Reklama

NOHA V SÁDŘE

Kača Tomčalová (Čt, 21. 4. 2011 - 20:04)

ahoj =o)
Mám takový problém, uz týden mám dlahu a ještě týden bych měla mít, nicméně, dneska jsem vlezla do sprchy a protekla mi igelitka na noze, takže mám dlahu mokrou i uvnitř. Počkat až se to vysuší, nebo zajít k doktorovi na přesádrování, nebo co s tím dělat? Díky za všechny rady=o)

Markéta (So, 16. 4. 2011 - 17:04)

ponožku nandej jen na prsty...Dani mám také momentálně nohu v sádře,já si přetáhnu přes sádru silonku koupila jsem si teplou ponožku,tu největší velikost a tu jsi na sádru vždycky když jdu ven natáhnu až po kotník.Jde to blbě,ale zkus to,bude ti teplo na prsty,jelikož mám sádru bez podpatku tak to jde.Pokud máš podpatek tak si ponožku nasoukej jen po něj a přetáhni gumičkou,anebo jak říká Dita vystřihni si do ní díru a přetáhni přes podpatek.Napiš jak jsi dopadla.A pozor na mokru berle děsně kloužou!Vím to z vlastní zkušenosti.Papa.

dita (Čt, 14. 4. 2011 - 18:04)

Poradí mi někdo jak udělat...ponožku nandej jen na prsty do sádry. při troše dobré vůle se ti to podaří. já použila bráchovu, s ustřihnutou děravou patou. nebo silonku, taky trošku ochrání. pokud máš chodící, je to trochu problém s pohybem ale jestli máš berle a nedošlapuješ, tak je to super a nepadá.

Jan (St, 13. 4. 2011 - 23:04)

Poradí mi někdo jak udělat...V zelovoci si kup svazek mladé cibule,po snezení ti zústane malá gumička. Nandej si ponožku na sadru a tu gumičku na to a je to.

Brambi (Po, 11. 4. 2011 - 22:04)

Mám nohu v sádře a hrozně mě to svrbí ...Co mam delat aby to nesvrbelo..? :)

Kosmogirl (Ne, 10. 4. 2011 - 18:04)

Lepši uřezat rochu změklé...Ahoj didusi,o tom Celestinské proroctví jsem psal úplně jinak než to ty tady předvádíš. Záměrně jsem to zde jednou okopíroval,aby bylo zřejmé o co mi šlo. Když tak si to ještě jednou přečti.
Mare,kdyby jsi znala alespoň ze základní školy základy fyziky,věděla bys,že každá hmota je složena z molekul a atomů,že to jsou takové malé vesmíry ,kde má všechno také svůj řád a že se to vše řídí určitou vůlí. To,že my to vnímáme svými smysly jako pevnou hmotu je věc jiná,neboť naše smysly jsou omezené a vnímají použe vymezenou část reality z celku. A těmto kmitočtů a nebo pohybu molekul a atomů se říká vibrace,takže to slovo vychází z reality. Proto Ježíš říká,kdyby jste měli víru hořčičného zrna a řekli by jste hoře aby se vrhla do moře,stane se tak. Zde máš ukázku síly myšlenky,která může hýbat hmotou což znamená,že ta hmota není tak mrtvá a pevná jak to vnímáme my sami. Zde alespoň vidíš,jak jsme všichni silně omezeni svými názory a představami.
A když třeba někdo nejí maso,nemusí to nutně znamenat,že je pod vlivem démonů. Když má někdo doma zvířátko,stává se převážně miláčkem a součástí rodiny. Také jej nikdo nezabije a nesní,protože vnímá jeho reakce a potřeby protože jej mají rády,tak o něj pečují. Jenomže když si uvědomíš,že je to tak s každým zvířetem,tak proč se najednou vitratí naše láska k těm co momentálně nevidíme,proč jsme k ostatním tak otrlí? A věř tomu nebo ne,to samé platí i o lidech. Proč nám nevadí zabíjení jiných lidí ve válkách ,které jsou vedeny třeba v jiném regionu světa,proč nám nevadí výchovně vzdělávací systém ,který k těmto důsledkům vede. Zde alespoň vidíš jak zdánlivé postoje k ostatním vedou k určitému druhu myšlení,chápání a jednání. Není to od sebe oddělené. Je-li někdo soucitný ke zvířatům je přirozeně soucitný i druhým lidem. Proto se říká,že kdo nemá rád zvířata,nemá rád ani lidi. Takže je-li někdo soucitný a milosrddný,tak pod vlivem démonů není.

Dana (Ne, 10. 4. 2011 - 18:04)

Poradí mi někdo jak udělat aby mi na sádře držela ponožka natažená přes prsty?Bývá občas chladno a když jdu s bosýma prstama tak je mi na ně zima.Ponožka natažená přes prsty se mi neustále shrnuje a padá....

Tereza (Út, 5. 4. 2011 - 13:04)

Mam psa co má nohu v sádře. Natahnutá šlacha... u psů se tomu rika kast... 4 dny mame kast a pořád otok tlapky nesplaskl a to mame minimum pohybu a leduju a leduju. Rada?

