Reklama

Hleda se nejhorší tchýně !!!

Květa (Čt, 17. 2. 2011 - 14:02)

Představa, že jeho rodina bude jednou i mojí mě doslaova zabíjí...:) Oni jsou lidi, který se neumí chovat k dětem. Svýho syna mají za... (nechce se mi psát velgarismus :D)a jejich dceruška ještě ve 30 letech s 5 letým synem a manželem chodí na každodenní večeře, zcela normální je i platit její nákupy a další výdaje jako elektřina a voda. Dostala od rodičů domek se zahradou a syn nic...i přesto, že si nějaký majetek zaslouží více, ale i kdyby nezasloužil, tak se mají chovat k oběma stejně. Ale když nastane problémek, tak hned běží za synem. Představa, že by se k našim dětěm chovali stejně jako k synovi, mě zvedá ze židle. Oba jsme se dohodli, že se s nimi stýkat nebudem a děti ani neuvidí... Sám přítel s tím přišel a já mu jsem za to vdečná. On říká, že moje mamka zaskakuje za tu jeho...

helo (Pá, 11. 2. 2011 - 12:02)

1 krát za 14 dní je častá...a já tebe za tchýni!

Na to je víc po (Pá, 11. 2. 2011 - 12:02)

1 krát za 14 dní je častá...Z pohledu tchýně kterou jsem bych taky chtěla častější styk-hlavně s vnoučaty.Ale co z pohledu "mladých"?1x za 14 dní návštěva jedněch rodičů a aby se druzí neurazili,tak to poctivě střídat.A kde je pak soukromí a čas na sebe?Nám se vyplatilo něco jiného.Návštěvy nejsou dané a pravidelné,někdy se vídáme mnohem častěji,někdy je delší pauza.A není to dané vzdáleností bydliště.Navíc se prarodiče z "obou stran"známe,takže se setkáváme i navzájem.A rádi.Dcera má suprovou tchýni a bezvadného tchána,myslím že oni mají jí taky rádi.Zeť si taky nestěžuje a já už vůbec ne.Nakonec z toho těží vnuk,i když pro druhou babičku a dědu a pro zetě není vlastní.

Hela (Pá, 11. 2. 2011 - 12:02)

Kristlo, to by bylo...1 krát za 14 dní je častá návštěva?Tebebych tak chtěla za snachu!

Jojo (Pá, 11. 2. 2011 - 11:02)

Mám návrh. Co kdybychom zde společně napsali, každý sám za sebe, 5-10 nejhorších věcí, které tchýně dělají? A zároveň připsali, jak bychom si to my snachy představovaly. Mohlo by to být (teoreticky) poučné pro obě strany. Co myslíte? Hledá se nejhorší tchýně - to mi připadá trochu jako hon na čarodějnici.
Takže začínám:
1. Neschopnost žít svůj vlastní život (nezdravá závislost na dětech, která způsobuje hromadu problémů a rozvrácených rodin)
2. Absence koníčků a neschopnost si udržet vlastní přátele a kamarády (proto tchýně otravují nás-rodinu)
3. Vnucování se (časté telefonáty či návštěvy)
4. Za každou cenu získávání pozornosti (vytváření "náhodných" situací, sebepoškozívání, "útěk do nemoci")
5. Citové vydírání (taky jednou budeš tchýně..., budeš sama, odstčená, stará, nemocná...)
Jak to vidím já:
Chceme-li být jednou dobrou tchýní, je nutné vést aktivní život, mít spoustu koníčků, pár opravdových přátel či kamarádů. Pokud toto budeme mít, tak vyplníme čas a budeme mít co ostatním nabídnout. Naše děti a vnoučata nás sami od sebe budou rádi navštěvovat (ne z povinosti).

Tom (Út, 1. 2. 2011 - 16:02)

A máš doma dveře, tak je před ní zavři a vydrž to.

Gaba (Út, 1. 2. 2011 - 12:02)

Gaba- všechno to závisí na...Kristlo, to by bylo báječné, ale ona nekompromisně vyžaduje časté návštěvy - zpravidla alespoň 1x za 14 dní. Podařilo se mi to prodloužit na 1x za 3 týdny a byl to horor. I tak si vždy mlčky vyslechnu, že svá vnoučata skoro vůbec nevidí. Snažím se, ale není to jednoduché. Máš pravdu, byla to velká chyba, že jsem se jí snažila pomoci (to se u rodinných příslušníků dělat nesmí, od toho jsou jiní - ničím nezaujatí).

