Léčivé polévky z celého světa - Zelená polévka pro zdravé bříško
Suroviny:
4 porce
1 lžíce olivového oleje nebo ghí
2 nasekané stroužky česneku
2,5 cm čerstvého oloupaného a nasekaného zázvoru
4 šálky čerstvé cukety (lze použít brokolici, květák nebo jakoukoliv sezónní zeleninu)
půl kila čerstvých špenátových listů (lze použít jakoukoliv listovou zeleninu: rukolu, kapustu )
Hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného
4 šálky vody nebo rostlinného mléka
2 lžičky kari
Mořská sůl, čerstvá limetková šťáva a pepř podle chuti
Volitelně: přidat konopná semena na ozdobu
Jako přílohu můžete použít sušenky z lněných semínek, salát z quinoi nebo kvalitní celozrnné pečivo
Postup:
Rozehřejte ghí nebo olivový olej ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte česnek a nasekaný zázvor, za stálého míchání restujte až do zesklovatění.
Přidejte kari a sůl podle chuti. Vařte po dobu 1 minuty.
Přidejte cuketu a za stálého míchání vše dobře promíchejte. Přidat dostatečné množství vody k pokrytí cuketu, přiveďte k varu a vařte po dobu 10 minut nebo dokud cuketa nezměkne.
V mixéru umixujte kaši z cukety, listového špenátu, koriandru, vody nebo rostlinného mléka a semen konopí. Můžete přidat další horkou vodu, pokud je polévka příliš hustá. Přendejte zpět do hrnce a přiveďte k varu a dochuťte pepřem a vylisovanou limetkovou šťávou.
Podáváme na rozlámané lněné sušenky nebo na vršek salátu z chinoi.
Zdroj: MindBodyGreen
Komentáře
http://youtu.be/txWElBBpxBE
- Odpovědět
Pošli odkaz