Lucka (Po, 28. 3. 2011 - 10:03)

Ahoj,při včerejším zápase jsem si podvrtla kotník ale myslela jsem že to bude dobrý,večer už jsem sotva došlápla a dnes ráno už ani to ne.Mamka mě odvezla na polikliniku a tam mi zjistila doktorka naštíplou kost v kotníku a natržený nějaký vaz.Nohu mi dali do dlahy a ve čtvrtek mi snad dají sádru i s podpatkem kterou budu mít 6-8 týdnů.Ta chůze s berlema je teda dost hrozná...

Jan (So, 19. 3. 2011 - 00:03)

Pan kolega má asi své...Lepši uřezat rochu změklé sadry ,než ei nechat ufaklit z otlačené hnáty.

dr. galen (Po, 14. 3. 2011 - 20:03)

To je tak pitomej nápad že...Pan kolega má asi své zkušenosti, ale v zásadě se má vyhledat ošetřující lékař, aby provedl odbornou úpravu přiloženého obvazu.

Barča (Po, 14. 3. 2011 - 15:03)

Čus Barčo -vem hadr,nebo...To je tak pitomej nápad že ho vůbec nehodlám zkoušet.

Jan (Po, 14. 3. 2011 - 02:03)

Čus,minulej tejden jsem si...Čus Barčo -vem hadr,nebo vatu namoč do octu a potírej sadru tam kde chceš ,aby změkla.Pak ořeš,nebo ustřihni změklou část a dobre omy vodou ,ať ti ocet nesežere kúži na nohou.Jede to rychle když je ocet teplý,ale taky hrozne smrdí.-čau -a dobré srostnutí.

Barča (Ne, 13. 3. 2011 - 17:03)

Čus,minulej tejden jsem si zlámala haksnu a mám ji na 8neděl v gipsu.Když mi to po 3 dnech dodělala sestra na sádrovně tak mi to kolem prstů udělala dost nafest a protože mám docela silný prsty tak mě ted dost tlačí malíček páč mi kouká jen půlka z něj.Poradí mi někdo nějakej fígl jak zmírnit ten tlak nebo jak udělat aby mi malíček koukal celej?Nechci si ten gips nějak zmršit páč mám před sebpu ještě 6neděl s gipsem.

Lenka (Čt, 10. 3. 2011 - 21:03)

Tak se ode dneška zařazuji mezi nositelky sádry na noze.Zlomená zánártní kůstka mi na 6 týdnů zaručuje tuto "ozdobu".
Jsem ráda že jsem dostala podpatek a i berle bych nemusela po vytvrdnutí sádry dále používat.

Ondra (St, 2. 3. 2011 - 21:03)

Dobrý den, potřeboval bych poradit. mám to od 16.3.. doktoři mi řekli že nic zlomeného nemám, jenom natažené vazy a něco z nějakou jamkou v kotníku..dali mi to do dlahy a řekli at za týden přídu.. navštívil jsem je tedy znovu, dlahu mi sundali a nohu jsem měl celou nateklou, až k prstum, celý nárt. Dali mi prášky na srážení krve a dali to zpět do dlahy.. po týdnu jsem řšel znova, dlahu mi ani nesundali..prohmatal mi nohu, zeptal se kde to bolí a řek že budu mít na 14 dní sádru. Na nohu došlapuju bez bolesti.. ale chtěl jsem se zeptat, jestli je dobré mít nateklou nohu v sádře, aby se mi stím něco nestalo..děkuji

Nikola (St, 2. 3. 2011 - 21:03)

Usmívám se.Protože už...Jseš magor normálně a nebo ti k tomu něco pomáhá?

Jakub Jakoubek (St, 2. 3. 2011 - 17:03)

To neni dobrý nápad.Ale......to by mně zajímalo,komu takhle radíš.Už je dělám jako sádrovník pár let a zrovna tento názor je diskutabilní.Ale budiž.Jsem na chalupě a občas si s tím s kámoškou hrajem.Ona je na to! A mně to spíš vzrušuje napůl s ní. Tak mi někdy zavolej,ať si o tom pokecáme,protože teď se o to zajímám jen proto, že jsem si zlomil levou a mám jí v sádře ještě na měsíc. Tak čau a nezlob se za názor.

Jakub JAKOUBEK (St, 2. 3. 2011 - 17:03)

Ahoj,včera jsem si na...Usmívám se.Protože už měsíc mám jen ruku v sádře a to mně štve.Jsem na chalupě sám a je mi smutno.Jo a směju se, zdyž včera jsi k tomu došla,no tři týdny vydržíš a pak to rozchodíš. Jen tak mi zavolej,až Ti to bude taky na naštvané,jako mně.Musel bych Ti hodně dlouho vyprávět,co moje bývalá kámoška měla nohu 12 týdnů s chodícím podpatkem! Byla to nakonec hezká věc.

Nikola (Po, 28. 2. 2011 - 16:02)

Ahoj,včera jsem si na zápase zlomila nohu a dostala jsem ji do sádrový dlahy a dnes mi na poliklinice řekli že mi ve čtvrtek dají na 8 tejdnů nohu do sádry.

Reklama

Přidat komentář