Reklama

Nevěra

skala (So, 11. 1. 2003 - 07:01)

Katka !Prepáč, ale nevyčítaš mu vlastne vlastnú chybu? Spomeň si ako si schovávala svoj mobil. To je prvý znak tajnosti a neotvorenosti. Ak si sa Ty vysporiadala so svojimi vzťahmi ( vzťahom prepáč) malaby si mu dať síce na javo, že Ťa to bolí, ale že mu dávaš priestor na vyriešenie jeho "vzťahohov. Čo Ty na to. ( Na tému žiarlivosti. Správna miera všetkého je prvé pravidlo života. Druhé, je, že žiarlivosť je súčasťou lásky ale ak tam je aj príčina to už je zlé. ).Zdraví SKALA

Katka (Pá, 10. 1. 2003 - 12:01)

Ahoj, ad téma nevěra bych se chtěla zeptat na váš názor na nevěru tak říkajíc písemnou, chatovací a smskovací a tak. Seznámila jsem se se svým přítelem na netu. Oba jsme byli v tu dobu zadaní, nezávazně jsme se sešli a je z toho více než roční vztah. Vím dobře, co jsem tehdy cítila. Pamatuju si, jak jsme si psali partnerům skoro pod nosem, jak jsem schovávala mobil, aby se náhodou na něco nepřišlo. Od té doby,co jsme spolu, jsem tyhle hry vpodstatě eliminovala. Jenže teď jsem náhodou zjistila, že můj přítel tak úplně ne. Vím a nic jsem proti tomu neměla, že je v kontaktu s pár kamarádkami, ale když mu jedna z nich vzkázala (jak se mi doneslo), ať to s smskami a jejich obsahem nepřehání, je mi do breku. Jak se k tomu mám postavit? Neměl s ní nic, fyzicky se neviděli snad rok, tak nevím, jestli jsem žárlivka a zbytečně dělám scény, nebo jsem v právu. Když si ještě představím, že tohle bude asi jen zlomek toho, co touhle formou vyvádí...Co myslíte?

ika (Pá, 10. 1. 2003 - 10:01)

Ahojky Jani,určitě máš pravdu, že slova mohou ublížit někdy víc, než kdybych mlčela a nepletla se do toho. Já na ni e-mail nemám, tak bych musela přes telefon a to nikdy nevíš, jak začnou působit nervy a stres, pak řekneš i to, čeho by pak člověk mohl litovat. Asi to nechám ještě chvíli spát, čas je nejlepší rádce.A jak si na tom momentálně ty? Ještě bolí srdíčko?Já budu teď prožívat první víkend bez něho, tak jsem zvědavá, jak to přežiju. Je to peklo!

Jana (Pá, 10. 1. 2003 - 01:01)

Pro Michala:Drz se, drzim Ti moc a moc pesticky!

Jana (Pá, 10. 1. 2003 - 01:01)

Ahoj Iko!Zalezi na tom,co ji chces vysvetlovat a jestli ona o Tve vysvetleni vubec stoji. Vysvetlovat by mel predevsim jeji pritel. Verim, ze Tvuj umysl je dobry a chces ji pomoci, ale bud opravdu velmi opatrna a poradne, poradne si to rozmysli,abys nezpusobila vice skody /vice bolesti/ nez uzitku. Uvedom si,ze pokud oni dva tu situaci chteji dale nejak resit, ona potrebuje predevsim vedet, ze to mezi Vami skoncilo, a to uz mozna v Tvem pripade ona vi, a take,ze ji jeji pritel miluje/ma rad /. To by ji ale mel rici on. Dalsi reseni uz musis opravdu nechat na nich. Co se tyka te moji situace, tak me zkontaktovala nejprve jeho zena, a to pres mail.Odpovedela jsem take mailem, ale opravdu jsem peclive vazila kazde slovo, abych ji pomohla ujasnit si situaci. Davej velky pozor,abys ji svymi slovy, treba i nechtene, "nesypala sul do rany".

