Reklama

akne

Dominika (St, 10. 11. 2004 - 18:11)

Suhlsim s nazorom ze liecit cokolvek HAK nie je tou najstastnejsou cestou. Ale ina moznost nie je, bohuzial...strava a psychika na akne nevplyvaju, pokial je dane geneticky a pricina tvorby je hormonalna. Velmi mi pomohla akupunktura, ale aj tak...nemam odvahu Diane 35 znova vysadit. Ked som to prvykrat skusila, vratila sa recidiva

Ales (Po, 8. 11. 2004 - 15:11)

Ja jsem ten porad videl, ale nedozvedel jsem se tam JEDINOU radu nebo informaci, cim byl dotycny vlastne vylecen. Informacni hodnota poradu byla pro me bohuzel nulova..:-(

holka (Po, 8. 11. 2004 - 12:11)

http://www.czech-tv.cz/program/detail.php?idec=204%20562%2024150/0014podivejte se na dokument o akne - da se prehrat i na netu. je pozitivne naladeny a je videt, ze pani doktorka, ktera v poradu vystupuje bere toto onemocneni vazne a vazne se jim zabyva.

Milka (Po, 8. 11. 2004 - 07:11)

Alesi, jak sis tady moh driv precist, vysoky davky becek sou na nic, telo nadbytek vitaminu vylouci moci. Radsi si dej pangamin nebo pivko.

Ales (Ne, 7. 11. 2004 - 15:11)

Chtel bych vyzkouset brat ty vysoke davky vitaminu B5. Problem je v tom, ze v ceskych lekarnach na netu maj jen dost 40mg kapsle a ja bych chtel koupit rovnou 500mg (http://www.organic-pharmacy.com/ARG.PantothenicAcid(B5).htm). Nevite nekdo jestli se to u nas taky da sehnat? Moc dik

Hak (Ne, 7. 11. 2004 - 13:11)

Ja si myslim,ze cokoli se leci davkami hormonu je spatne a ma to jen zbytecne dalsi negativni ucinky.Vcera jsem byla poprve u kosmeticky zabyvajici se prirodni kosmetikou.Ta se na me podivala a aniz bych ji o sobe cokoliv rekla,sdelila mi,ze podle toho,jak vypada muj oblicej(akne se dela vsude),jsou puvodcem akne KVASINKY!!!Takze holky,pokud vas krome akne trapi jeste vytoky z pochvy a svedeni kolem konecniku,nebude to nic jineho nez ty pitome kvasinky,kterym uzivani HA jenom nahrava!

Helena (Pá, 5. 11. 2004 - 19:11)

ponorka: No, možná kdybych to věděla, tak by mě to momentálně uvrhlo do deprese. Doteď nemám vyřešeno, kdy mám odsunout práci na vedlejší kolej a pořídit si dítě (teď je mi 25) a dost mě to deptá, že nemůžu zvládat obojí.

ponorka (Pá, 5. 11. 2004 - 18:11)

Ty myslíš že je to jedno kdy se to dozvíš???????Bohužel to není až tak jednoznačné jak píšeš,ale máš pravdu v tom že pokud nechceš dítě doporučí ti HA...ale, pcos má vliv na inzulínovou resistenci(tu je dobré vyšetřit,zvýšené riziko diabetu 2 typu)-nasazení metforminu výrazně zlepšuje stav(i kůže),také hodně záleží čím se pcos přeléčuje,spoustu žen bere HA,ale naprosto nevhodnou.Jako doplněk se podávají léky potlačující testosen a další muž.pohl.hormony. což je hlavně informace pro ty kterým samotná HA nepomohla.Některé ženy HA neberou,protože si myslí že si pomáhají,čistí své tělo...nakupují na akné drahé přípravky které niky nepomohou úplně.Pokud jde o plánované rodičovství,znám spousty holek (chodíme na e-chat)které říkají že kdyby věděly že mají PCOS,začaly by s "plozením"dětí dříve.Teď to možná řeknu hodně tvrdě(nechci nikoho děsit!!)ale šance na početí potomka sice je,neznám nikoho(při pcos) kdo by počal přirozenou cestou,rok pokusů doma,potom teprve vyšetření specialisty a dost často se "čekací doba" protáhne nad pět let.Nechci tady dělat žádnou agitaci,ale vědět ve 20že mám pcos a vědět to ve 30 je rozdíl.Pak také existují přírodní preparáty které se používají při léčbě pcos.Napsala jsem na tyto stránky, protože tady dost často čtu jak si pacietky "stěžují" na špatnou pleť a zkoušejí všechny možné způsoby jak to léčit.Nechci tuto diagnózu nikomu podsouvat,pouze jsem chtěla informovat.

