Reklama

zamlklé těhotenství

Ivča (St, 11. 2. 2009 - 13:02)

Ahojky všem,
Ellenni neztrácej naději jedna moje bývalá spolužačka se střední nemohla dlouho otěhotnět a její diagnóza byla skoro schodná s tvojí a teď mají 7 letého kluka. Ovšem s tím rozdílem, že ona ZT neprodělala a musela jít na umělé :o)))

Andrea (Út, 10. 2. 2009 - 16:02)

Ellenni,děkuju Ti za odpověd.Je to teda pech,když se ti tohle děje.Něco málo jsem o tom slyšela,ale nějak mě to pak nezajímalo než jsem přišla o mimčo.Je dobře,že se o tebe zajímají a nenechají tě trápit.Ted už aspon víš na čem jsi.Já jen pořád doufám,že po druhé už to dotáhnu do konce.No ten rok to vydrž,pěkně papej ty prášky a určitě se to spraví.Jo a za jak dlouho jsi otěhotněla po tom prvním ZT? Jinak hezký zbytek dne...

beba (Po, 9. 2. 2009 - 21:02)

Andreo,
diky, mas pravdu. Jen vis, jak to nekdy je. Je to hezke srovnani - uklidit si v brise. Tak snad to ted byla generalka pred velkou akci. Jak dnes rekl muj gynekolog, priste uz budeme rodit.
Holky, hodne sily, stesti se nsad usmeje

petuša (Po, 9. 2. 2009 - 20:02)

Ahoj holky, příroda si s námi tedy pěkně zahrává. Děkuju za odpovědi. Já měla špinění a bez bolestí.Víceméně mi nic nebylo, jen jsem se necítila úplně fit, vše mě zmáhalo.Myslela jsem, že je to normální. špinění mají i holky, co nedopadly tak jako my.
Bëbo, splýn občas přijde na každou z nás, chce se to hend nějak zabavit a hlavně na to nemyslet. Myslete na to, že jste si v bříšku uklidili a teď čekáte na novou dušičku.
Přijde určitě brzy.
Elleni, myslím, že vše doře dopadne. Dneska je medicína na hodně vyspělé úrovni. Dá se všechno už pohlídat.
Vydržte, bude líp

Ellenni (Po, 9. 2. 2009 - 19:02)

Ahoj, Andreo, neboj, všechno ti ráda napíšu, tohle nepřeju nikomu. Po druhém ZT jsem byla na imunologii, tam nás poslali na imunobiologii do Podolí a tam nám dělali testy buněčné imunity - mě vyšlo, že jsem "alergická" - prý mírně na partnera i na ostatní chlapy a taky mám špatné výsledky co se týče buněčné imunity na trofoblasty, tj., když se začně vyvíjet placenta atd, tělo to bere jako cizorodý materiál a začne tvořit protilátky a plod vyloučí. Brrr, zní to hrozně, kéž bych to mohla nějak ovlivnit...no, beru na to Prednison a Wobenzym, imunolog říkal, že doufal, že to bude tímhle, že s tím se dá alespoň něco dělat - tak snad má pravdu. On je skvělej, strašně mi pomohl i psychicky, konečně někdo se fakt zajímal o to, co se mi děje. Jinak genetika i hemato mám ok, tak třeba...ale riziko už bude vždy. Vlastně rok jsme čeka zase mohli začít snažit. Moc vám všem přeju, aby to nejhorší rychle přebolelo a další těhu bylo krásný a v pořádku.

beba (Po, 9. 2. 2009 - 12:02)

petuso,
nemela jsem vubec zadne priznaky, naopak, bylo mi skvele. poprve jsem krvacela. jak rika Andrea, u kazde to je jinak. neboj, rok uplyne, bude dobre. imunologie muze byt jednou z pricin, ale to se dnes da jiste lehce napravit.
holky,
bude lip. pokud mate oporu, na vse ostatni se muzete vykaslat.
mne se ted vratil splin, ale to jen proto, ze mam uplne jine problemy. tak si pak vzpominam, jaky to bylo s mimcem v rbise...

