Reklama

ŽIVOT S MUSLIMEM

marsy (Po, 10. 12. 2007 - 08:12)

Mimi ty jsi se minule ani nevyjadrila k tomu co jsem ti o mem manzelstvi s Alziranem napsala.Az ti bude zakazovat aby tve dite nechodilo se skolou plavat,na telocviku se bude muset prevlikat pod sukni,aby nechodilo na aerobic.atd.Bude ti zakazovat vanoce.Co na to tvy rodice?

Návštěvník (Po, 10. 12. 2007 - 00:12)

eowyn no to bude parada jestli se ten tvuj rozhodne a ty sbalis svoje v cesku vychovany deti a odtahnes je do Egypta ty ti jednou podekujou.

Lusi (Ne, 9. 12. 2007 - 23:12)

Hezky napsano, Kristi. Souhlasim. Jenomze Mimi uz se evidentne rozhodla, takze varovani nema cenu. Asi cekala, ze ji tu vsichni budou zehnat.

kristi (Ne, 9. 12. 2007 - 21:12)

Mimi, couvni, dokud je cas. Pripadu, manzelka Ceska, manzel Arab, zivot v Alzirsku, Libanonu, Saudske Arabii apod. a pak rozvod znam nekolik. Brat si nekoho po roce je silenstvi. I pokud si bere Ceska Cecha a chteji zit v Cechach. Jenze v Cechach se rozvedes behem mesice. V Alzirsku to tak snadno nepujde. Klidne si chod s Arabem, ale proc si ho hned brat?? S prominutim delas uplnou kravinu. Nikdo te nenuti byt promiskuitni, konzumni atd. Kvuli tomu se prece nemusis vdavat a stehovat do Alzirska. Vsadila bych cokoli na to, ze vase manzelstvi se rozpadne. A pak ti opravdu pomuze jen panbuh... Budes litovat.

Eowyn (Ne, 9. 12. 2007 - 15:12)

Petruš, celkem to chápu. Já bych asi taky nešla do té oblasti. Prostě to není nic pro mě. Manžel je Egypťan, já mám Egypt ráda, a po několika letech manželství jsem mu řekla (po optání se dětí), že pokud se mu bude velmi stýskat nebo bude myslet, že by život v Egyptě byl pro naši rodinu lepší, do Egypta půjdeme. On nechce. Zatím. Já jsem si ho brala s tím, že možná se nám bude po našich domovech stýskat a že je možné, že do Egypta jednou půjdeme. Manžel říká, že dokud nás děti budou potřebovat, zůstaneme tam, kde žijeme teď, z eg. platů bachom jim těžko platili studium např. ve Velké Británii.

Návštěvník (Ne, 9. 12. 2007 - 15:12)

To máš jedno s kterým jsi,s muslimen němčourem arabem čechem.Když stojejí za hovno tamk je jedno jakou maj pleť.A když jsou hodní tak to je taky jedno.

Petruš (Ne, 9. 12. 2007 - 14:12)

Žila jsem s muslimem 3 roky a byla to velká láska.On studoval medicínu, seznámil mě s jejich náboženstvím, pětkrát denně se modlil,nepil alko,dodržoval ramadán,nejedl vepřové.Nedělalo mi problém to akceptovat,stejně jako on akceptoval moje diskotéky,vínko,apod.Ale za nevěru by bylo zle.Jinak celá jeho rodina byla moc milá,byli z Perského zálivu.Po třech letech jsme se rozešli,neboť ukončil studium a vracel se zpět.A já tam jít nechtěla.NEMOHLA.Neuměla bych tam žít.Nakonec se zamiloval do Češky,která má k arabskému světu blízko,vzali se,ona konvertovala k islámu,mají dvě děti a my si dodnes píšeme,posíláme dárky a jsou z nás dobří přátelé.

Eowyn (Ne, 9. 12. 2007 - 14:12)

A co jsou Češi? Míšenci Slovanů a Germánů. Už jsme pořádně "zprznění".
Mimochodem, lidé, kteří propagují "čistou rasu", zřejmě nemají ani ponětí o genetice, neboť čím čistší, tím více chorob. Díky tomu se degenerovala spousta dynastií. Hemofilie, choromyslonost, schizofrenie... atd. atd.

Návštěvník (Ne, 9. 12. 2007 - 09:12)

no ty půjdeš určitě černá hubo.

cerna ceska (Ne, 9. 12. 2007 - 01:12)

Przneni rasy = :-DDDDDDDD
Vy jste ale vypatlani. To si fakt myslite ze Cesi jsou "ciste rasy"? Ha ha ha!
Cesi jsou mixovani stejne jako napr. Argentinci.
Prosim vas, jestli budou lidi jednou posilani do plynu za przneni rasy, tak my pujdeme taky...

marsy (So, 8. 12. 2007 - 17:12)

Tak ja mam ze sveho okoli asi smulu na muslimy a ze jich znam kolem 40,protoze vsicni lzou jak tiskne.Nebo podvadeji sve manzelky,nebo svatbu vyuzily jen k tomu aby tady dostaly trvaly pobyt.

