Reklama

akne

Tereza (Po, 16. 5. 2005 - 17:05)

Skvělý make-up na aknozní pokožku je UNIFIANCE od LA ROCHE POSAY.Dostala jsem na kozním vzorecek a byla (a jsem) tak nadšená,že jsem si ho hned koupila.Je sice dražší - 550 Kč,ale i na moje těžší akné je potřeba jenom trošička a perfektně kryje.Vůbec se nedá srovnat s Acnecolorem,ten jsem používala 3 roky a neustále jsem se během dne musela přemalovávat,protože nedržel.Navíc jsem míchala oba odstíny dohromady,a tady u toho od La roche mají velký výběr.K dostání je v lékárnách,ne všude,ale hl. v obchodních centrech.A neucpává póry,což prý údajně Acnecolor dělá i přesto,že je určen na akné.Mějte se všichni pěkně a držím palce v boji! :-)

Tereza (Ne, 15. 5. 2005 - 19:05)

Na akné je dobrá řada Sébium od firmy Bioderma, dost informací je na www.alineacorp.cz, poradí taky v lékárnách. Mě pomohl taky Tea Tree Oil krém od Hadka, používala jsem jej tak 2 - 3krát týdně jako masku. A do třetice na www.minerastones.cz masky z jílu. Mám citlivou pleť , takže víc než maska na mastnou se mi osvědčila ta z růžového jílu. Perfektně čistí zanesené póry. A vnitřně - vyčistit střeva (např. přípravkem Ozovit nebo Symbi I.) a pak se vytrvale cpát lactobacilly a pokud možno co nejvíc vynechat sladké a mlíko.

Dominika (Ne, 15. 5. 2005 - 19:05)

Wawe: bojovala som tak, ako vy vsetci, roznymi mastickami a pastickami. Stale este som na Diane, ale akne sa mi uz netvori. Predtym, aj ked som bola na Diane sa mi tvorilo. Takze uz nepouzivam ziadne masticky pasticky a chystam sa prejst na inu HAK, ako to zareaguje, to neviem a nevedia to ani lekari.Lenka a Helena: make up, to je dobra otazka. Mozno sa mylim, ale mam pocit, ze pekna plet makeup nepotrebuje a skaredej stejne nepomoze. Make up zasadne nenosim, mam 24 rokov ale ludia mi tipuju 16.

Dominika (Ne, 15. 5. 2005 - 19:05)

Wawe: bojovala som tak, ako vy vsetci, roznymi mastickami a pastickami. Stale este som na Diane, ale akne sa mi uz netvori. Predtym, aj ked som bola na Diane sa mi tvorilo. Takze uz nepouzivam ziadne masticky pasticky a chystam sa prejst na inu HAK, ako to zareaguje, to neviem a nevedia to ani lekari.Lenka a Helena: make up, to je dobra otazka. Mozno sa mylim, ale mam pocit, ze pekna plet makeup nepotrebuje a skaredej stejne nepomoze. Make up zasadne nenosim, mam 24 rokov ale ludia mi typuju 16.

Ludmila Holmoko (So, 7. 5. 2005 - 15:05)

Na akné mám vyzkoušený o.k.gel,který hojí i jizvyčky.Pokud budete mít zájem se více dovědět o tomto výrobku,klidně mi napište.

Lenka (Pá, 6. 5. 2005 - 15:05)

Dadule! Ne, Diane si predepsat nenechavej! Kvuli akne je to vazne blbost, ja jsem si ho taky kdysi nechala napsat, vubec mi to nepomohlo a po vysazeni to bylo stokrat horsi. Navic prave o Diane se zjistilo, ze je dost skodlive, ze zpusobuje i embolii a tak, mne v poslednim roce tri doktori rekli, ze zdravotni problemy, ktere mam, jsem si zpusobila hormonalni antikoncepci! Myslim, ze akne neni duvod k tomu, rozhazet si cely hormonalni system. Jo a jeste neco, Keracnyl mi nejdriv nepomohl, ale po par tydnech jo a to dost vyrazne, takze to chce asi delsi dobu.

Lenka (Pá, 6. 5. 2005 - 15:05)

Co se tyce make-upu na problematickou plet, vyzkousela jsem jich asi tisic a po tech letech musim rict, ze absolutne nejlepsi je Camouflage od firmy Ardeco, je to takova mala kosticka tuheho make-upu, silne kryje a pritom splyva s pleti, kdyz se to neprezene, je docela nenapadny. Ted jen doufam, ze jsem to napsala dobre, protoze ho zrovna nemam u sebe a nikdy jsem ten nazev az tak nestudovala, protoze mi ho vzdycky prodala kosmeticka. V obchodech myslim ani moc neni, nebo jsem na neho aspon nenarazila v tech obycejnych.

wave (Pá, 29. 4. 2005 - 16:04)

oprava: bojovala

wave (Pá, 29. 4. 2005 - 16:04)

tak schválně napiš jak si s tim bojoval ty.