Nea (Čt, 9. 1. 2003 - 11:01)

Ahoj,nevěra je pro tak zahadna... Nikdy jsem nebyla podvedena a jestli ano, nevim o tom a ani nechci. Ani ja jsem v pravem slova smyslu nikdy nepodvedla a kdyz ano, s tim clovekem jsem zustala do dnes. A abych byla uprimna, moji nejtajnejsi a NEJVICE VZRUSUJICI predstavou je, pristihnout sveho partnera, jak je mi neverny. Predpokladam, ze to je normalni, tak doufam, ze je nas vic. Jsou preci jenom predstavy, ze jo? Diky!

ika (Čt, 9. 1. 2003 - 10:01)

Ahoj Jani!děkuju za tvůj příběh. Moc smutně se mi to četlo, protože něco podobného jsem zažila i já (jenom v tom nebylo dítě) a vím, jak to bolí. Hlavně to zjištění, že přesto, jak se oba milujeme, se on se rozhodne pro tu druhou, je naprosto zdrcující. Nevím, jestli je to pohodlnost, zvyk či neschopnost muže jít za tím, kam ho táhne srdíčko, udělat prostě rozhodnutí. V každém případě si myslím, že když už jednou muž podvede svoji ženu nebo přítelkyni, může slibovat, jak se to již nikdy nestane, udělá to dřív nebo později znovu. Teď nemluvím o "lásce" na jednu noc, ale vztahu takovém, jako jsi prožila ty nebo já. Já momentálně stojím před problémem, že bych chtěla zavolat přítelkyni mého teď už bývalého milence a všechno ji vysvětlit tak, jako si to udělala ty. Ale bojím se její reakce, takže pořád váhám. Ona podle mě musí žít v hrozné nejistotě, jak to vlastně všechno je. Můj bývalý s ní vůbec na toto téma nekomunikuje a cítím, že se ona musí hrozně trápit. Na jednu stranu mě zrazuje od tohoto činu to, že bych se mezi ně neměla plést, ať si to spolu řeší sami, ne druhou stranu cítím sama v sobě potřebu jí to všechno vysvětlit. V každém případě je to velká zkušenost do budoucna, že to, co vidíme ve filmech, v reálu prostě nefunguje. Čest vyjímkám!

Megan (Čt, 9. 1. 2003 - 09:01)

Ahoj Michale, konečně cítím, že jsi to pochopil, tak, jak jsme to mysleli.Myslím, že jsi na velmi dobré cestě. Klobouk dolů, jak perfektně a rychle sis to srovnal v hlavě, co je pro život důležité a jaká blbost je marnit si ho a utápět se v žalu.At?se snaží tvoje žena. Vím, že to není tak jednoduché jak píšeš v dopise, ale pokud se toho budeš držet, máš vyhráno.Napiš, jak pokračuješ.Megan

berenika (Čt, 9. 1. 2003 - 09:01)

dobry den. tohla tema nectu moc casto, ale dnes mi nedalo se neozvat. v minulosti jsem...mela vztah s muzem, ktery mel dlouhodoby vztah s jinou zenou...a klasicky se "rozhodoval" s kym to vlastne stravi zivot. nerozhodl se pro me.chci ale mluvit o necem jinem. vcera jsem viudela film, ktery se jmenuje unfaithful-neverna. je to remake starsiho filmu a jeho prvni tri tretiny jsou velmi autenticke. zaver, kde manzel v afektu zabije zenina milence uz je trochu z ruky, ale to jak se podarilo nafilmovat sblizeni one zeny s jinym mladsim muzem a jak s nim pres vycitky svedomi a vedomi si cehosi spatneho navaze vztah je proste strasne real. aspon myslim. doporucuji vsem. mimo jine i proto ze myslim, ze casto to byva prave kouzlo neznameho a skutecnost, ze se s dosavadnim partnerem nedaji vratit ty prvni okamziky, co nekoho muze privest k nevere. nikdy jsem nechtela byt soucat trojuhelniku. presto se mi to stalo . neplanove a pozdeji jsem si svou vinu vykoupila bolesti. nutno priznat. ze jsem tehdy jineho partnera nemela a ze do toho muze jsem se zamiloval. presto to nebylo spravne kvuli jeho partnerce. nyni zijeme oba svuj zivot se svymi partnery a obcas se kontaktujeme. presto tya hrozba, to riziko, ze "by se neco mohlo prihodit" visi ve vzduchu pokazde jsme-li spolu. ja bych neveru netolerovala. presto priznavam ze je. ze se muze prihodit. komukoli.

