Reklama

Nevěra

Vlasta (Pá, 28. 3. 2003 - 12:03)

1)pro Romanu:kdyby jste se potkali dřív,tak by to mohlo být jiné,ale taky ne.Partnera poznáš až když přijde ten běžný život a ne jen z chvil,kdy se jeden na druhého těší a ty chvíle jsou jen hezké.Nemusí to být Tvůj případ, je to jen moje zkušenost po 12-ti letém manželství.2)všeobecně o důvěře:"Ať uděláš cokoliv,lhaní to vždycky jenom zhorší.Všechno se dá odpustit.Všechno kromě jedné věci:kromě lhaní.Lhaní je ta největší zrada jaká existuje.Lhaní je dokonce ještě horší než zrada:když totiž někdo někoho zradí, dělá to alespoň za jeho zády, ale lež se obvykle říká přímo do očí".Potom se už těžko tomu druhému věří.Možná se dá odpustit i ta lež,ale není to záležitost krátké doby.V každém případě se to nedá zapomenout.

Monika (Pá, 28. 3. 2003 - 11:03)

Připouštím, že jsem udělala chybu, když jsem vyhověla svým touhám a podvedla jsem člověka, který mi věřil a svou lásku mi denně dokazoval. Já umím svou chybu přiznat. Pokud jde o tu férovost mezi partnery, tak ta mezi námi taky existuje, kdyby ne, tak bych mu nikdy neřekla, že jsem ho podvedla. Moc mě to bolelo, ale přišlo mi správné mu to říct. Věděla jsem, že mu to ublíží, ale prostě už jsem to neunesla. Mám něco čemu se říká svědomí a to mě užíralo. On byl tak velkorysý, že mi to časem odpustil a já jsem si ho začala ještě víc vážit. Kolikrát už jsem říkala, že se s ním rozejdu, ale něco tam uvnitř mi říkalo, abych to nedělala, říkalo mi to mé srdce, i přesto, že cítím, že to není ta pravá láska, vím, že ho miluji, svým způsobem, ale miluji a to je hlavní. Náš vztah se upevnil a věřím, že spolu prožijeme ještě spoustu let krásných chvil. A co Míla? Je to krásná vzpomínka, ale právě že jen vzpomínka, snažím se ho ze své mysli vymazat, abych mu nerozbila rodinu, kterou si postupně vytváří, vždyť i on má právo na spokojený život, a já nechci být ta, která mu ho zkomplikuje. Ty mě považuješ za nějakou čubku, to je ostatně tvoje věc, ale věř, že se ve mě velmi mýlíš. Nebudu ti tu nic vyvracet, je pravda, že má každý svůj názor na nevěru, ale mě ta nevěra otevřela oči a já si uvědomila, že na světě jsou i jiné vztahy mezi lidmi než je láska, mnohem víc si vážím přátelství, důvěry mezi lidmi a hlavně se snažím, abych v každém případě mluvila pravdu, protože později se ta lež může dostat na povrh a ublížit mnoha lidem.

Romča (Pá, 28. 3. 2003 - 11:03)

Omyl!! V mém okolí je většina těch, kteří spolu vydrželi celý život, viz. mí rodiče, již 30 let. Ale jak můžeš vědět, že takoví lidé, cca před dvaceti lety neprožívali to co teď mi tady??? A co Tvý rodiče?? Dala by si za ně ruku do ohně??? A co Ty ostatní?

Staromodni (Pá, 28. 3. 2003 - 11:03)

Co prispevek to nevera. Znate vy vubec nekoho, kdo by vydrzel se svym partnerem ci partnerkou v idylickem vztahu cely zivot? Mate kde brat priklad? Zrejme ne. Ja takove vztahy znam, proto si jich cenim. Nerikam, ze se na sebe culili cely zivot......... to by byla utopie ale proste se k sobe pres vsechny zivotni uklady dokazali chovat ferove. Neresili problemy odchodem, rozchodem, rozvodem ci prave neverou. Uvedomuji si vsechny ty, ktere sem pisou, ze pletou lasku s pomijivou pritazlivosti? Chteji mne snad presvedcit, ze kdyz lezly do postele s cizimi manzely tak je hrozne milovaly? Opravdu? Nebo to proste byla jen ta pritazlivost? A co takhle myslet predtim nez neco koname... co takhle si predstavit komu tim ublizime..... aniz by se mohl branit......... s kym to vlastne do te postele lezeme (viz tata od rodiny, na ktereho ceka doma nic netusici zena a deti

Romča (Pá, 28. 3. 2003 - 08:03)

