Reklama

Rodiče mě zavrhli, protože jsou Jehovisté

Jeanette (Čt, 27. 3. 2008 - 15:03)

Trošku primitivní náhled na církve, ale je to názor a něj máš právo..

Jen mi, prosím, vysvětli rozdíl mezi "nábožensky založeným člověkem" a věřícím. Vidím, že tomu Amy a L rozumnějí, tak se ráda poučím.

L. (Čt, 27. 3. 2008 - 14:03)

Amy to náhodou napsala dost dobře, jsi to ty, Jeanette, která je úplně mimo. Jakékoliv náboženství samozřejmě jako sekta začalo. Křesťanů už je dnes tolik, že nemusejí zvonit cizím lidem u dveří. Ovšem většina nábožensky založených lidí, pokud s nimi příjdeš do kontaktu, tě ke své víře bude byť nenápadně nutit, citově tě vydírat a odsuzovat tě, protože oni jsou lepší než ty, když jsou věřící. Vím, o čem mluvím

Jeanette (Čt, 27. 3. 2008 - 14:03)

Amy, promiň, ale než se k něčemu začneš vyjadřovat, měla bys o tom aspoň něco vědět.
Tvé vyjádření:

"Konecne vetsina nabozenstvi se vyvinula ze sekt, viz krestatnstvi a tenhle relikt si v urcite podobe uchovala.."

Tak tomu jsem se fakt smála. Zkus se podívat do encyklopedie, co znamená slovo sekta. Kolik křesťanů Tě nutilo, aby ses k nim dala??

Amy (Čt, 27. 3. 2008 - 14:03)

Je rozdil jeden SJ v beznem prostredi, kde se muze jevit velmi pozitivne (ostatne podivejte se na jejich cleny na verejnosti vzdy cisti, upraveni, usmevavi) a vnitrnim prostredim sekty. Problem je, ze odevzdate sekte vysostne pravo se kazdy den znovu a znovu rozhodovat sam o sobe a rozhodnete se jednou provzdy ve prospech sekty. Kdyz to pak hodlate zmenit, zavrhnou vas. A je fuk, jaka ta sekta je. Konecne vetsina nabozenstvi se vyvinula ze sekt, viz krestatnstvi a tenhle relikt si v urcite podobe uchovala. Jedina vyjimka mne napada budhismus.

Lenka (Čt, 27. 3. 2008 - 13:03)

U nás v práci je jedna paní , která je u SJ a je moc milá, každému se snaží pomáhat. To mají nařízeno nebo je taková sama od sebe?

Hanka (Čt, 27. 3. 2008 - 12:03)

Jitko, je mi líto ztráty kontaktu s Tvými rodiči, myslím si, že je to ochuzení pro obě strany. Proto nerozumím, proč se některým přispivatelům zdá tak nepochopitelné, že se danou situací trápíš. Ono vymazat ze života svoje rodiče není tak snadné, jak snadné je to říkat - zvlášť, pokud se to dotyčného netýká. Osobně se domnívám, že i pro Tvé rodiče je to velmi obtížná situace, volba mezi "životní vírou" a vlastním dítětem je nožem položeným přímo na krk a obávám se, že proti tomuto zfanatizovanému prostředí Ty a Tvůj syn nemáte příliš šancí vyhrát. Poradit bohužel neumím, jen Ti moc přeju, ať je Ti i nadále tou největší útěchou Tvůj syn, kterému jsi svým odchodem ze SJ dala možnost svobodnějšího života. Možná bys mohla i zkusit svým rodičům odpustit, třeba by to trošku Tvému trápení ulevilo.

K (Čt, 27. 3. 2008 - 12:03)

"Mončo", jak si vůbec dovoluješ takhle odsuzovat Jitku?!! Zažila jsi někdy situaci, když se s tebou tví nejbližší, rodina, přestanou bavit jen kvůli tomu, že máš jiný názor??? Že tě absolutně nerespektují jako svobodnou osobnost? Jitku mrzí chování jejích rodičů a má proč!!!! Vždyť oni ji citově vydírají! Oni na ni házeli špínu v podobě nebezpečné sektářské filozofie a když jejich dcera projevila, že dokáže myslet a analyzovat, tak se s ní sobecky nebaví!!! Myslí jen na sebe a na své uspokojení z toho, že ona by se měla vrátit k tomu hnusu, který chytře opustila. A je jim naprosto jedno, co si ona myslí a co ji dělá šťastnou. Nezáleží jim na ní, ale na sobě. A to je podle tebe házení špíny???