Jana (Čt, 9. 1. 2003 - 05:01)

Ahoj Iko!Ja jsem se ocitla na opacnem poli hriste.Byla jsem necely rok milenkou zenateho muze.Jsem svobodna.Nas vztah zacal pratelstvim zalozenym na oboustranne duvere,otevrenosti a vzajemnem porozumeni a prerostl v jakesi opravdove souzneni dvou dusi.Casem k tomu pribyl nadherny sex /mimochodem pro muj protejsek uplne neco odlisneho a noveho, nez na co byl zvykly/se vsim, co k tomu patri neznosti,objeti,libani,vyznani lasky. Oba jsme zjistili, ze se vzajemne hluboce milujeme. Bohuzel jsem v jeho zivote prisla jako ta druha. Ma zenu,kterou sice nemiluje,ale ma ji rad,a predevsim spolu maji dite,ktere muj pritel moc miluje a nedokaze se ho vzdat.Jeho zena se o tom vsem,bohuzel,dozvedela.My jsme nas vztah ukoncili,ale snazime se zustat prateli.Jeho zena se se mnou spojila a chtela znat me stanovisko /mezi nimi vazla komunikace/. Oba jsme nas rozchod nesli velmi tezce,ale ja jsem se snazila ujasnit si celou situaci. Vedela jsem,ze se muj pritel nedokaze vzdat sveho ditete a ja jsem to po nem nemohla chtit,protoze ho moc miluji.Aby on mohl zustat se svym ditetem, znamenalo, ze zustane take s jeho zenou.Bylo mi ji hrozne lito /nikdy se to nemela dozvedet,zvlast kdyz neslo jenom o sex, ale predevsim o city/ a take jsem mela obrovske vycitky svedomi.Nechtela jsem ani ja ani muj pritel nekomu vedome ublizit, oba jsme se tomu branili,ale bylo to proste silnejsi nez nase vule a pravidla.On nikdy neverny nebyl a ja jsem predtim neveru odsuzovala.Takze jsem si ujasnila, jak se veci maji,nas partnersky vztah jsme ukoncili, protoze i ja chci vztah nejenom s laskou, ale take s budoucnosti, a kdyz me jeho zena zkontaktovala, tak jsem se rozhodla jim v ramci mych moznosti pomoci -ujistila jsem ji o tom,ze nas partnersky vztah skoncil /to se skutecne stalo/ a take o tom,ze ji muz miluje /coz uz pravda nebyla,ale na tom uz musi pracovat oni dva/. Ptala ses, jake jsem mela pocity, co se teto komunikace tyka. Ja jsem se rozhodla jim v ramci takhle vyhrocene situace pomoci,takze jsem si peclive vsechno promyslela,abych neudelala zadnou chybu a dala jim prostor,aby to spolu dale mohli resit. Jejich vztah pokracuje,ale myslim si,ze si ani jeden z nich neuvedomil to podstatne,ze ta nevera vznikla kvuli tomu,ze v tom vztahu neco neni v poradku a oni by meli patrat po teto pricine a resit ji.Myslim, ze to nedelaji, ale to uz je jen a jen na nich. My jsme zustali prateli a stale je mezi nami naprosta otevrenost a duvera, ale docasne jsme nasi komunikaci omezili,abychom oboustranne meli prostor si veci vyresit. Ono neni vubec lehke se dobrovolne vzdat nekoho, koho milujete a kdo miluje take Vas.