Návštěvník (So, 8. 12. 2007 - 13:12)

co bys chtěla aby ti ta diskuse přinesla?to že przníš rasu už tu bylo napsáno.tak se tam odstěhuj a tady nevopruzuj.tady sou taky chlapi věřící ale bohužel maj asi bílý ptáky .

Mimi (So, 8. 12. 2007 - 12:12)

svet neni cernobily, jak tu vetsina z vas naznacuje. chtela jsem par rad a myslim, ze mi tato diskuse krome urazek uz nic uzitecneho neprinese. Neminim se k tomu dale vyjadrovat, kazdy at si mysli ve sve omezenosti sve. Dekuji Ti Eowyn, popatram na Icocs.

Návštěvník (So, 8. 12. 2007 - 08:12)

nebo je to vylízaná cigoška

Honza (So, 8. 12. 2007 - 00:12)

Slecny, no kdyz si myslite, ze v tom budete stastne, budiz vam doprano...:)
Zatimco Eowyn dokazu respektovat, Mimi je primo ukazkovym prikladem prislovi "poturcenec horsi Turka", mimo jine!
Pri cteni jejich nazoru a hlasek typu "spravny myslim nikdy nelze" si clovek jen musi klast otazku, zdali je tak naivni, nebo je jen tak hloupa, nebo oboji.

Eowyn (So, 8. 12. 2007 - 00:12)

Proč se vzdát hudby? Jak to myslíš? Haram hudbu?
Otestuj, zda je dobrý muslim a zda máte dobře slučitelné hodnoty a cíle. (A znovu viz Islamic community of Czech sisters.)
O mahr si řekni, ne moc, ne málo, opět se můžeš zkusit zeptat na Icocs. Samotnou by mě zajímalo, jak je to s výší mahru. Já jsem slyšela o některých Arabech, že dají svým českým ženám jen symbolický mahr a pak se kasají tím, že se oženili za tisícovku.
Můj mahr je poměrně nízký, když jsem se vdávala, manžel teprve končil vysokou, ale já jsem víc nechtěla.
Hodně štěstí

Ester (So, 8. 12. 2007 - 00:12)

Mimi, jinak jsi duševně v pořádku? Brát si chlapa, kterýho znám jenom z "pár výletů, které jsme spolu podnikli", je pěkná blbost, natož když je dotyčný ještě Arab. Až budeš v tom Alžírsku, tak ti opravdu pomáhej Alláh, budeš to moc potřebovat.

Mimi (Pá, 7. 12. 2007 - 23:12)

Mila Eowyn, v Boha verim a jsem stastna za islam Alhamdulilah a tesim se, az budu zit s nekym, kdo to citi stejne Inshallah. Musim se priznat, ze se jdu na budoucim "manzilkovi" i trochu svezt, proste spoleham na upevneni vlastni viry v takovemto svazku. Prece jenom ma on lepsi prupravu od detstvi a jak se rika, ve dvou se to lepe tahne :) Je to Alziran a vim, ze s nim budu mit se vsemi pokusenimi utlum. Bude to ze zacatku asi tezke, zvlast vzdat se hudby. Ja to tak ale chci. Jak jsi resila mahr Ty? Ja nic nechci a on rekl, ze musim:) Tak jsem mu rekla

Návštěvník (Pá, 7. 12. 2007 - 23:12)

běž do prdele

Eowyn (Pá, 7. 12. 2007 - 23:12)

Mimi, zkus se zeptat jeho známých, pokud možno ne-Arabů.
Zkus se podívat na Islamic community of Czech sisters, tam jsou nějaké rady, jak si najít dobrého manžela.
Vím, že je to tvoje věc, ale jak jsi na tom s vírou ty? Vaše víra by měla být podobná, tj. hluboce věřící a téměř nevěřící není dobré spojení.
Podívej, každé druhé manželství končí rozvodem. Rozvod s Arabem BUDE složitější než rozvod s Čechem (btw, odkud je tvůj milý?). Na druhou stranu, Arabové jsou častěji odmala vedeni k tomu, že budou mít rodinu.
Mohu-li radit, žádné intimnosti před svatbou, a až bude svatba, tak se vším všudy. Pokud mu nic nedovolíš, budeš mít vyšší cenu pro něj a nechoď do žádného "sňatku na dobu určitou", nenech se ošidit na mahru a ničem, co ti podle islámu náleží.

Reklama

Přidat komentář