Helena (Pá, 5. 11. 2004 - 16:11)

Aha... Tak jsem si trochu hrála a vyhledávala v Googlu a leccos se objasnilo. Příčinná léčba PCOS totiž neexistuje a pouze se tlumí příznaky jako je nadměrné ochlupení, akné a neplodnost. Tím pádem mi připadá, že pokud beru HA a o této chorobě u sebe nevím, tak o nic nepřicházím, protože by mi HA stejně s nějvětší pravděpodobností nasadili, aby moje tělo zklidnili. A až budu chtít otěhotnět, tak mi nasadí léky na vyvolání ovulace. Je to celé sice trochu smutné, ale zřejmě to není tak, že kdyby u mě PCOS diagnostikovali, nějak zásadně by mě to posunulo směrem ke zdraví... :/

Helena (Pá, 5. 11. 2004 - 16:11)

ponorka: Tvoje příspěvky mě opravdu zaujaly. To, co jsi psala naposledy je ovšem klasická léčba "potlačením příznaků", která neřeší příčinu. Když sama tímto onemocněním trpíš, můžeš nám třeba popsat jak léčí lékaři tebe? Prosím, nehledej v tom žádnou ironii, myslím to vážně a spoustu žen na tomhle fóru by to určitě také zajímalo. Dík. :)

ponorka (Pá, 5. 11. 2004 - 10:11)

U žen které si zatím nepřejí otěhotnět se doporočuje tato léčba: HA s 30-35ug ethynilestradiolu(npř. diane 35,Yadine,Jeanine,Regulon,Marvelon,Minulet..) v kombinaci s antiandrobeny( u toho komu nezabere samotná HA)-(potlačí testosteron aj. muž.pohl.hormony) nejčastěji CPA-cyproteron-acetát.U žen s prokázaným PCOS,které nemohou užívat HA se doporučuje nasazení Metforminu.U silných žen se nasazuje Metformin i při užívání HA.

ponorka (Pá, 5. 11. 2004 - 10:11)

Já o tom dost vím,protože to sama mám.Heleno,zvětšené vaječníky u PCOS jsou,ale ne u každé ženy,jako průkazné se považuje vyšetření testosteronu(je mírně zvýšený) a LH +FSH hormonů.Ty se při běžné hormonální prohlídce neodebírají,jsou to specifické hormony.To že se v české populaci odhaduje 10% žen(zahraniční literatura uvádí 10-15%) je taky fakt,s tím že většina žen to zjistí až když chce dítě,protože do té doby řeší pouze kosmetické aspekty této poruchy.Lékaři/dermatologové mi v tomto ohledu připadají naprosto tupí..Nechci tady nikoho děsit,sama jsem si prošla příšerným pubertálním akné které nezmizelo ani po 20...teprve když jsem chtěla otěhotnět,zjistila jsem proč vlastně mám akné.Navíc u PCOS se akné hůř hojí.HA tento problém maskuje,protože při jejím užívání vše vypadá OK,akné zmizí a MS cyklus je pravidelný.Teprve po vysazení(tak na 3 měsíce) se dá udělat vyšetření.Rozhodně netvrdím že každá žena s akné musí mít PCOS!!Jenom vím že akné po 20 roce už něco napovídá a vzhledem k tomu že může přinést i jiné životní komplikace,raději všem doporučuji si svůj zdravotní stav ohlídat osobně.

Milka (Pá, 5. 11. 2004 - 07:11)

...teda ponorko, tos mi zase nasadila brouka do hlavy. Ale kdyby to bylo reseni, oddychla bych si. I kdyz v mym pripade z priznaku sedi jen to akne. A jak se ty vajecniky leci? Diky...Heleno diky za odpoved s HA, no to je jasny,ze kdyz zabijes vic much jednou ranou neni nad cim vahat.

