Bezinková povidla používaly babičky na migrénu a revmatismus
Potom vzniklou šťávu svaříme, až se začne dělat cestička za vařečkou. V té chvíli přidáme cukr a ještě krátce povaříme (na 1 kg šťávy potřebujeme 600-700 g cukru).
Můžeme přidat i šťávu ze dvou pomerančů a 1 balíček petosy.
Horká povidla dáme do nahřátých skleniček, a jakmile ztuhnou, přidáme nahoru trochu petolu. Potom sklenice převážeme celofánem.
Používáme je při revmatismu a migrénách 2-3 lžíce denně.
Zdroj: Jaroslav Vašák - Bylinková kuchařka, nakladatelství Santal
Komentáře
Bezinkový likér jsem pila už jako malá. Nikdy jsem nebyla nemocná. A chutnal mi.
POZOR !!!
Nezaměňte bezinky za jedovaté chebdí !!!
http://botanika.wendys.cz/kytky/K372.php
Nezaměňte bezinky za jedovaté chebdí !!!
http://botanika.wendys.cz/kytky/K372.php
Bezinky fuj fuj fuj! Jedli...Bezinkovou marmeládu trochu přichuťte skořicí a badyánem. Bezinkový likér je skutečně výtečný, škoda že jej nikdo nevyrábí, chce to přichutit skořicí, badyánem a silným vývarem z kávy a doplnit rumem. Vynikající 1 šťopička na noc nebo po ránu..
Z bezinek se dá také udělat sirub, je vynikající a skoro zadarmo. Ale je to práce, kdo je líný, tak si ho, vlastně nekoupí, protože na trhu není.
Bezinky fuj fuj fuj! Jedli...Jsi trdlo, nikdy jsi to nejedla, tak nepiš fuj, fuj. Po uvaření krásně voní.
POZOR !!!
Nezaměňte...A jak se to rozliší, vypadají dost podobně. že něco tak podobného bezinkám a přitom jedovatého existuj,e jsem nevěděla.
Nezaměňte...A jak se to rozliší, vypadají dost podobně. že něco tak podobného bezinkám a přitom jedovatého existuj,e jsem nevěděla.
Taky jsem pila liker je velice dobry a tento rok budu dělat štavy a marmelady je to vyborne když to umite dobře zpracovat.Za druhe je to zadarmo všude toho roste jen stači otrhat a dat si tu praci .tak ahojte
Na migrénu je nejlepší klystýr. Příčina jsou totiž nahromaděné toxické látky ve střevě. Mám to odzkoušeno 25 letou praxí na sobě.
- Odpovědět
Pošli odkaz