex. Že neberou všechno.

Reklama

Přidat komentář