Ahoj všem,opravdu se nestačím divit, proč si tu takhle nadáváte, není to zbytečné? Já sama se nezastávám ani Monči ani Staromódní..Myslím, že obě mají svou pravdu. Staromódní ještě asi nemá moc zkušeností se životem....I já jsem chtěla jednu lásku a věrnost na celý život....odsuzovala jsem každého, kdo byl nevěrný a takový člověk u mě ztratil veškerou úctu... zažila jsem přesně ale to co Monča, vím , že jsem ubližovala, ale srdíčku neporučíš. Byla jsem nevěrná svému manželovi, s někým kdo má taky svoji rodinu a koho jsem opravdu milovala. Teď má těhotnou manželku a odešla jsem od něj, špatně to nese, ale tohle je už moc, byla jsem taky těhotná a vím, že by mě to moc bolelo...i když ho miluju. On ji nechce rozchodem ublížit, má s ní přece děti, jeho děti....Kdybychom se potkali dřív, bylo by vše jiné!!Mám z toho všeho divný pocit.

Johan (Pá, 28. 3. 2003 - 03:03)

Ahojky vsichniNo mile damy ,jsem ztech reci na mrtvici. Musim se vice procist ke konci a pak se podelit a poradit s vami vsemi o vlastni zkusenosti. Ahoj johan.

Sonja (Čt, 27. 3. 2003 - 18:03)

Ahoj, přišla jsem se sem po pár dnech mrknout a to tedy mrkám. Je to tu na ostří nože. A já to vidím takhle: Staromódní nemá dostatek životních zkušeností. Má své názory a ideály a ty jsou vpořádku. Jen ten způsob jejich prosazování je trochu narážení hlavou do zdi. Žij svůj život podle svých ideálů a až budeš mít za sebou dlouholeté (a teď nemám na mysli jeden dva roky) věrné partnerství, potom buď na sebe pyšná, ale věř, že Ti byl přidělen i pořádný kus životního štěstí. Přesto ani tak nebudeš mít právo někoho odsuzovat, protože zkušený člověk ví, že na světě žije hodně lidí, kteří chtěli být kupříkladu bohatí a ačkoli proto udělali maximum, ocitli se na dlažbě. Že nikdo záměrně neplánuje ubližovat druhým (pokud není nějak psychicky postižený), ale přesto někdy jeden druhému ublížíme. Myslíš si, že Monika plánovala situaci, do které se dostala? Ne! Naopak ji to zaskočilo, trápilo, ale nakonec tuhle zamotanou situaci vyřešila. Teď prožívá trápení, hodně ztratila, ale zároveň získala velkou životní zkušenost. Ono ideály jsou jedna věc a žít život zase druhá. Samozřejmě, že když někdo odkryje své soukromí a odhalí na sebe i to nepovedené, určitě musí počítat i s velice ostrou reakcí. Ale ´měla by asi být v rámci slušnosti. Je nesmyslné odsuzovat nevěru a tolerovat sprosté chování. Doufám, že mi na hlavě nepřistane hrnec. Čauky.

Staromodni (Čt, 27. 3. 2003 - 17:03)

Krasne jste se tu sesly...... a navic jste tolerance sama. Zastavate se jedna druhe abyste si omluvily vlastni chyby. Jako velkorysost tady podbizite vas zivotni styl KAZDA S KAZDYM ...... pak se nema rikat, ze jsou Cesky kurvy.

lola (Čt, 27. 3. 2003 - 12:03)

STAROMÓDNÍ - co tě vlastně vedlo k tomu navštívit diskuzi o něvěře, když jsi tak bezchybná????? Ty jedna mladá, krásná, inteligentní - ty "čubky" si pro příště odpusť!! Tahle diskuze je tu proto, abychom se měli komu svěřit a ulevili si, aby nás druzí pochopili a NE, ABYCHOM SE TU NAVZAJEM URAŽELI, tak jak to děláš ty. Když tě příběh Moniky tak pohoršuje, tak prostě do téhle diskuze nechoď. Mimochodem, jediný, kdo se tu POŘÁDNĚ ZRAPNIL JSI TY - Monika NE!!!!

Alexandra (Čt, 27. 3. 2003 - 12:03)

Ty, staromodni, co mas proboha za mindrak? Myslis si, jak nemas spravny hodnoty a na vsechno skvely reseni a pritom ses jen kus omezene netolerantni zenske, ktera vypiskuje a poucuje ostatni. Kde je psany, ze ten tvuj uzasne ctnostnej pristup je jedina spravna zivotni moudrost a navic jeste patent na stesti? Mozna ses mlada a krasna a verna, ale stejne tak ses uplne tupa, protoze nejcennejsi zivotni zkusenost z oblasti mezilidskych vztahu je ziskani velkorysosti. A do te ty mas skutecne hoooodne daleko.

