Reklama

Hleda se nejhorší tchýně !!!

VLÁĎA (Pá, 8. 7. 2011 - 21:07)

Vláďo, být vámi,...Vím,že se nic nezmění,ale já si počkám až se naplní přísloví "NA KAŽDÉHO JEDNOU DOJDE" a tady to dlouho trvat nebude,ten půjde do kriminálu že neplatí na děti a my pak tchyni ukážeme že ji nepotřebujeme.Je to tvrdé,a ona pozná jaké to je když jí pro změnu povíme,aby jí pomáhali ti dva,

iva (Pá, 8. 7. 2011 - 20:07)

Vláďo, být vámi, opouštím bojiště. Ať si panímáma hospodaří s alkoholikem a bezdomovkyní, když je na ně tak milá. Nebo si vážně myslíte, že se to někdy změní k lepšímu?

VLÁĎA (Pá, 8. 7. 2011 - 20:07)

To se máte ještě dobře,to moje tchyně nás nechala bydlet v jejím domě,ale to se musíme starat o jejího syna který má 44 let chlastá a má odpracované nejvíš 2 roky,a to mu na ten chlast ještě dává a když něco namítáme tak jsme ti nejhorší.Kdyby nám aspoň přispíval na inkaso to dá jednou za půl roku 500 a ještě si stěžuje a my přitom pplatíme přes 8000 a když se nám to nelíbí,tak se prý máme odstěhovat.A když jsme to chtěli tak brečela že by to sama neutáhla.Teď si dotáhl domů bezdomovkyni a tchyně se k ní chová líp než k vlastní dceři.Aspoň chlastají dva a tchyně platí.

Bea (St, 29. 6. 2011 - 10:06)

Vina je oběť! tady to platí dvojnásob. PROČ se necháte uzurpovat tchyní? Proč s ní bydlíte? Proč jste si vazala za manžela bačkoru?

Jana A (St, 29. 6. 2011 - 09:06)

Jarko, nerozumím, vy jste jim kupovali byt a oni si museli půl milionu přidat nebo jak? Nějak se v tom neorientuju. Ale nemusíte odpovídat, jestli nechcete.

Někdo tady psal, že má tchyně v koupelně bordel, že se tam ani zuby nedají vyčistit. Tak na to mám jenom jednu odpověď, nebo spíš otázku: PROČ tam proboha bydlíte?!

Iva (St, 29. 6. 2011 - 08:06)

Jarko, tak to mnohé...tak to taky znám, tady argumenty málo zmohou. Tchýně mi dělala ze života peklo 3 roky, manžel se jí bohužel bál cokoliv říct. Chce to prostě sebrat odvahu a nedát se. Je to Vaše rodina a vaše děti. Vy s manželem rozhodujete co je pro děti dobré a co ne. Ona jako babička to musí respektovat a určitě o vašich dětech nerozhodovat. Nejdůležitější je, aby manžel v tomhle stál za Váma, jinak nezmůžete nic.

Jarka (St, 29. 6. 2011 - 06:06)

Jo a proč to píši. Jak se matka Vašeho muže zaštítí myšlenkou, že něco dělá pro zdraví vnoučátka, tak je jako buldozer. I kdyby to bylo na pól. Vysvětlí Vám, jak se mu tam bude dobře dýchat a není Vám pomoci.
Ale třeba je Vaše tchýně vzácná žena a pochopí Vaše argumety. Držím palce.

Jarka (St, 29. 6. 2011 - 05:06)

Jarko, tak to mnohé...Tak to s Vámi cítím. Moje tchýně, když si něco vzala do hlavy, mohla jsem mluvit nahoru nebo dolů, muselo být po jejím. Ta když se rozhodla, že chce být 14 dní na chatě, ale sama se tam bojí, musela jsem ject s ní, ať jsem chtěla nebo ne. A jako důvod si vždy našla dobro syna, který musel být na čerstvém vzduchu. Chtěla na dovolenou, kdo myslíte, že byl vyštván s ní. Manžel o tom nediskutoval, dítě muselo na vzduch. Od té doby když si na mě někdo začne něco vymáhat a nebo se mnou manipulovat, osypu se a je ze mě uzlík nervů. Takže jakmile se snacha začala tvářit, že jim něco dlužíme, tak jsem apriory ve střehu a už si to líbit nedám.
Nic ji nedlužíme, naopak a tohle ať zkouší na někoho jiného.