ika (St, 8. 1. 2003 - 17:01)

Ahoj všichni, tak jsem si po dlouhé době pročítala přispěvky a můžu vám říct, že se v tom pěkně plácáme:))) Já řeším taky problém nevěry, ale o tom zatím psát nechci. Zajímala by mě jiná věc. Pokud s tím máte či nemáte zkušenosti, zkuste mi napsat váš názor: pokud jste podváděn/á manžel/ka či přítel/kyně, jak by na vás zapůsobilo, kdyby se s vámi spojil/a milenec/milenka vašeho protějška, kdyby si s vámi chtěl/a promluvit o situaci. Jaký je to pocit? Nebo z druhé strany, kdybyste byla nilenec nebo milenka a situaci jste uz nemohli ustát, spojili byste se s protějškem vašeho milovaného? Děkuju všem za odpovědi, Ika

Michal (Út, 7. 1. 2003 - 11:01)

Tak, o Vánocích a během dovolené jsem se snažil o klid,jednak kvůli prckovi, ale i kvůli nám, i přesto, že jsem občas přešel k sarkasmu a ironii, (to se mi už někdy stává, že trochu zlehčuji vážné věci),nakonec jsem došel k tomu, jako většina tady, že nemá cenu se trápit, užírat se apodrážděně reagovat na každé pípnutí mobilu, že i přes tu hrůzu a bolest, kterou si člověkmusí projít život přece nekončí. Přes svátky jsme navštívili rodiny, pracovní dny byla žena v prácia neměla dovolenou jako já, takže jsme byli s klukem prakticky celé dny spolua myslím, že to nakonec bylo dobře, taky jsem zašel dvakrát do sauny, na pivko s partičkou ze studií, atd. Takže nakonec jsem si přeci jen odpočinul od práce a přišel na jiný myšlenky.Na závěr roku (nebo se začátkem?) jsem ženě řekl, že i přesto, jak mi ublížila, ji mám rád, a že bych rádaby i přesto, co se stalo, náš vztah neskončil, ale pokud si opravdu myslí, že už pro ni moc neznamenám,že se mnou nechce být, pokud si opravdu myslí, že chce být šťastná nebo spokojená s někým jiným,nebudu ji tedy bránit ve štěstí, ale nebudu dál trpět tím, že mě bude podvádět, nebo to dokonce hrát na dvě strany, nebo chce nějak moc dlouho přemýšlet, takže na nějaké lhůtě jsme se dohodli, ale jestli do této doby jasně nedá najevo co vlastně od života chce, pak končím a nebudu v tom pokračovat, a jdu.(A i přes vážnost situace s lehce ironickým úsměvem sleduji, jak si konečně uvědomuje, že to je ona, kdo se tím musí prokousat, a že jsem v ní ztratil důvěru, a pokud bude chtít, abych v ní zase nějakou měl, bude za to muset bojovat). A nakonec si ani nemyslím, že by bylo dobré držet manželství pro kluka(i když rozchod je pro dítě určitě hrozný, ale určitě ne tolik, jako to že až bude starší,mu to někdo naservíruje v nějaký jiný podobě, anebo na to přijde sám).Tak to je zatím vše, je potřeba se dívat trochu dál, snažit se nemyslet na minulost, a trochu si užívat,a ne se jen trápit. Zatím Michal

Megan (Po, 6. 1. 2003 - 13:01)

Ahoj Michale, tak jakým způsobem jsi přežil Vánoce a Silvestr? Nastala ve vašem vztahu nejaká změna?Napiš,jestli máš chuť.Ahoj a drž se.Megan

Vlasta (Po, 6. 1. 2003 - 08:01)

Matrixi a Skalo,já prozatím svoje deprese řeším Xanaxem.Do poradny jdu zítra,zatím sám.Žena o tom ví.A musím opravdu souhlasit s názory Valy z 9.12.2002.Čím víc se v tom budu přebírat,tak to bude horší.Opravdu je třeba se odrazit od dna a začít žít.I třeba pro ty dvě děti co máme.Být trochu sobec.Je to prozatím hrozně těžké, ale život nekončí.Vlasta