Monika (Čt, 27. 3. 2003 - 09:03)

mělo tam být se kterým jsem "ho" podvedla

Monika (Čt, 27. 3. 2003 - 09:03)

Nemusíš být sticha, jenom nemáš právo říkat něco, o čem vlastně vůbec nic nevíš. Já jsem taky mladá a svobodná, to nejsi sama, nebo jestli ti přijde 20 let hodně tak to nevím. Jenom nevím, proč jsi tak zahořklá, v životě se přece stane, že se do někoho nečekaně zamiluješ a tak využiješ příležitosti být s ním. Jo a pokud jde o to, že jsme čubky, tak v mým případě asi těžko, v životě jsem spala jenom se dvouma klukama, s mým přítelem a s klukem, se kterým jsem se podvedla, ale upozorňuji, že jenom jednou.

Staromodni (Čt, 27. 3. 2003 - 09:03)

Takze kdybych byla stara a podvedena mohla bych tady dstit ohen a siru a vsechny byste mne omlouvaly. Protoze jsem mlada a svobodna mam byt ticho, jak promluvim jsem spatna. Pak nema byt moderni spolecnost v moralni krizi. Jak s oblibou rikam, presto ze nejsem verici, papeze na vas!

Monika (Čt, 27. 3. 2003 - 09:03)

Staromódní: ještě jsem neslyšela, že by holka, která je zamilovaná byla čubka, to může říct jedině taková kráva jako jsi ty. Jestli jsi opravdu tak hezká a hlavně inteligentní a nevím co ještě, tak se tu nezdržuj s námi, proč bys měla zabíjet čas s někým, kdo se podle tebe umí jenom válet s manželama druhých žen, jdi si radši hledat toho svýho, možná už jich máš taky několik, protože právě ty krásné a inteligentní holky bývají největší čubky. Tahle rubrika není na to, aby si tu lidi nadávali, ale aby si pomáhali, takže lidi jako jsi ty, tu nemají co dělat. Děkuji ti za tvoje názory, ale už mě unavují, tak buď tak od tý dobroty, a přestaň sem psát ty tvoje slátaniny, stejně to nikoho nezajímá. S bohem

petka (St, 26. 3. 2003 - 18:03)

moniko,promin,neprecetla jsem si vcera vsecky prispevky,myslela jsem,ze to je trosku jinak,no verim,ze to je tezky, driv jsem taky porad zoufale hledala reseni otazky,co kdyz potkam toho praveho,fakt praveho ale na nepravem miste nebo v nepravou dobu,trvalo mi roky,nez jsem pochopila, ze pak to neni ten pravy,ale to ti nikdo nemuze nadiktovat,to musis zjistit a prozit sama, nakonec toho praVEHO POTKAS,....me se to stalo,potkala jsem ho asi za 4 roky (nepochybuju o jeho),a docela jsem se divila,kdo to je. Myslim,ze je fajn,ze ho netahas od rodiny ikdyz po nem touzis,v nitru spravne tusis,ze to neni to prave orechove...coz nani ani s milanem,ale proste vyckavas,mozna se jednou ynovu yamiulujes,treba to bude milan,treba nekdo jiny.Zastavala jsem se staromodni,protoze jsem si predstavovala,ze je v celku neyavidenihodne situaci,ale pokud je mlada,krasna a inteligentni,nevim,proc se zabyvas necim,co te nici,docela te chapu,mam taky nebo mela jsem desny strach z nevery sveho muze,....trvalo to,ale prestala jsem se tim zabyvat,"uhlidat" to stejne nemuzu, kdyz prece ty "cubky" (fuj to je hnusny slovo) cekaji na kaydem kroku jen aby spaly s mym milackem. Pak jsem si uvedomila,jak tim vlastne devalvuju jak sveho mileho a jeho royhodnuti(snad kazdy uyna,ze na to museji byt dva),tak sebe a svuj vyber partnera,to jsem si vazne narazila takoveho pitomce ktery spi s kaydou? TO snad ne. A pokud by ale presto nasel nejaky mimopartnersky vytah,muselo by to teda byt sakra neco silneho,aby v tom pokracoval,pak by tedy pro me nastal cas odejit,kdo vi,treba by mi to prave v tu chvili vyhovovalo,a ikdyz nejsem mlada,krasna...co jeste,myslim,ze partnera si jsem schopna najit....je pravda,ze yadani a zenati a (knezove) me moc nelakaji,jsou pro me jakoby tabu,to mozna mame spolecne,....ale mozna jsem jen mela stesti,ze jsem se nikdy do nikoho takoveho nezamilovala,...pokud by se to ale stalo,doufam,ze bych se chovala jako monika,mozna ale taky ne,mozna by me svadel a ja bych se zamilovala manzelka nemanzelka,clovek nejspis neumi naplanovat,do koho se yamiluje a pokud je jeho cit nebo zajem opetovan,je ....pak by tedy ze me byla cubka....nebo snad obet nejakeho rozmlsaneho manzilka,ktery si neumi najit takovou zenskou,ktera by mu vyhovovala a musel hledat jinou? Zatim nedokaytu soudit,nikdy jsem to nezazila,ay to zaziju,rozhodnu se,co se mi vic hodi a dam vam vedet, mejte se holky,a drzte se,neni lehky mit rozhozeny city

