Reklama

Potraviny vhodné pro detoxikaci těžkých kovů

Následující potraviny dokážou navázat (chelatovat ) těžké kovy v organismu a pomáhají je z těla odstranit.

Pektin - vláknina nacházející se v různých druzích zeleniny a ovoce. Dobrým zdrojem pektinu jsou zelená jablka, zelí, hroznové víno, banány, karotka, červená řepa a bílá dřeň citrusových plodů. Tento druh vlákniny na sebe v trávicím traktu navazuje toxiny včetně těžkých kovů.

Petržel je velmi účinná při odstraňování rtuti z těla.  Zelí, kapusta a brokolice obsahují antioxidanty, které zvyšují produkci detoxikačních enzymů v těle. Potraviny bohaté na síru jako cibule a česnek pomáhají při detoxikaci olova.

Koriandr je vynikající pro odstraňování těžkých kovů jako je měď, hliník a olovo.  Koriandr má mít schopnost pronikat hemoencefalickou bariérou a odstraňovat těžké kovy z mozku.

Aminokyseliny z vaječných a rybích bílkovin patří též mezi přírodní chelační činidla. Při nedostatku bílkovin ve stravě bylo zaznamenáno snížení množství některých jaterních enzymů, které jsou potřebné pro detoxikaci těžkých kovů.

Reklama

Chlorella je jemný chelátor. Má třívrstevnou stěnu, která obsahuje celulózová mikrovlákna, jež pomáhají při detoxikaci těžkých kovů.

Kyselina alfa lipoová se přirozeně vyskytuje v organismu a v malém množství v potravinách jako je špenát, brokolice, hrášek, růžičková kapusta, rýžové otruby a vnitřnosti. Podle doktora Lyna Patricka má kyselina Alfa lipoová schopnost procházet skrz hemoencefalickou bariéru a odstraňovat z mozku těžké kovy, které by mohly způsobit poškození mozkových buněk.

Zdroj: Naturalnews

Reklama

Komentáře

Reklama