Reklama

NOHA V SÁDŘE

Jan (St, 16. 2. 2011 - 17:02)

Prohrála jsem sázku a budu...Jitko a nezapomeň na počasí.Počkej až se oteplý,nebo tu sadru možná budeš mít naozaj.

Hanka (St, 16. 2. 2011 - 11:02)

Teda,tohle je docela dost...To je hrozně individuální,já třeba měla nohu v sádře 8 týdnů a neměla jsem pak žádné potíže.Noha byla stejná.Jediný že mi strašně smrděla a asi tak měsíc mi trvalo než jsem ten smrad zlikvidovala.Jo pravda na chodidle tvrdší kůže kterou jsem pemzou oškrábala.

Jan (St, 16. 2. 2011 - 08:02)

Prohrála jsem sázku a budu...To neni dobrý nápad.Ale stávka je stávka.Nech si to udelat odborne a pred sadrovaním si nech zabalit nohu do vaty,aby tě sadra neotlačila.Na vate nešetri ,sadra bude tlustá,ale nebodou puchýře,podlitiny a podobné radosti.Po sundáni asi budeš mít šupinatou nohu,je to lem sará odumřelá kúže.Ta pod sadrou nemá kam opadnout a pak noha v sadre svedí.

Jana (Út, 15. 2. 2011 - 21:02)

Prohrála jsem sázku a budu...Teda,tohle je docela dost velká kravina!!! Zasádrovat si zdravou nohu...Ta noha ti strašně zeslábne, mě sundali minulý týden sádru ta noha je viditelně o hodně hubenější než ta druhá.Kdyby to bylo na den na dva sázka budiž,ale měsíc? Ale máš svůj rozum...

Hanka (Út, 15. 2. 2011 - 20:02)

Prohrála jsem sázku a budu...Nic se ti stát nemůže.Noha v sádře je kolikrát na daleko delší dobu.

Jitka (Út, 15. 2. 2011 - 19:02)

Prohrála jsem sázku a budu muset mít měsíc nohu v sádře.Chci se optat zda nevadí když je zdravá noha tak dlouho v sádře?Budu mít pod koleno s podpatkem a kamarádka říká že to nevadí a i ona měla kvůli filmování v sádře zdravou nohu a nic ji nebylo.Sádru by mi měla dělat ségra kámošky co dělá na chíře.

Jan (Út, 15. 2. 2011 - 06:02)

Podlitiny mi nevadí.Tu...Do roku 2007 sa mi úrazy uplne vyhýbali,pak se to začalo:-2007 duben zlomený nart, 5x kotník a lýtkova kost -pravačka.-2008 leden prasklina na pravem kotníku,červen lýtkova kost pravačka.-2009 naštípnutá holeň levačka.-2010 vykloubené koleno levaška.2011-Ješte rehabilituji.Mal som sadry krátke i vysoké za posledných 5let som chodil 2 roky o berlých.

Lubos (Po, 14. 2. 2011 - 20:02)

ahojky holky,sbírám fotky holek se sádrou na nožce najde se tady nějaká co by poslala nějakou fotku?

Jana (Ne, 13. 2. 2011 - 18:02)

Jesti ti vadí ty podlitiny...Podlitiny mi nevadí.Tu bramboru určitě na otok skusím.je mi divný proč mám modřinu tak vysoko, asi mě dřela sádra a proto se tam ta veliká modřina udělala.Dík, asi sis s úrazy "užil"...

jan (Ne, 13. 2. 2011 - 01:02)

Tak už mám sádru...Jesti ti vadí ty podlitiny nastrouhej si syrovou bramboru,zahusti to trochou hladké mouky a naplácej si to na otoky .Nato nandej portavinarskou folii,nebo mikroten.Zafačuj si to lelastyckým ovazem,když to cez den nejde-rehabilitace, dej si to na noc.To otoky zachvíli zlikviduje.

Jan (Pá, 11. 2. 2011 - 15:02)

Ahoj, mám problém s otokem...To máš moc čerstvý ,ani si nenapsale zda je to zlomené u konena,nebo u kotníku,či je to v sadre ,anebo v dlaze.Aby krev tekla z kočeniny , musí být místo zlomeniny umísteno výše jak srdce .Nestačí na jedné stolici sedě a na druhé židly mít nohu.Ja jsem si spočátku dal do postele zelovocařskou bednu ,leželsem s nohou na ní.