Helena (Čt, 4. 11. 2004 - 17:11)

ponorka: No, já jsem si o SPCO taky něco hledala a našla jsem trochu jiné informace než uvádíš ty. Tím nechci popírat, že můžeš mít pravdu v tom, že u některých žen s akné jde o tento syndrom. Nicméně nebrala bych to tak, že akné=polycystické vaječníky. V našich podmínkách (ČR) se uvádí 5% namísto 10% postižených žen a zvětšené vaječníky s cystami bývají také mezi příznaky (ne vždy, ale přinejmenším část případů by se tedy odhalila pouhým gynekologickým vyšetřením pohmatem). Nicméně jako námět na diskusi s gynekologem to je docela dobrý materiál, za pokus nic nedáte.

evik (Čt, 4. 11. 2004 - 17:11)

ahoj.tvůj přípspěvek je vážně zajímavej,odkud to víš?moc se o tom nemluví a přitom by řešení tohohle rpoblému mohlo pomoct mnoha hplkám s poblémy s pletí.já sama jsem vyzkoušela moc věcí a nic nezabírá,tak mi přijde že mám akné snad v genech.Brala jsem i HA )ale hlavně kvůli srovnání cyklu),ale ta u mě neměla žádný výsledky (an jeanine,ani diane 35..vlastně mela-spatný jaterní testy),myslíš š že i vmym případě by mohlo jít o toen porblém s vaječníkama?

ponorka (Čt, 4. 11. 2004 - 10:11)

Diagnostika se provádí z krve, na gyn. prohlídce je (téměř)nezjistitelná.Pokud by jsi vykazovala tyto příznaky:1.prodloužené MNS cykly- nad 35dní2.Akné3.Problémy s nežádoucím ochlupením(asi u 50%žen s touto poruchou)4.Sklony k nadváze(asi u 50% žen s touto poruchou)Potom je dobré na gynekologa "zatlačit" aby provedl vyšetření krve. Na velice dobrém ultrazvuku je možné diagnozu potvrdit,na obyčejném nepozná nic..Jakákoliv kožní léčba(nakupování drahých mastiček..) tohoto problému je vyhazování peněz,protože problém přichází ze vnitř.Já se o tuto problematiku zajímám, bohužel další nemilá skutečnost provázející PCOS je neplodnost.Proto radím diagnostikovat včas,otěhotnění přichází v průměru po 3 letech léčby.Pokud děti pacientka (zatím)nechce,nasazuje se HA/po vysazení se problémy s akné zase objeví.10% ženské populace je vysoké číslo..

ponorka (Čt, 4. 11. 2004 - 10:11)

Diagnostika se provádí z krve, na gyn. prohlídce je (téměř)nezjistitelná.Pokud by jsi vykazovala tyto příznaky:1.prodloužené MNS cykly- nad 35dní2.Akné3.Problémy s nežádoucím ochlupením(asi u 50%žen s touto poruchou)4.Sklony k nadváze(asi u 50% žen s touto poruchou)Potom je dobré na gynekologa "zatlačit" aby provedl vyšetření krve. Na velice dobrém ultrazvuku je možné diagnozu potvrdit,na obyčejném nepozná nic..Jakákoliv kožní léčba(nakupování drahých mastiček..) tohoto problému je vyhazování peněz,protože problém přichází ze vnitř.Já se o tuto problematiku zajímám, bohužel další nemilá skutečnost provázející PCOS je neplodnost.Proto radím diagnostikovat včas,otěhotnění přichází v průměru po 3 letech léčby.Pokud děti pacientka (zatím)nechce,nasazuje se HA/po vysazení se problémy s akné zase objeví.10% ženské populace je vysoké číslo..

bombai (St, 3. 11. 2004 - 11:11)

Ještě tady poradí pár chlapů? Pivo, psychika, Comeanddone, ten vede zdaleka...!o.k. kluci, tak jak to děláte, když se vám akné zhoršuje vždycky při menstruaci nebo při gynekologických problémech. čekám na vaše rady, jsem z toho celá napjatá...

Helena (Út, 2. 11. 2004 - 18:11)

ponorka: Je fakt, že lékaři v ČR spolu rozhodně nespolupracují, alespoň ne na dostatečné úrovni. Nicméně si myslím, že dospělá žena gynekologa navštěvuje pravidelně sama od sebe a vaječníky se vyšetřují naprosto rutinně. Připadá mi málo pravděpodobné, že by gynekolog vzhledem k příznakům tuto diagnózu "minul".

ponorka (Út, 2. 11. 2004 - 16:11)

Ahoj všechny dívky a ženy které trápí akné,Nevšimla jsem si že by kožní lékaři doporučovali gynekologické/hormonální vyšetření..přitom existuje endokrinologická porucha která se jmenuje syndrom polycystických vaječníků(PCOS) kterou prokazatelně trpí 10-15% ženské populace,projevuje se mimo jiné přetrvávajícím (neustupujícím) akné.Pokud je Vám víc než 20 let a máte nepravidelný cyklus a špatnou pleť/nasadíte HA,problém jenom překrýváte..Je třeba řešit příčinu!

Reklama

Přidat komentář