Návštěvník (Po, 30. 12. 2002 - 07:12)

Metrix !Som na tom podobne ako Ty dokonca aj časový úsek je skoro rovnaký. Možno by ma zaujímalo či vidíš ako lekár že to je obdobie, ktoré je rovnaké. V roku 2001 som týchto príbehov videl a počul ve?a čo sa v lastne v tom období dialo že to malo rovnaký vývoj ? Nemám ve?a času ale rád by som si s Tebou po novom roku pohovoril teraz som tu len úchytkami.Držím palce SKALADoktor svet je krásny ( sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou Hihi ).Ozvi sa po novom roku ak chceš.

Návštěvník (Pá, 27. 12. 2002 - 12:12)

Michale a Vlasto,přeju vám oběma z celého srdce aby se to vyřešilo pokud možno co nejlépe. Máte proti mně jednu velkou výhodu - jste schopni o problému komunikovat.Téměř před rokem jsem přišel náhodou na nevěru své ženy i já - po 13ti letém manželství si našla po Netu milence staršího o 15 let (mně je 35), trvalo to asi půl roku, sešli se několikrát. Po sexuální stránce byl prý lepší než já a byl i komunikativnější - jsem založením introvert.Náhodou se mi dostal do ruky výpis jejich chatování přes ICQ, takže jsem si mohl "vychutnat" vývoj jejich vztahu se všemi podrobnostmi včetně sexuálních. Dost mě to tehdy vzalo, do té doby jsem se na nevěru díval jako na něco psychologicky zajímavého, co se mi nemůže přihodit - manželství jsme do té doby měli bezproblémové po všech stránkách. Poučen podobnými příhodami ve svém okolí jsem ženě odpustil, tvrdila, že to byl jen pokus dokázat si, že je stále atraktivní.Po dalších dvou měsících jsem zase náhodou přišel na to, že to pokračuje dál - dokonce si začali psát hned následující den poté, co jsem se to dozvěděl poprvé, opět včetně sexu. Tentokrát mě to zlomilo úplně, důvěra se absolutně vytratila a je pryč dosud. Dozvěděl jsem se totiž mimo jiné i o jejích předchozích nevěrách před svatbou i po ní. Zapřisáhla se, že tentokrát definitivně končí, ale komunikuje s ním i nadále, prý jí na tom nepřijde nic špatného.Teď s ročním výročím toho všeho mě zase začíná přepadat těžká deprese, nemůžu se soutředit na práci, špatně spím, nic na světě mě nedokáže přesvědčit, že už nikoho dalšího nemá. K psychologovi jít nemůžu, jsem lékař a vím moc dobře, jak je to s tzv. profesionálním tajemstvím když se jedná o někoho z vlastní lékařské komunity.Nevidím z toho žádné rozumné východisko, ale píšu to hlavně proto, aby ti, co mohou, do poradny šli už jen proto, aby si to všechno mohla vyslechnout třetí, nezúčastněná osoba.Držím vám palce...

Návštěvník (Pá, 27. 12. 2002 - 08:12)