Jana (Čt, 10. 2. 2011 - 20:02)

Doktor to jenom čumnul a...Tak už mám sádru dole,modřiny mám podél chodidla po obou stranách.A ještě mám velikou modřinu z vnější strany docela vysoko nad kotníkem a malou modřinu vysoko nad achilovkou. Musely se mi udělat až pod sádrou, před tím sem je tam neměla.To mravenčení docela přestalo, jen když zmáčknu chodidlo.Tak teď budu rozcvičovat.Přeju všem brzké uzdravení

Luisa (Čt, 10. 2. 2011 - 15:02)

Ahoj, mám problém s otokem pod sádrou. Jsou to 4 dny, co mám sádru - zlomenou lýtkovou kost a ačkoliv mám nohu nataženou vodorovně celý den, večer mi krutě oteče kotník a prsty a mám pocit, že mi sádra rupne. Nehledě na to, že to docela hodně bolí a řeže. Máte podobné zkušenosti? Případně rady jak otoku předejít? Nebo doporučené medikamenty? Děkuji moc!

Nikča (Út, 8. 2. 2011 - 20:02)

Jééé taky mám nohu v sádře páč sem si na tréninku zlomila kotník.No ještě že jsem dostala kopyto protože ten týden co jsem hopsala o berlích s dlahou byla dost trága.

Jan (Út, 8. 2. 2011 - 20:02)

Dobrý den,
můj...kotník somsi zlomil 3 x.Dva razy jednoduchá zlomenima venkoní strany a raz muletizlomenina 1x nart 5xkotník a raz lýtkova kost.když mi daly dlahu a nato dotočenou sadru vždy mi slibovali podpatek po štyrech týdnech a pak mi povedali ,že to není na kotník dobré a nikdy mi ho neprisadrovali.Na druhé strane vím,že když se končetina zatežuje,lépe se prokrvuje co zlešuje hojení.Dle mne je dobré to spočatku šetri a po takých 2-3 týdnech nechat ho tu sadru uplne rozšlapat aspoň bude mít lehkou rehabilitaci,

Andrea (Ne, 6. 2. 2011 - 12:02)

Dobrý den,
můj dvanáctiletý syn si minulý pátek zlomil nohu v kotníku. V pondělí dostal chodicí sádru a jen co se trochu naučil chodit s tím podpatkem, odmítá používat berle. Včera byl venku s kamarády a když se vrátil, měl nateklé prsty a myslím, že ho noha dost bolela, i když to nechtěl přiznat.
Bojím se, jestli nezatěžuje zlomenou nohu naplno moc brzo, aby z toho neměl žádné komplikace. Děkuji za radu.

Klára (So, 5. 2. 2011 - 15:02)

Na chodíci sadru si rychle...Nestrašte tu prosím vás nikoho.Drtivá většina lidí co mají sádru s podpatkem tu nohu vytáčet prostě musí protože ta noha je díky podpatku vyšší a nelze tedy chodit rovně.Nikdy jsem však nezažila ani neslyšela že by pak někdo pajdal kvůli tomu že nohu vytáčí.Po sundání sádry pajdá chvilku každý,záleží co s nohou měl a jaký měl podpatek.

Jan (So, 5. 2. 2011 - 14:02)

Díky za doporučení....Na chodíci sadru si rychle navykneš.Hlavne ,že je tu odmak a cesty bez snehu a náledí to je fajn.Jinak s tím vytáčením to jde lím,ale pozor-nekdo se pak toho neví zbavit a pajdá.

Kristýna (So, 5. 2. 2011 - 12:02)

Tak to je dobře že jde o...Díky za doporučení. Ochranný návlek si teda nekoupím.
Dnes dopoledne jsem si konečně mohla zkusit chůzi s podpatkem. Moc mi to tedy nešlo. Nožka při plné zátěži začala zase bolet. Bratr, který už zlomenou nohu měl, mi radil, abych jí vytáčela trochu do strany. Pomáhá to, ale je to docela dřina. Chodicí sádra mi připadá vysoká a těžká. Prý si ale brzy zvyknu a do týdne budu moct pajdat bez berlí i venku. Snad ano.

Jan (So, 5. 2. 2011 - 04:02)

Ještě jedna věc: řeším,...Ve všem souhlesím s Klárou,jen chci podotknout neco k tomu chození s berlemi.Krátke -predloketní jsou málo stabilní,ale dobré na schody,u podpažních si treba dát bacha pri scházení ze schodú.Na spodní schod jde sadrova noha s berlemi prvá a pak se prisune zdrava.Opačne te neohebné berle nadzvedou v podpaží težište te tahá do predu,strácí se kontakt se zemí,pod tebou se rozevíra schodisková propast a doní te berle nemilosrdne katapultují-dopad je hrozný.

Reklama

Přidat komentář