Lima (St, 26. 3. 2003 - 15:03)

Satromódní: Ještě dodatek...nikoho krávou nenazývám, ale Ty nás čubkami klidně. To je potom opravdu diskuze nanic. A pokud se týká válení s cizími manžely - znovu opakuji, že je to jejich problém, chtějí-li další vztah, když rodina netrpí. Já ho od ní netahám. A v tom střídání partnerů se také čubce moc neblížím - mám jednoho tak na 5 - 7 let. A nikdy ne dva najednou. Tak si to přeber - je to méně morální, než ta, která jde každé dva týdny s jiným?

Lima (St, 26. 3. 2003 - 15:03)

Milá staromódní, vím, o čem je řeč. Třeba že ten, kdo moc trpěl, už se spálit nechce. Já jsem svobodná a můžu si dělat co chci, svůj morální profil ať si přítel řeší sám. Jen bych se poněkud ohradila proti té čubce. Co jsi ty, že si můžeš dovolit soudit jiné? Nepřeju Ti nic špatného, ale jednou taky nebudeš ta mladá krásná obletovaná a možná budeš mít za sebou něco hnusného, co Tě přiměje chovat se trochu jinak, než velí (mimochodem většinou pokrytecká) obecná morálka.

Staromodni (St, 26. 3. 2003 - 15:03)

Dalsi cubka prisla podporit clenky klubu

Lima (St, 26. 3. 2003 - 14:03)

Ahoj Moniko, naprosto ti rozumím, prožívám to samé, když se mému příteli narodilo 2. détě, nesla jsem to velice těžce, i když rozum radil, že je to takhle v pořádku. Mám, co chci. Po velice nevydařeném manželství už nikomu nevěřím, nechci mít mužského pro sebe doma, proto tahle schizofrenie, moc ho miluju a nedokážu se ho vzdát, rodinu mu neničím, on od ní taky neprchá, stará se o ni velmi dobře, ale má rád i mě. Možná jen pro ten sex, nevím a neřeším to. Já to všechno chápu, ale ty pudové diluviální city se někdy nedají přesvědčit a trpím jak zvíře. Nemyslím si, že to každý pochopí, ale stalo se, je to tak a jsem normální ohleduplná ženská, žádná bestie.

Monika (St, 26. 3. 2003 - 14:03)

Ahoj Jano, děkuju, že sis dala tu práci a přečetla sis moje příspěvky. Máš pravdu, to že jsem se Míli vzdala mě strašně bolí a tak nechápu, jak může nikdo říkat, že dělám něco špatnýho. Co se týče toho, že jsem s člověkem, kterého nemiluji, tak to taky není tak úplně pravda. Milana mám strašně moc ráda a nedokážu si představit, že bych byla s někým jiným. Je pravda, že miluji Mílu, ale jsem si jistá, že s ním bych si v životě nevytvořila takový vztah jako mám s Milanem, protože ho moc dobře znám, nenechá napokoji žádnou sukni, takže nevím, jak dlouho by nám to vlastně vydrželo. S Milanem se cítím bezpečně, vím, že mě miluje a že by pro mě udělala cokoli a toho si moc vážím. Už jenom to, že mi odpustil nevěru o něm vypovídá, jaký je to dobrý kluk. Další věc je ta, že už jsme spolu čekali miminko, což nás taky sblížilo, sice jsem se ho musela z několika důvodů vzdát, ale už plánujeme jiné, doufám, že nám to vyjde. To je asi tak vše, co bych k tomu chtěla říct. Budu ráda, když někdy taky napíšeš svůj příběh, nebo žádný nemáš? Monča

Reklama

Přidat komentář