Kristla (Út, 1. 2. 2011 - 10:02)

Gaba- všechno to závisí na tobě a manželovi.S tchyní nemusíte bydlet a zdvořile ji můžete navštívit 2-3krát do roka. Nevidím v tom problém. To ostatní, co píšeš je jen a jen tvoje chyba.

Gaba (Út, 1. 2. 2011 - 09:02)

Holka proč jsi si vzala...Mám ho ráda a naivně jsem si myslela, že se to zlepší. A vzkaz pro "taky snachu": Ten mediátor ji taky vyšetřil a jednoznačně prohlásil, že je to v tchýni - nezmění se a moc dobře ví co dělá, ale nevěří, že by to mohlo vést ke zničení rodiny jejího syna (spoléhá na moji velkou lásku k němu). A taky se odmítá léčit - problém nemůže být přeci v ní... Dříve, než se toto všechno odehrálo, mi tchýně telefonovala několikrát denně a úkolovala mě (nechtěla jsem být neslušná a málem jsem na to doplatila). Časté telefonáty ze strany tchýně mě přivedli v práci "na kobereček" a já si pak musela vypínat mobil, abych o práci nepřišla. Hodně se to zhoršilo, když jsem otěhotněla a odstěhovali jsme se od svých rodičů do svého vlastního domu. To bylo na ni prostě příliš. Jen tak mimochodem jsem bývalá psychoterapeutka a celých 5 let jsem se ji opravdu snažila pomoct, což mimochodem považovala za naprostou samozřejmost. Znám ji už mnoho let, některé výroky si mohu dovolit. A jen tak na okraj, také jsem prošla vyšetřením a jsem duševně zcela zdravá. Nebudu se víc hájit, nemám k tomu důvod.

jo (Po, 31. 1. 2011 - 23:01)

Holka proč jsi si vzala jejího syna??????

Taky snacha (Po, 31. 1. 2011 - 10:01)

Omlouvám se, že se tak...Tak se mi zdá, že ten manipulátor jsi ty a moc se v tom hrabeš.Uvolni se a nehledej ve všem vši.Nejsi trochu paranoidní?
Možná v tvém případě škoda rány,která padne vedle.

Gaba (Po, 31. 1. 2011 - 10:01)

no to je něco. Za každou...Omlouvám se, že se tak rozepisuju, ale ještě něco. To všechno se děje právě proto, že jsem silný (nezmanipulovatelný) soupeř (odborný názor našeho mediátora). Kdyby tomu tak nebylo, tak by s námi tchýně bydlela a vše podle svých představ "režírovala" a zároveň vyžadovala od všech vděčnost, hlubokou úctu a oddanost.

Gaba (Po, 31. 1. 2011 - 10:01)

no to je něco. Za každou...Máš pravdu, děkuju za podporu. Víš, ona není jen inteligentní, ona je vysoce inteligentní a moc dobře ví, co dělá. Ví i to, že ji nesnáším i důvody proč tomu tak je. Jen se tváří jako chudák dobrák, který se může přetrhnout a ta strašná snacha si toho neváží! S tím se bojovat nedá - má podporu celé své rodiny včetně mého muže (tak dobrá je manipulátorka). I ten útok vysvětlila tak, že jsem já ta nejhorší. Byla jsem drzá a ona mě musela zastavit "fackou" - zasloužila jsem si ji, když se neumím chovat. Její okolí ji jistě politovalo. Mému dítěti to také vysvětlila, že jsem byla drzá, a že se nemusí bát, protože jí mlátit nebude... Nejhorší na tom všem je, že nikdy nebyla zcela normální, ale dalo se s ní mluvit aona si to vysvětlovala jako přátelství a chtěla skrze mne lépe ovládat nás všechny. Když to nevyšlo zkusila to přes mé rodiče (ty na to neskočili), tak si začala přede mnou vymýšlet reakci mých rodičů. Ani to ji nevyšlo, protože já své rodiče znám. Přitom já se k ní chovala stokrát lépe než ona ke své vlastní tchýni (kterou jsem poznala). Přede mnou dokonce zakazovala svému muži, aby ji odvezl zase (dvakrát do roka, když nikoho jiného nemohla sehnat) k lékaři. Už tenkrát jsem si říkala, co je to za monstrum? Nemusím mít někoho ráda,abych se chovala lidsky? Tchýně je opravdový ubožák, ale tento fakt mi nepomáhá. Když se snažím chovat konvenčně jako kdybych ji neznala, tak je to taky děsivý, protože ona musí ubližovat. Zeptá se mě na můj názor, a když ho řeknu, tak mě s mírným výsměchem poučí, že je to jinak... Cpe se do mé odbornosti, ve které je úplný laik a nařizuje mi, co mám a nemám dělat. Nemá smysl uvádět detaily, myslím, že od jiných snach je to tady vylíčený dostatečně. Díky za podporu.

