Reklama

akne

Noris20 (Út, 13. 6. 2006 - 18:06)

Jako že mu chtějí udělat autovakcínu? Jo, to se mi snažili v nemocnici udělat taky. Pořád opakovali že bych pak měla vyhráno, že to obvykle pomáhá...Hodně jsem v ní doufala, ale dělali mi 4x odběr a bohužel ani jednou se jim nepodařilo tam vykultivovat bakterii, která způsobuje klasické akné, tuším nějaká "propinobacterium acne" nebo jak se to jmenuje. Pokaždé jim tam vyšel stafylokok, který na kůži žije normálně a vakcina na něj udělat nejde. za pokus to určitě stojí, ale vyjít to nemusí...

Andrea (Po, 12. 6. 2006 - 21:06)

Manželovi je 32 let a bojuje marně se středně těžkou formou akné již od puberty. Přemýšlíme o léčbě Roacutanem, ale nedávno jsem se dozvěděla o imunoterapii, prý to někomu hodně pomáhá. Nemáte s tím prosím někdo zkušenosti? Jsme z menšího města a nikdo to tady neprovádí. Děkuji

Katka (So, 10. 6. 2006 - 12:06)

Odborná pomoc je opravdu velmi důležitá. bojovala jsem s akné asi rok..a už jsem z toho byla opravdu zoufalá. Potom jsem teda zašla za kožní v Plzni. Ta mi doporučila Japonská antibiotika ZINERYT. ten opravdu zabral a akné už vůůbec nemám, jsem šťastná hrozně moc. Tak pa holky a ať sme zdravější a krásnější :)))

Noris 20 (Pá, 9. 6. 2006 - 15:06)

Jinak doktoři doporučují ještě užívat tablety s vit. A a zinek. Já k tomu přidala ještě pangamin s pupálkovym olejem a lactobakterie-takový vitaminový koktejl. Určitě je dobré něco takového brát, vnější léčba opravdu nestačí..

Kaia (Pá, 9. 6. 2006 - 08:06)

Hanko,přesně tak, k léčbě nestačí jen kosmetika,to je pak údržba.Jak jsem již avizovala,každé 3 měsíce jsem měla jiné přípravky od lékařky,mezi nimi byl např.Dalacin, Zynerit, mléka (např.Linola Lotio) a další.Vliv antikoncepce nemohu posoudit,používám náplasti,které nezatěžují trávicí systém atd. Jinak každý den jím hrstku slunečnicových semínek,mimo pleti se mi velmi zlepšily i nehty.

Noris20 (St, 7. 6. 2006 - 16:06)

Roacutane mi také hrozilo...Ale bala jsem se ho jak čert kříže. Pro holku je to něco jiného-těhotenské testy atd..Štěstí jsem měla, to je pravda. Antikoncepci se doporučuje brát dlouhodobě, četla jsem rok, doktorka říká že půl stačí. Každopádně z toho mam strach, hodně holkám se akné po vysazení vrátilo. Na druhou stranu já vím, že zbavit se ho mi pomohla spíše zevní léčba, protože se to začalo lepšit už v době, kdy jsem antikoncepci brala teprve krátce, takže vlastně ani nevím, jak důležitou roli v mé léčbě vlastně hraje...

Ita (Út, 6. 6. 2006 - 22:06)

Noris, děkuji moc za odpověď.Mělas asi opravdu velké štěstí na léčbu a hlavně - že se Ti opravdu věnovali.Můj syn vyzkoušel vlastně vše, co píšeš, ale postupně. Samozřejmě vyjma Diane a také biolampy. naštěstí se po 3 letech dostal také k výborné doktorce a jemu zase pomohl Roaccutan.Měl také obrovské boule po celém obličeji a zádech.To Diane ale asi musíš brát dlouhodobě, viď?

marketa (Út, 6. 6. 2006 - 20:06)

ahojky,můžete mi někdo poradu doubrou kožní lékařku v Brně?jsem se tu přistěhovala a potřebuji reference,děkuji za odpověď.M

Návštěvník (Út, 6. 6. 2006 - 20:06)

ahojky,můžete mi někdo poradu doubrou kožní lékařku v Brně?jsem se tu přistěhovala a potřebuji reference,děkuji za odpověď.M

Noris20 (Út, 6. 6. 2006 - 06:06)

Jinak ještě, ta doktorka ke které chodím hodně pracuje s běžně dostupnou kosmetikou a podle ní jsou nejlepší přípravky od Biodermy a od La Roche.