Andrea (Po, 9. 2. 2009 - 10:02)

petušo,někdy se to projevovat nemusí.Já mylím,že nějaké přiznaky jsem měla.Občas mě píchalo v pravé části podbříšku.A jednou v noci mě probudila ostrá bolest,která trvala pár sekund.Pak už mě ani prsa moc nebolely...žádné špinění jsem neměla jen svědivý výtok.Za pár dní jsem šla na ultrazvuk a už byl konec.Aspon jsem pro příště poučená a co se mi nebude zdát dobré, hned budu žhavit telefon na gyndu...

Andrea (Po, 9. 2. 2009 - 10:02)

Ahoj Ellenni,je mi líto co se ti přihodilo.Já přišla o mimčo 6.1.Tento týden mě končí šestinedelí.S tím čekáním po revizi to je pokaždé jinak.Hodně holek otěhotnělo hned po šestinedělí nebo až ten druhý cyklus a mají zdravá mimča.A někomu se to prostě nepovedlo.Myslím,že každý to máme nastartovaný jinak.A ta příroda v tom hraje taky velkou roli.Taky znám případ,že jedna holčina čekala ty tři cykly a stejně to dopadlo špatně.Je to fakt těžký poznat,kdy je tělo připravené.A doktoři se v tom asi neshodnou,pač každý říká něco jiného.Jen jsem se Tě chtěla ještě zeptat o jaký imunologický problém jde?No a jestli jsem moc zvědavá,psát to nemusíš,ale docela mě to zajímá,protože to tady ještě nebylo.Jinak ten rok Ti uteče jak voda a určitě pak otěhotníš,budeš mít krásného mimíska a vše bude v pohodě:-)

Ellenni (Ne, 8. 2. 2009 - 19:02)

Ahoj holky, Renato, tebe si pamatuju, a strašně moc gratuluju!!! Mám velkou radost. Taky jsem sem často chodila, ale už dlouho jsem sem nepsala, pro info, mám za sebou 2 ZT, první v 6tt, druhé 17tt, bylo to hodně špatný, ale co vám budu povídat, však sami víte, jak to bolí, zatím jsme bez mimča. Našli mi imunologický problém a až rok čekáme, než se vůbec můžeme začít snažit. Jen jsem chtěla napsat, resp. odpovědět - a teď jsem zapomněla jméno - že se po revizi doporučuje čekat 3 cykly, než se sliznice dá dopořádku. Stalo se, že moje kamarádka otěhotněla druhý měsíc po revizi a opět to nedopadlo dobřě a v nemocnici jí řekli, že to může být i tím, že sliznice ještě nebyla správně zahojená.
Holky, všem přeju moc štěstíčka, všechno bude zase dobrý, taky si to pořád říkám....

petuša (So, 7. 2. 2009 - 21:02)

ahoj Holky, jen mě ještě zajímá, také jste měli špinění, ale žádné bolesti a jiné problémy? Vrtá mi hlavou, že se to nějak neprojevovalo.

bebo (Pá, 6. 2. 2009 - 15:02)

Ivčo,
pokud to jen trochu jde, na umělé se nerhň. Poslední dobou jsou na to různé názory a už i u nás (jako všude ve světě) se doporučuje pouze těm, kdo opravdu nemohou jinak počít. 33 let je sice už rizikovější věk, ale to je po 30 každý ten růček.
Andreo,
tak ten spinning Ti závidím, mě nikdy moc nebavil. Ale po šestinedělí začnu taky hned cvičit, člověk se dostane do formy a hlavně se zaměstná jinou než rutinní věcí. Sexovat se má, je to zdravé :-), tak hurá do toho. Překvapivě i já jsem dostala teď chutě, takže tělo si řekne samo. ?ádné testy si už nekupuj, já je doma nikdy neměla, určitě budeš veeeeeeeeeeelmi brzo mile překvapená. Jinak to ulpění na početí znám, po prvním ZT jsem si kolem ovulace připadala jako Glen Closeová :-))) Taky jsem pořád četla, co a jak je dobré, kdy je oulace atd. Ale to, jak vidím, znáš. Tak budeme věřit přírodě. Já se neupínám na to potřetí, ale na popáté, a jistě se to povede. To tedy říká můj doktor a taky můj muž, ja se snažím tomu uvěřit.