Gaba (Po, 31. 1. 2011 - 09:01)

Musím tě doplnit : Pivo,...Básník, V. a P. Jste úžasní! Rozesmáli jste mě a na chvíli se mi skutečně ulevilo. Děkuju!

P (So, 29. 1. 2011 - 19:01)

Musím tě doplnit : Pivo, tchýně a uzený, nejlepší jsou studený !!

V. (So, 29. 1. 2011 - 18:01)

Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.

Básník (So, 29. 1. 2011 - 17:01)

Ne nadarmo se říká, že na svatební hostině nesmí chybět guláš z tchyní.

Gábi, (So, 29. 1. 2011 - 13:01)

Bude to jen horší. Rozejdi...no to je něco. Za každou cenu zůstaň svá. Dej té čarodějnici najevo, že neustoupíš. Stačí pevný výraz, ona si to z těch očí přečte. Sice bude hodně nervózní, agresivnější, ale už to bude i ze strachu ze silného soupeře. Zřetelně ji řekni, že to bylo naposled, co si dovolila na Tebe sáhnout a ještě před dětmi. Píšeš, že je inteligentní. No pro sebe, jinak velmi flustrovaná nula.

Gaba (So, 29. 1. 2011 - 13:01)

Ahoj, moje skorotchyně trpí...Bude to jen horší. Rozejdi se s ním. Čím dřív, tím lépe. Přebolí to a ty si najdeš samostatného dospělého partnera, který umí žít svůj život a jeho rodiče ho respektují. Mně to taky radili a já jim nevěřila. A dnes mám 2 děti a každý den se strachuju, aby tchýně něco neprovedla skrz mého muže. Je schopná agrese a udělá skoro cokoli, aby měla to, co já (svého syna se svými vnoučaty - je to přeci její krev!). Já ji překážím, protože nejsem ochotna s ní žít v našem domě jako její poslušná podřízená. Přesto, že má svůj byt, manžela, a dalšího pochopitelně nezadaného dospělého syna, chce být se svou jedinou láskou - svým synem, mým manželem.

Gaba (So, 29. 1. 2011 - 12:01)

Ahoj Pepo, neni divu, muj...Jájo, tvůj příspěvek se mi líbí. Sice mám dvě holky, ale už teď si píšu do notýsku tzv. nepřijatelná chování tchýně, abych se jim pokud možno vyhla. Ta má, to je opravdu těžký kalibr. Vysoce inteligentní, naprosto výtečná manipulátorka, která nesnáší, když není po jejím. Falešné lichotky, drahé dárky, podplácení, citové vydírání - všechno vyzkoušela. A protože to nevyšlo, tak se na mě nakonec vrhla a začala do mě bušit (synáček chudáček raději chránil svou milovanou maminku) a nakonec mi vrazila pořádnou facku a pronesla, že po tom, co jsem provedla (myslela asi to, že jsem se bránila pouze pasivně) by mě mohl její synáček opustit. No a rozvod byl na spadnutí. Celé ty roky byl můj muž jen její loutkou a vždy stál výhradně na její straně. U toho všeho byla i má 3 letá holčička, která byla vyděšená z toho, že babička mlátí maminku. Skončili jsme u mediátora (klinického psychologa), který mé obavy potvrdil. Můj muž je loutka, která je svázaná možná i proti své vůli se svou matkou (nagativní symbióza). Ta ho chce jen pro sebe. Opičí láska a neschopnost žít vlastní život. Žádní opravdový přátelé nebo kamarádky, žádné koníčky, zájmy a jediný cíl - má snacha je povinna být mojí nejlepší přítelkyní a chovat se slušně (což znamená být ji zcelá oddaná a ve všem poslušná - další loutka). Psycholog dočasně dokázal z mého muže udělat dospělého, samostatného chlapa, manžela a zodpovědného rodiče. A už je to zase tady... Není schopen dlouhodobě odolat tak propracovanému citovému vydírání a manipulaci své matky. Možná, že to znáte. Váš muž něco říká, ale vy víte, že to nejsou jeho myšlenky ani slova, přesto jste bezradné. Pro mě je manipulování s lidmi to samé jako veřejné ponižování - tedy nepřijatelné (vyjímku tvoří některé profese, které tímto lidem zachraňují život). Nikdy to neskončí. Co bude, když se rozvedeme? Co bude dělat tchýně s našimi dětmi?

Reklama

Přidat komentář