Jana (Út, 28. 6. 2011 - 23:06)

Jarko, tak to mnohé vysvětluje. Peníze holt hýbou světem a když se k tomu ještě přidá určitý pocit křivdy.... Možná by to chtěla sebrat odvahu a nědy si tom otevřeně pohovořit, a vše si vyjasnit za účasti všech, kteří s tím mají co do činění. Aspoň by se vyčistil vzduch a vy byste nemusela mít pocit viny. Ona někdy upřímná a otevřená rozmluva udělá divy. Zanedlouho přijedou manželovi rodiče po delší době na návštěvu a já už předem vím, že se bude řešit dovolená. Chtějí vzít naši dceru na dalekou dovolenou a já mám k tomu velmi mnoho výhrad. Jen obtížně na tom hledám něco pozitivného. A tak mě taky čeká jedna upřímná a otevřená rozmluva a už teď se mi z toho chvěje žaludek. Ale s úctou a slušností jistě najdeme kompromis...

Jarka. (Út, 28. 6. 2011 - 17:06)

Jarko, nějak to nechápu?...Ne, to určitě ne. Maminku má jednu a hodnou. Došlo k nedorozumění stran koupě jejich bytu a snacha má pocit, že jsme je " okradli" o půl milionu.Ty jsme jim už opravdu dát nemohli, protože bychom zůstali bez koruny.Neřekla jsem ani slovo, manžel poprosil syna, aby jí to vysvětlil, ale já se stáhla a popravdě, mám strach z každé návštěvy.Prostě mám pořád pocit viny za něco, co jsem neudělala. A když jsem tady četla ten slovník sprostých slov, tak jsem si představila, co si asi myslí o mě. To je vlastně vše.

snacha (Út, 28. 6. 2011 - 14:06)

Jano, musíte být fajn tchyně, taková lidská. Souhlasím s vámi a myslím že paní Jarka je velmi snadno ovlivnitelná, vztah k synovi, snaše, vnoučatům-by měl být od srdce, ne být ovlivněn anonymní diskuzí, nerozumím tomu a nechápu to.

Jana (Po, 27. 6. 2011 - 22:06)

Jarko, nějak to nechápu? Copak máte pocit, že o Vás vaše snacha taky takhle nepěkně mluví? Nebo proč uzavíráte otevřenou ruku i srdce směrem k vašemu synovi a snaše? Třeba Vás má snacha ráda jako druhou maminku? Přeci se opravdu nenecháte ovlivnit jednou diskuzí?? I já jsem snachou a ke své "tchýni" mám určité výhrady. Jistě i ona ke mně. Mnoho věcí, které dělá, mi "nejde pod nos", a možná ani jí nesplňuji na sto procent její představy o dokonalé ženě jejího syna. Ale každý máme nějaké chyby a tak se na ní snažím vidět spíše ta pozitiva - vychovala ze svého syna (mého manžela) slušného člověka, je to pracovitá, silná žena, která má doma pořádek a perfektně se stará o domácnost. A i v důchodu se snaží nezahálet a být prospěšná druhým lidem a nesedět jen doma. Dokonce si našla zaměstnání, aby jen tak nezahálela. Je vždy elegantní a přes všechny rozdílnosti našich povah a postojů, si jí velmi vážím a NIKDY jsem jí před nikým nenazvala nějakým ošklivým jménem. Dokonce ani slovo "tchýně" nepoužívám, zdá se mi takové opovržlivé. Je to pro mě prostě maminka mého manžela a i když pro mě nikdy nebude "mojí druhou maminkou" a nikdy s ní nejspíš nebudu mít nějaký vřelý vztah, přesto si jí budu vždy velmi vážit!

Jarka (Po, 27. 6. 2011 - 19:06)

Jarko, divím se vašemu...90% z toho, co jsem napsala bylo míněno ironicky. I já jsem snacha a vím své. Ale přišlo mi to docela líto, jak se o nás ženy a přítelkyně našich synů vyjadřují.Respektive, mě to srazilo na kolena a jsem z toho v šoku.
Nicméně, otevřená ruka a srdce, vůči synovi a snaše se uzavírá.Došlo mi mnohé, co jsem nechtěla slyšet a přiznat si.

snacha (Po, 27. 6. 2011 - 12:06)

Sakra, to mě nenapadlo....Jarko, divím se vašemu úsudku. Kdybyste nenarazila na tuto diskuzi, žila byste v hezkém vztahu s mladými a neměla potřebu cokoli řešit. To vás takto ovlivní jedna diskuze s pár nevymáchanými hubami ? Přece nemůžete strikně popřít vše, co bylo dosud uznáváno na základě žabomyších válek na nějakém foru, řídíme se srdcem. Zdá se, že si se snachou rozumíte a proč v tom nepokračovat a nechat si nasadit brouka do hlavy tím, že jiné ženy vám zcela anonymní si prostě s tchyní nerozumí ? To tak bylo, je bude bude, dokud svět bude světem-že mezi tchýněmi budou mrchy i super ženské a i mezi snachami budou fajn baby a bestie. To nejde paušalizovat. Takže se tím netrapte. Budete mi odporovat, ale příliš se zaobíráte osudy cizích lidí. Žijte v pohodě a pomáhejte mladým a ono se vám to vrátí, až budete potřebovat pomoc vy a ta doba zákonitě přijde. Berte zdravá vnoučata jako dar od boha, važte si každé hezké chvíle s mladými, je to něco, co vám nikdo nevezme a má to svou hodnotu a je jedno, že vám udělají doma binec. Pokud pracujete, požadujte od nich, aby po sobě uklidili, pokud jste v důchodu, máte na útulnění hnízdečka času dost. Víte, ono většinou platí, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Nechat se ovlivnit nějakou diskuzí je blbost.