Vlasto ahoj!Som jeden z mnohých, ktorý sem zašiel keď sa dostal do rovnakých problémov ako Ty a Michal. Pánovia poviem Vám asi sme všetci prešli skorovnakú cestu po sinusoide raz hore , raz dole. Nie som z tých, ktorý by si mohol povedať, že všetko sa šťastne skončilo a problém sa skončil! Tak sa nebudme chovať, že mám zázračné riešenie. Nie to nie. Život nie je rozprávka a drak niekedy vyhráva nad princom aj nad životom. Je pravda, že všetci máme inkubačné obdobie keď h?adáme a sami nevieme čo. prichádzajú výčitky, otázky trucovitosť občas podliezanie vyhrážky ultimáta... HiHi toho je čo človek s bolesťou v srdci dokáže urobiť. A tých hlúpostí sledovanie nálad partnera, predstavy čo spolu robia, sledovanie pošta dnešná vymoženosť SMSiek atď.... To všetko nami prejde ako parný valec a preválcuje všetko čo v nás je ! Však?! Ja viem dámy Vy sa nesmejte, lebo všetko je v tomto prípade rovnaké a aj chlapy plačú, lebo podvod bolíí!A však pánovia hlavu hore prečitajte si postup VALA 09.12.2002 a hneď Vám bude lepšie. Je to pravda. Vráťte sa k Svojím zá?ubam a snažte sa robiť čo ste nerobili to znamená odstraňujte nedostatky myslím Svoje. Ak sa Vámváš terajší vzťah nenapraví budete pripravení pre nový a ten určite raz príde!Ja sa ešte snažím bojovať ale naučil som sa ovládať, občas nerobiť blbosti a začínam dvihať halavu! ( A že ste zlí milenci....??? Povedzte si že aj Toho ďalšieho je lepší a lepší a on môže dopadnúť s tou istou traumou ako Vy !!!!!!!!!!!). Možno sa Vám zdá, že píšem zmätočne,ale píšem, len to, čo ozaj čo cítim.Tak Vám prajem ve?a optimizmu.SKALA

Návštěvník (Pá, 27. 12. 2002 - 07:12)

Júlia ahoj!Prepáč mi, že som pred časom niečo s?úbil a nesplnil to stretnutie tuná, ale začal som sa dávať do poriadku.Nie je to nič moc ( to je odpoveď na Tvoju otázku aj na moje snahy). Asi nik kto sa tu raz objaví v stave podvedeného už nie je celkom úplne v poriadku, ale JA si h?adámn svoje miesto adnes medzi sviatkami vidím, že tento večný príbeh sa opakuje dookola a preto začínam dvihať halavu som rád, že máš záujem o môj osud a dnes už naozaj ak sa objavíš po Novom roku tak by som s Tebo rád komunikoval možno to pomôže aj ďalším .( Dnes som si prečítal posledný príspevok VALY a zdá sa mi, že jej prístup k problému je celkom zaujímavý. Mám opäť chuť pracovať a to je pre mňa znakom, že JA som zase JA HiHi. ).Všetkým držím palce a Tebe ve?a dobrých rád ako si to zatia? vždy pod?a mňa robila.SKALA

Návštěvník (St, 18. 12. 2002 - 10:12)

Ahoj Michale,sleduju Vaší diskuzi s Megan od začátku Tvého problému z důvodu,že jsem ve stejné situaci jako Ty, takže vím jak Ti asi je.Po 12ti letém manželství mi žena oznámila,že má přítele s kterým je to jiné.Byl jsem v poradně sám a dopadl jsem jako Ty.Nedozvěděl jsem se nic nového.Máme 2 děti a pro ty to bude asi nejhorší.Žena si vzala čas na rozmyšlenou,ale vidím,že asi prohraju ačkoli jsem jí všechno odpustil.Takže Ti přeju klidné vánoce a ať je nový rok lepší než tenhle.

Návštěvník (St, 18. 12. 2002 - 08:12)

Michale, držím Ti pěstičky. Myslím, že je to celkem rozumné, prožít Vánoce v poklidu - protože máš děti a ty to mohou vaše problémy vnímat velmi negativně a ty nechceš, aby vzpomínaly na tyto Vánoce ve špatném.Jsou to přeci jejich svátky.My dospělí je berem jinak.Mám zvláštní pocity z toho co jsi mi napsal o té poradně.Opravdu je dobré, že si tvoje paní chce promluvit s psycholožkou,ale nevím.Přeji Ti krásné Vánoce ačkoliv vím, že je prožiješ ve stresu a v nejistotě.Ale věř, že vše špatné je pro něco dobré a takto to tady funguje na světě. Vše nejlepší do Nového roku a napiš, až budeš moci.Megan

Reklama

Přidat komentář