Reklama

Modlitba snižuje krevní tlak

Člověk, jenž se dokáže pohroužit do modlitby, v ní nachází nejen vnitřní uspokojení, ale navíc prospívá svému zdraví. Tvrdí to alespoň americký lékař Mitchell Krucoff z Dukeovy univerzity v Severní Karolíně.

Díky soustředění totiž u modlícího se člověka dochází k poklesu krevního tlaku a hodnot cholesterolu a pomáhá i proti depresím.

"Modlení je nejstarší lidskou terapií," zdůrazňuje vědec a dodává, že tato činnost navozuje vnitřní klid, díky němuž se daří odbourávat stres a zklidnit dýchání. Protože působí pozitivně rovněž na krevní oběh a posiluje imunitní systém, nabízí tak neurologům, kardiologům, imunologům i dalším specialistům nové šance rozvinout právě na základě víry dosud neuplatňované formy terapie.

Zdroj: Plus

Reklama
Reklama

Komentáře

J.S. (Čt, 3. 1. 2008 - 16:01)
Jestli je to pravda tak vyznavači Boha se mouhou dožit i několik set let??
Návštěvník (So, 25. 10. 2008 - 06:10)
Ano, muze to tak byt. Ne ale jenom modlenim. Sama na sobe jsem vyzkousela zvlastni terapii.Kdyz v naprostem klidu si sednu,a zacnu usilovne vybavovat treba moji cestu pred lety po Krkonosich,kdy vidim a pripominam si krasne zabery prirody.Proste vse co me tenkrate jak se rika hladilo oci.Musim byt naprosto soustredena,nicim nerusena ani velikym svetlem sluncem a podobne. Proste v naprostem klidu a pohode.A sedet, ne lezet. To svadi k usnuti.Timto se privedu k takovemu utlumu, ze se mi snizi tlak,a tep srdecni.Naprostym soustredenim se zbavim neklidu . Nic to nestoji a moc to pomaha.Je to neco podobneho jako motlitba.Stejny ucinek by melo pokud bych si vybavila useky zivota v dobe detstvi mojich deti. Proste neco krasneho.A soustredila se pouze na to. Zkouska nic nestoji. Jen cas a casem je mozne se to naucit. Nejde to hned napoprve.
Návštěvník (So, 25. 10. 2008 - 07:10)
mám velmi nízký tlak,budu-li se denně modlit ,jak to se mnou dopadne?
Návštěvník (So, 25. 10. 2008 - 08:10)
Proč ne? Je to něco jako meditace, dojde k celkovému zklidnění a rovnováze v organismu.
J. (Pá, 7. 5. 2010 - 16:05)
Skrze modlitbu mi Bůh hodněkrát v různých životních situacích pomohl, dokonce jsem prožil uzdravení ze závažných zdravotních problémů, kdokoliv by jste chtěl abych se s Vámi modlil za nějakou věc tak jsem tu pro Vás, samozřejmě nic za to nechci, Ježíš řekl zadarmo jste dostali zadarmo dejte,tak činím :)...můj email je [email protected]
Karel (So, 30. 7. 2011 - 18:07)
Skrze modlitbu mi Bůh...Mohu potvrdit. Často však používáme modlitby až tehdy, když nám "teče do bot" a ne stále. Bůh nás má zde na zemi také kvůli vztahu (podobnému manželství) a ke komunikaci.
V únoru 2010 jsem slyšel příspěvek, že křesťané mohou a mají nemoci přikázat,(nejen s Bohem o ní povídat) aby odešla, tak jako Ježíš řekl učedníkům, že pokud budou mít víru jako zrno horčíčné a poručí hoře (t.j.problému, nemoci atd.) že problém odejde. A mně se to stalo od té doby 3x(t.j.tzv.Boží číslo). Ne vždy hned, 1x do týdne. Ap.Pavel a další nebyli zbaveni některých nemocí, ale pokud o to stáli, dostali odpověď.
gin (So, 30. 7. 2011 - 21:07)
Jestli ta kolovrátková, tak to pochybuju.
Gábina (So, 30. 7. 2011 - 22:07)
Modlím se vždy před spaním. Je to spíše taková meditace. Vzpomenu na ty co jsem měla ráda, poprosím je o odpuštění. Poprosím za své nejbližší, za všec hny živé tvory, za ty co trpí, poděkuji za vše dobré, co mě potkalo.
Je to každodenní rituál, který mě bezpečně uspává. Nikdy neprosím o blbosti.
Strašně mě modlitba uklidňuje. Podotýkám, že nejsem náboženský fanatik. Jenom jsou to takové intimní chvilky, mezi mnou a Bohem. A vy jste první, komu jsem to svěřila.
Poselství pape… (Po, 2. 1. 2017 - 23:01)
Svěřme nový rok Marii,
matce Ježíšově,
aby mohl mír a milosrdenství,
kvést po celém světě!