Noris20 (Út, 6. 6. 2006 - 06:06)

Tak na dermabrazi jdu 22.6, teď mi doktorka ještě udělala chem peeling, díky počasí. Cenově se to prý bude pohybovat kolem 1000,-...za jednu. Finančně je léčba opravdu dost náročná.
Jinak pro Itu. Po těch dvouch měsících jsem přerušila školu, protože už jsem tam prostě nemohla vydržet- po celém obličeji jsem měla boule, prostě hrůza. Díkybohu jsem se dostala na kožní do Vojenské nemocnice ve Střešovicích a pan doktor mi nabídnul abych si tam šla na týden lehnout. Z týdnu se stal měsíc, ale absolutně toho nelituju,protože se dá říct, že mi tam zachhránili obličej. Lečebný proces vypadal asi takto, nasadili mi antikoncepci Diane 35, 10 dní deoximykoyn antibiotika, pak minocyklin-ten beru do teď. Zevně jsem měla první týden Ichtyolové masky, které vytahují hhnis- tím se to pročistí, pak tetracyklinovou mast, což je vlastně čisté antibiotikum. Pak se o mě začala starat pí doktorka Šulcová, která tam vede kosmetickou poradnu a začala jsem chodit na biolampu a ta pomohla asi nejvíc.3 týdny každý den. K tomu krém Glyko A, což je 12% kyselina glykolová, která se používá jako příprava na chem peeling. Kosmetické čištění a po měsíci jsem šla domu fakt bez pupínku, ale s jizvičkami bojuji dodnes. I tak, do nemocnice jsem nastupovala téměř před třemi měsíci a pod make-upem už není téměř nic vidět, což si myslim že je úspěch.
Ale co jsem chtěla říct je to, že základem úspěšné léčby je dobrý doktor. Já byla u dvou, kteří mi prostě nemohli a snad ani neměli zájem pomoct. Až v té vojenské nemocnici jsem narazila na odborníky na pravém místě. Nebudu vám tady radit, která mastička mi pomohla, na každého stejně funguje něco jiného. Nejcennější rada, kterou vám můžu dát je kam máte jít...
Tak hodně štěstí.

miska (Po, 5. 6. 2006 - 09:06)

La Roche je určitě lepší než Vichy, ale že by to nějak zázračně a hlavně trvale pomáhalo?! to tedy ne :( Mně líp vyhovovalo sebium od biodermy. Teď ale nepoužívám NIC. Už mě to nebaví pořád něco zkoušet.

Hanka (Po, 5. 6. 2006 - 09:06)

Kaio, taky souhlasím s tím, že kosmetika La Roche (v mém případě SkinStar)je dobrá jako péče po aknózní léčbě. Jako samotná by dle mého názoru akné nevyléčila. Můžu se Tě zeptat jaká léčba Tobě pomohla. U mě to byl Skinoren a občasné použití Zinerytu.

Kaia (So, 3. 6. 2006 - 11:06)

Hanko,jsem ráda, že i Tobě se potvrdilo to,že hledání těch vhodných přípravků trvá,každá pleť je individuální a co pomáhá jednomu, to nemusí pomoci druhým.Je pravda,že jsem musela změnit životní styl,krok po kroku a jak mi to čas dovoloval,ale své ovoce to přineslo. Vitamíny jím také,beta karoten jen čtvrt roku před létem a pak ho měním za čerstvou šťávu z mrkve.Dlouhodobá konzumace "umělého" karotenu může v některých případech mít až rakovinotvorné následky (to jsem se dověděla poměrně nedávno z jedné anglické studie), které se mohou projevit i po několika letech. Sonjo a Dituško, od La Roche Posay používám řadu EFFACLAR, konkrétně mycí gel na obličej (stačí opravdu trošičku a krásně pění), adstringentní pleťovou vodu a matující emulzi (ta je ve flaštičce s pumpičkou,stojí nejvíce z této řady,zhruba 450,-Kč,záleží na lékarně).Na kliniku v Brně jezdím do Černých polí. Pomohla mi celková léčba na klinice,byla jsem ráda,že jsem nemusela jíst žádné chemikálie jako tomu bylo v Praze,což stejně nepomáhalo. celá léčba potřebuje čas,protože se musí pokud možno vystopovat co ti způsobuje akné (příčiny bývají taky různé) a sledovat kdy se stav zhoršuje.La Roche mám jako péči po aknózní léčbě.