Anna (Po, 27. 6. 2011 - 01:06)

Dobrý den,

ráda bych oslovila lidi, kteří jsou ochotni se anonymně, ale otevřeně svěřit se svými problémy a životními zkušenostmi.
Jedná se o autentické příběhy/osoby a rozhovory s nimi ze kterých vzniknou nejprve materiály a poté kniha rozhovorů o skutečných lidech.
Vše naprosto anonymně. Nikdy mi nemusíte říct své jméno, svou adresu ani jména jiných osob. Jde mi jen o upřímnost a ochotu sdílet s jinými lidmi své zkušenosti a vnitřní prožitky.

V případě zájmu napiště na mail: [email protected].

Jarka (Ne, 26. 6. 2011 - 20:06)

Proč by mu měla vařit?...Sakra, to mě nenapadlo. Zapomněla jsem ho naučit, jak se rodí děti. Abych snachu nezatěžovala. Ale buďte klidná, v úklidu se po týdnu střídají. Já se o syna nebojím. Apropó, milence hledat nemusím, toho mám.
A že se tak ptám, vy jste vzornou tchýní? Jakže se to projevuje?

Takytchyně (Ne, 26. 6. 2011 - 19:06)

Proč by mu měla vařit? proč by mu měla uklízet, on je nesvéprávný? Vidím milá tchýně, že máte rezervy v náhledu na to, co byste měla dělat a čeho si nevšímat. ONA vám jistě synáčka nezkazí....Kašlete na ně a najděte si milence, abyste nemusela přemýšlet o blbinách.

Jarka (Ne, 26. 6. 2011 - 13:06)

Opravuji " pamatujte". Opravdu nejsem absolventkou pomocné školy.

Jarka (Ne, 26. 6. 2011 - 13:06)

Jsem tchýní necelé dva roky a tudíž jsem ještě tchýně začátecnice. Ale to co jsem se dočetla tady, mě opravdu poučilo. Pomyslím-li si, že pro svou snachu, kterou mám ráda a nikdy jsem ji neřekla křivé slovo, do ničeho jsem se nepletla, na návštěvě jsem byla u mladých asi 2x a nikdy ne déle, než půl hodiny, jsem baba, mrcha, svině, stará kráva, nepořádná, blbá, špindíra, smradlavá. Všechny ty nadávky si už nepamatuji, ale dospěla jsem k názoru, že styky s ní i synem přeruším, nebudu jim volat, nebude mě zajímat, jestli mají děti, stejně bych je jenom kazila. Peníze, které by se jim možná hodily, raději investuji do dovolené. Doufám, že se tak stanu ideální tchýní.
Já na tom vlastně získám. Nebudou k nám jezdit každý druhý týden na víkend, neudělají mi z bytu smetiště, nebudou se u nás hádat a nervovat mě.
Mám jenom obavy, aby moje snacha pro změnu neříkala, jaká jsem svině, protože jim ani děti nepohlídám, korunu jim nedám a na návštěvu je nepozvu.
Neřešitelná situace. Snad by bylo nejlepší, kdyby, když se objeví snacha, byla zchýně okamžitě utracena a předtím, by své drahé snaše převedla veškerý majetek.
Svého syna jsem vychovala podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a chvílí, kdy se oženil, jsem ho předala dívce, kterou si dobrovolně vybral a má ji rád a snad i ona jeho. Je mi naprosto jedno, že mu nevaří, že neuklízí, že chodí oblečený, jako by ho krávě z huby vytáhl.Respektuji jejich život a budu ráda, pokud si nebudou všímat mě. A doufám, že až se děvčata jednou stanete tchýněmi,( a bude to dříve než se nadějete), vrátí Vám to Vaše snachy stejnou měrou. A pamatůjte, i my jsme snachami a nemáme to jednoduché.
Tak hodně zdaru.

Vladimíre (Ne, 26. 6. 2011 - 11:06)

Moje tchyně je tchyně v...díky za to, jak jsi mě pobavil. Asi to veselé pro tebe nebylo, ale buď rád, že jsi volný. Něco takového, co se řešilo u vašeho rozvodu, je k pláči.

Reklama

Přidat komentář