Funguje na uklidnění třeba před spaním.
Více se modleme. (Út, 3. 1. 2017 - 00:01)
V letošním roce uplyne 100 let od zjevení Panny Marie ve Fatimě (první 13. května 1917, poslední 13. října 1917). Odevzdejme se do ochrany Matky Boží, více se modleme, hlavně růženec, její přímluva je mocná. Kéž je tento rok plný požehnání.
rose (Čt, 5. 1. 2017 - 10:01)
A./ marie neporodila Boha, ale Boziho syna, tak neni matka Bozi
B./ duse po smrti nezije, zjevovat se proto nema co.
C./ slovo ruzenec v Bibli neni, odkud to mate?
Návštěvník (Ne, 28. 7. 2019 - 23:07)
A. Panna Maria porodila Božího Syna Ježíše Krista. Katolická církev věří v jednoho Boha ve třech božských osobách - Otec, Syn a Duch svatý. Proto se Panna Maria smí právem nazývat Matkou Boží.
B. Lidská duše je nesmrtelná. Je to to, co oživuje naše hmotné tělo. Toto dokazují případy lidí probuzených z klinické smrti, kdy mohou vidět svoji tělesnou schránku jakoby z nadhledu. Pak dostali znovu šanci vrátit se na tento svět do pozemského života, protože ještě nepřišla ta správná chvíle pro jejich odchod ze světa. Dostávají tímto šanci změnit svůj život.
C. Růženec se opravdu v Bibli nenachází. Je to však prastará katolická modlitba zjevená Pannou Marií. K té se obracíme nejen jako k Matce Boží, ale chápeme ji jako matku nás všech. Viz slova ukřižovaného Ježíše k apoštolu Janovi. "To je Tvá matka. Ženo, hle Tvůj syn." Tak ji dal za Matku všem lidem. Proto se k ní modlíme, aby nám u svého Syna vyprosila vše potřebné pro náš život.
rose (Út, 10. 1. 2017 - 10:01)
papezstvi nezalozil Kristus, ale rimsky stat pro udrzeni moci, tak mi nejaky papa nebude rikat za co se modlit...
a videli jste Marii v nebi? Modlitby neprijima a jezis ji postavil na misto, kdyz se slal v necem angazovat. Kdyz mu rekla, ze na svatbe doslo vino, jezis ji rekl Jan 2:3 Když došlo víno, řekla Ježíšovi jeho matka: „Nemají víno.“ 4 Ale Ježíš jí řekl: „Co s tebou mám společného,* ženo? Má hodina ještě nepřišla.“

oslovil ji zeno, neuctival nejakou zenu.

Kdyz nejaka zena ze zastupu chtela chvalit marii, Jezis rekl NE. Podivejte se Lukas 11:27 Když tyto věci říkal, nějaká žena ze zástupu pozvedla svůj hlas a řekla mu: „Šťastné lůno, které tě nosilo, a prsy, které jsi sál!“ 28 Řekl však: „Ne, spíše: Šťastní jsou ti, kdo slyší Boží slovo a dodržují je!
rose (Út, 10. 1. 2017 - 10:01)
Modlitba je urcite dobra, ale marjansky kult je zvrhly!!!
Návštěvník (Ne, 28. 7. 2019 - 23:07)
Pročpak zvrhlý?
Propříště prosím psát správně ćesky "mariánský".
Evik (Pá, 26. 7. 2019 - 17:07)
Jsem věřící mohu potvdit že modltba je zázrak.
Byla jsemjíž několikrát uzdravena.
Co se týče tlaku vyslyšelBůh mé modlitby tak že mi dal novou lékařku,Není věřící ale je velmi pečlivá.Z tlaku205/110 dokázala svou péčí udělat120/80.
Bůh někdy odpovídá nepřímo.
Reklama