Ivča (Pá, 6. 2. 2009 - 14:02)

oprava štítnici, ale to jste jistě pochopily :o)))

Ivča (Pá, 6. 2. 2009 - 14:02)

Ahojky všem,
tak jsem byla na té štínici, ještě, že mě známá objednala /ono to už dneska asi jinak nejde/ a pan Dr. byl velice hodný a říkal, že si mě vyžádal o 14 dní dříve, kvůli tomu, že se snažíme o mimi a štítnice na to opravdu vliv má...dal mi nějaké tabletky.... a za 3 měsíce na KO...prý to pár jeho pacientkám se stejným problémem také pomohlo...NO JEN ABY ....to je tak trochu s nadsázkou...třeba ano, třeba ne ?!
Jinak k tomu snažení mi to necháváme osudu, ani výpočet plodných dnů ani ovu testy...zatím, když to do podzima nevyjde...tak jdu na umělé...dál čekat ve svých 33 letech nechci.. :o)))

Andrea (Pá, 6. 2. 2009 - 10:02)

bebo,nechci na to spěchat.Dám tomu volný průběh a nebudu plašit jako před tím.Pořád jsem si dělala testy jestli už jsem a oči pořád nalepený na pc co dělat abych co nejdříve otěhotněla.Ted už to tak nechci a ani na tom nebudeme pořád tak ležet.To milouskování pak strácí své kouzlo.Doktor mi řekl po první menstruaci.Tak prostě budeme sexovat,když na to bude chut a chránit se také nebudu.Až to bude tak to bude.Známá z práce přisla o miminka dvě a to byla v pátém měsíci.No a za tři měsíce byla znova těhu a ted má krásnou holčičku.To muselo být pro ní moc bolestivé a srovnala se s tím,takže mi to taky zvládneme bebo.Já už se těsím až mě doktor dá svolení na spinning.To pak člověk přijde na jiné myšlenky...Jo a jsem ráda,že to nevzdáváš:-)

beba (St, 4. 2. 2009 - 23:02)

Katko,
neboj, to bude fakt dobre. Ja jsem dnes poprve nebrecela, a to jsem 14 dni po 2.revizi. Ale dnes jsem zase dostala chut do zivota. Byla jsem u super doktora, rikal, ze je toho strasne moc, zeny rodi pozde, ruzne jine vlivy, ale stejne se to nakonec podari. Drzim palecky!
Andreo,
ja jsem poprve mesic pockala, vlastne dva a treti jsem do toho vlitla ani nevim jak. Jde spis o psychiku. Telo je nastartovane a melo by se to povest. Uvidis sama, zkus na to netlacit. Ja jsem strasne tlacila a nebylo to dobre. Nedopadlo to a budeme zkouset potreti. Nerikam, ze by to mel byt Tvuj pripad, ale ja jsem se poucila, ze na pilu se tlacit nema.
Ja budu zkouset az za par mesicu, az se dam psychicky do poradku, ale chranit se nijak po prvni ms nebudeme. Neverim, ze by to hned dopadlo, ale pokud se to ma stat, stane se to. Dnes jsem se rozhodla, ze to treba zkusim i popate. Nastesti jsme s manzelem "superplodni", jak dnes rekl doktor, tak to nejak dopadne. Poprve se to povedlo nahodou po 3 mesicich. Mozna budu cekat rok, mozna vic. A to je mi 35, ale to uz nic nezmeni. 20 mi uz zpatky nebude, takze hlavu vzhuru. Nemysli na to a za chvilku nam napises radostnou novinu.
pa

Šarka (St, 4. 2. 2009 - 21:02)