Jana (Čt, 27. 3. 2008 - 12:03)

Mončo, ale kde na to berou čas??????? Například na metru na Kačerově stojej dvě ženský denně odpoledne a v sobotu dokonce už od 8hod a ž do odpoledne. To nevařej? To nemají domácnost?? Mě by to zajímalo z praktického hlediska. Mě to přijde, jako děsný obětování. A většinou je každej posílá do pr... a ještě jsou lidem pro srandu. Proč tímhle hloupým (vlezlým) způsobem šíří víru.

Monča (Čt, 27. 3. 2008 - 12:03)

Ale jdi Kornelie,další chytrá!!!!Nemusí odvádět žádne částky z platu!!!!

Kornelie (Čt, 27. 3. 2008 - 12:03)

Jasně, do práce chodí, musí sektě totiž odvádět většinu svého platu. Snad si nemyslíš,Jano, že sekta někomu něco platí? Naopak členové musí platit sektě. Tak to chodí všude, nejen u SJ.

Monča (Čt, 27. 3. 2008 - 11:03)

Ne Jano,nikdo jim to neplatí:-)A je to strážná věž........a do práce normálně chodí.....

Jana (Čt, 27. 3. 2008 - 11:03)

Další jehovistka. Pomóc!!!!!!!

Docela by mě zajímalo, kde jehovisti berou čas, aby stáli půl dne v metru a cpali lidem moudra a strážní věž. To nechoděj do práce?? To jim platí církev, tohle postávání na rohu???

Monča (Čt, 27. 3. 2008 - 11:03)

Jitko,a byla jsi pokřťena?
Já si myslím,že jsi mezi svědky Jehovovy nepatřila,ale jsi jedna z těch kdo je nesmyslně nenávidí,a snažíš se házet na ně špínu!Ajestli je to pravda že jsi patřila mezi SJ,tak se nedivím,že se s tebou tví rodiče nebaví,když na ně házíš takovou špínu!!Co tady jako chceš řešit?Není ti hanba?

Návštěvník (Čt, 27. 3. 2008 - 10:03)

Michale jsi jehovista??

Michal (Čt, 27. 3. 2008 - 10:03)

Jitko, prosím tě o jake hierarchii to mluvíš? Svědkové Jehovovi přece nemají žadnou hierarcuii, jako jiné cirkve a ani nikdo tam nemá hlavní slovo, hlavní slovo tam má Bible, jako Boží slovo a to respektují i tí jat ty jim říkaš vysoce postravení, ale jsou tam pouze starší a služební pomocníci. A o tom, že ses stala svědkem Jehovým prece nerozhodli rodiče, ale bylo to tvé vlastní rozhodnutí. O tom, že se chceš stat svěkem Jehovým prece hovoříš nejmíň s třemi štaršími nezavisle na rodičích a těm kdyby ses zminíla, že si nepřeješ byt svědkem Jehovovým, tak tvoje přaní bude respektované. Když tvůj otec byl takový despota, proč ti tak chybí rodina? Ja bych se k takové rodině nechtěl vratit. Jitko, to co se libí Bohu, ty dobře víš a je to jasně napsané v Bibli. A tvojí rodiče určitě byli dobrými rodiči a určitě tě mají stale rádi.

Romadur (St, 26. 3. 2008 - 23:03)

bůh na vás prdí bobky, kdyby byl tak by už tento svět zničil, protože taková pakáž by si nic nezasloužila

Jitka (St, 26. 3. 2008 - 21:03)

Pro Viki: víš , nemohu s tebou souhlasit, já jsem v tom vyrůstala, můj otec je dost vysoce postavený v té jejich hyerarchii, a bohužel jsem se v nich moc zklamala. Jen běda, kdybys projevila razantně svůj názor.... Jsem pryč z církve již 10 let a rozhodně nelituji... Myslíš, že to se Bohu líbí, když nestojí o dceru?

Linda (St, 26. 3. 2008 - 19:03)

SJ taky hodně využívají vět z Bible naprosto vytržených z kontextu, proto si v ní najdou i věci, které ost. křesťani vůbec neznají a neuznávají. To je taky docela problém typický pro sekty...

Návštěvník (St, 26. 3. 2008 - 17:03)

ale ale :-)nenechejte se vysmat,to neni filozofie to je realita,jen nemam ruzove bryle na nose a stojim nohama na zemi:-)nemam oci zakryte nesmysli,naivitou,blahem a nesmrtelnosti :-)jde videt jak jste prizemni a hledate,badate po nemyslitelnem,touzite po tom co nikdy mit nebudete,a nezijete realne,musite mit hodne tezky zivot,ja mam zivot skvely,rodinu,pratele,praci,pozitky vse co si normalni clovek muze prat a co mate vy? :-)

Návštěvník (St, 26. 3. 2008 - 17:03)

To máš tedy dost smutnou životní filozofii...

Reklama

Přidat komentář