Dominika (Čt, 28. 4. 2005 - 08:04)

Ahojte,uz davno som tu nebola, chcem len napisat, ze mi akne uplne zmizlo. Nechcem tym provokovat, chcem len dat nadej, ze vekom sa mozno akne naozaj upravi. Musim si vsak zaklopat.Preto, bojujte, bojujte a nestracajte nadej, ze tento boj vyhrate. Vela stastia.

Lena (Ne, 24. 4. 2005 - 21:04)

co dělat s rozsirenymi pory...kdyz mam citlivou plet.Diky

Leenaa (Ne, 24. 4. 2005 - 18:04)

No, optimisticky si troufnu říct, že akné v tom pravým slova smyslu nemám. Spíš takový ty malý otravný pupínky po čele a bradě, přičemž na tvářích bohudík nic. Ale na čele a na bradě to beztak vypadá pěkně hnusně. Ty spousty černejch teček a malejch pupínků mi až tak nevaděj. Zato ty jizvy co se mi po dloubání dělaj!!Tě noha! Nevítě o něčem proti jizvám. Leaseru se docela bojim a jakožto nevýdělečně činná na to těžko splašim prachy. A nějaký ty mastičky se taky minou účinkem. Docela dost mě to deprimuje. Fakt bych ocenila pomoc. MOc dík.

Helena (Ne, 24. 4. 2005 - 13:04)

Anna: Akne nezaplacnes zadnym make-upem, s tim se nezbyva nez smirit. Mne osobne vyhovuji jakekoliv make-upy, ktere nesou oznaceni dlouhotrvajici, nestiratelne atd. Mela jsem uz ruzne (Maxfactor, Yves Rocher, Maybelline) a vzdycky jsem byla spokojena. Dlouhotrvajici make-upy zarucene nejsou mastne a to, co rano na oblicej napatlas, to tam taky dlouho vydrzi. Ted mam make-up od Oriflamu, ale i kdyz je urcen na mastnejsi plet, je to des. Blbe kryje, behem dne se vcucne a pupinky jsou zase videt. Takze priste uz jdu jedine zase do nejakeho nestiratelneho. Kremy pouzivam ruzne, stridam to. Docela fajn byl krem Nivea ze zelene rady na mastnou plet (bylo to spis takove mlicko, opravdu lehka konzistence), ted mam zeleny Aknelot, ktery stoji par penez a taky mi vyhovuje. Asi to chce vyzkouset a najit, co ti sedne.

blu (So, 23. 4. 2005 - 22:04)

http://www.waisays.com/AcneSampleDiet.htmwww.waisays.comwww.waitalk.comTohle jsem vyzkoušel a pomáhá to.Je těžký to dlouhodobě dodržovat,ale zkusit to aspoň 14 dnů určitě stojí za to:-)

Lucia (So, 23. 4. 2005 - 10:04)

co mam robit s akne?

Dadule (So, 23. 4. 2005 - 08:04)

Paní doktorko,už fakt nevím co dál s mou pletí,nemám sice krupičku,ale v době před menstruací a jejím průběhu,se mi objeví boláky na čele a na bradě,před půl rokem jsem byla na kožní,dostala jsem antibiotika a ted vodičku eryfluid,ale zlepšení je jen nepatrné,zkoušela jsem už pangamin,pití kopřivového čaje,Nutrotin B,ale pořád je to stejné.Myslím,že mi nezbývá nic jiného než si nechat předepsat antikoncepci Diane 35,děkuji za radu

Renata (St, 20. 4. 2005 - 17:04)

to Daniela: najdi si www.avy.cz, je to internetový obchod s kosmetikou a od Clinique tam toho mají spoustu.Hodně zdaru!

Daniela (St, 20. 4. 2005 - 15:04)

Poraďte, dá se na dobírku někde objednat kosmetika clinique?

Anna (St, 20. 4. 2005 - 12:04)

P.S. Používám tónovací krém Acnecover od Dermacolu, ale musela bych na sebe naplácat tak deseti centimetrovou vrstvu, aby nebylo nic vidět... :-(

Anna (St, 20. 4. 2005 - 12:04)

Ahoj,nemám sílu pročítat celou diskuzi (přes 2000 příspěvků je na mě fakt moc :-)) a tak se předem omlouvám, pokud už tu někde byla tahle otázka zodpovězená. Potřebuju poradit 2 věci - jaký krém, mastičku používáte a jaký používáte krycí, tónovací krém či make-up? Nemám přímo tu nejhorší formu akné, ale zase nijak báječný to taky není :-). Převážne na čele a trochu na tvářích mám takovou jako vyrážku, červené pupínky, se kterými nejde nic dělat... Vyzkoušela jsem mastičku Retin-A (od kožařky) a byla to docela síla, dostala jsem na ní alergii a začala se mi loupat kůže, takže tu jsem hned zavrhla... Potřebovala bych asi něco jemnějšího, co je běžně k dostání (bez předpisu). O Vichy jsme četla hodně chvály, ale vadí mi, že testují na zvířatech, takže to také zavrhuji... Můžete mi poradit? Předem díky :-)

Reklama

Přidat komentář