Ahojte ja jsem bude to v pondělí 9.2.měsíc po revizi mělo to byt moje prvni těšili jsme se strašně všichni všem jsem to řekla že jsem těhotna,měla jsem jsi jit už s přítelem pro fotečku seděli jsme tam netrpělivě až nas zavolali dal a pak to přišlo doktorka mi dělala utrazvuk a řika mam blbou zpravu je to mrtve nežije to asi 14dní a musi to urychleně ven byla jsem 3měsíc tak hned druhy den jsem měla nastup to bylo strašne dlouho jsme se trapili a ještě pořad jak vidim mimča tak je mi smutno stoho ale byla jsem v patek na kontrole u doktora změnila jsem doktorku za doktora chtěla jsem to udělat už davno neměla jsem odvahu až toto mě donutilo a jsem za to rada měla jsem problem ještě před otěhotněnim řekla jsem jí to a ona to neřešila pak jsem otěhotěla problem jsem přenesla i na partnera (infekce)a ona mě neprohledla myslela jsem jsi že to tak ma byt že to nic neni a pak to přišlo a v nemocnici mi řekli že ta spermie mohla ale nemusela byt nakažena tou infekci ale doktorka to měla řešit dobry co?Tak už je to zamnou už chodim k doktorovi co mi aj dělal ten zakrok a za tři měsice mužu zkoušet otěhotnět!Ale je to síla člověk nevi ke komu ma chodit jak to ma řeši děs!!!!Jak jsem to tu všechno četla tak jsem jsi říkala to je strašne kolik ženskych tohle podstoupilo!Je to smutne a snad budu moc mit mimčo už bez problemu,těším se ale zaroven mame obavy a asi u mě zustanou dokud to nebudu mit jiste aspon ty kriticke 3měsice tak to nebude vědět nikdo protože je to velmi těžke to pak každemu vysvětlovat kde maš bříško?!

petuša (St, 4. 2. 2009 - 20:02)

ahoj holky, mně doktorka řekla, že mám raději počkat na dvě menstruace. v nemocnici doporučili 3 menstruace. Já počkám ty dvě. Nechci riskovat. Michaela má pravdu, je dobře, že když to mělo být tak brzy než v pozdějších stadiích těhotenství. všem moc držím palce at se s tím brzy vyrovnáme a dočkáme se.

Andrea (St, 4. 2. 2009 - 19:02)

Katko,mě v nemocnici řekli,že mám počkat půl roku.Měla jsem zamlklé na 7tt.No a můj gynekolog mi zase řekl,že půl roku čekat je zbytečný.Po šestinedělí se má dostavit menses a pak už se prý může zase otěhotnět.Tak budu věřit mému doktorovi. Přeju ti hodně sil at tohle těžký období zvládneš.A neboj ono to uteče a za nedlouho už můžeš obnovit snaženíčko:-)

Návštěvník (St, 4. 2. 2009 - 18:02)

Magdi, taky 9 týden byl můj konečný. Mám doma zdravé dítě, druhé těhotenství dopadlo blbě. No a sestra na sále říkala, že je toho poslední dobou moc. Tak nevím

Michaela (St, 4. 2. 2009 - 17:02)

Ahoj Káťo,je mi moc líto,co se ti přihodilo,ale musíš to brát,tak jak to je.Příroda je mocná čarodějka-,a dělá si s náma co chce.Neboj,čas všechny rány zahojí.Já sem po dvou potratech a mimoděložním těhu, a tak sem se to i naučila brát!!!Já vím,teď ti je těžko a si zklamaná a uvnitř se cítíš najednou prázdná,ale to přebolí,taky to znám.Ale musíš si říct,že by to třeba miminko nebylo v pořádku!!Já si to taky říkám,a je pravda,že hůř by si se s ním loučila,když už by bylo větší!!Tak to je můj názor!!Myslím,že otěhotnět můžeš tak po 1menses,tak to doporučují genetici.Já jedu zase do lázní příští víkend,tak sem zvědavá jestli mi pomůžou!!!Tak držím palečky,a ať ti to döbře dopadne.

Reklama

Přidat komentář