Dituska (Pá, 2. 6. 2006 - 09:06)

Holky,napiste mi,co od La Roche Posay používáte? Vím,že krémy jsou individuální v závislosti na typu pleti,ale zajímalo by mě,jestli něco pomáhá na problematickou pleť?? Díky!

Hanka (Čt, 1. 6. 2006 - 13:06)

Kaio, jako by jsi mě citovala. Také jsem měla problémy. A přesně jak píšeš, v průběhu dvou let jsem měnila spousty přípravků. Od různých antibiotik přes gely a krémy. Změnila jsem dvakrát i antikoncepci. Poslední půl rok jsem konečně opravdu spokojená. Kosmetiku La Roche jsem také používala. Je opravdu dobrá. Mě ale osobně více vyhovovala kosmetika Skinstar. A jak píšeš i změna jídelníčku udělala své. Vysadila jsem úplně bílé pečivo, cukr a sladkosti a též kávu. Jsem pouze na celozrnném pečivu, ovocných nebo zelených čajích. Dost jsem i omezila mléčné přípravky. K tomu baštím beta karoten, zinek a Pangamin s pupalkovým olejem. A jako bonus k čisté pleti jsem zhubla téměř 10 kg.

Sonja (Čt, 1. 6. 2006 - 12:06)

Kaio,můžeš prosím,napsat něco víc? Co konkrétně od La Roche Posay používáš,co ti pomohlo?? Také by mě zajímala ta klinika,jsem taky z Brna.Díky moc za info.
Taky by mě zajímalo,jestli to,co ti pomohlo je kosmetika La Roche nebo celé léčení na klinice,díky

kaia (Čt, 1. 6. 2006 - 12:06)

Ještě poznámka k mé zprávě,v některých lékárnách se dají sehnat vzorky kosmetiky R.Posay,ale chce to léčbu dlouhodobější.Jméno nesděluji kvůli reklamě,ale pouze chci dát vědět co mi po 3 letech konečně pomohlo.Ciao.

kaia (Čt, 1. 6. 2006 - 12:06)

Taky jsem měla problémy s pletí,před rokem jsem se začala léčit na jedné klinice v Brně a výsledek je takový, že za asi poslední 3 roky jsem neměla tak čistou pleť jako teď, včetně hrudníku a paží.Každého čtvrt roku mi měnili medikamenty,většinou obsahovaly i antibiotika a takové přípravky se mají měnit, protože po delším užívání přestanou působit. Půl roku používám kosmetiku La Roche Posay a asi u ní už zůstanu,také dle rady mé lékařky.Je trochu dražší, ale účinná jako "hrom":).Ne každému však může pomoci,některé typy pleti nesnáší termální vodu,která je i v přípravkách této kosmetiky.Jinak jsem omezila konzumaci některých potravin,které mohou vyvolávat kožní ekzémy a další nepříjemnosti a tím pádem jsem i navíc zhubla!Další pozitivní věc:)

Eva (Čt, 1. 6. 2006 - 12:06)

Objednala som si Proactiv Solution, vyšlo ma to aj s poštovným na 1.370,- Sk. Je tam záruka vrátenia peňazí ak to nepomôže. Akurát dnes do došlo. Som ve?mi zvedavá, neskôr napíšem o výsledkoch. Zatia? viem iba to?ko, že to pekne vonia :-)

Reklama

Přidat komentář