Reklama

Táta - komunista

atd (Po, 12. 12. 2005 - 11:12)

"Ahojko"... zkusím vrátit diskusi do jejího původního řečiště... (pro jakékoli další téma si kdokoli může otevřít kdykoli vlastní diskusi.)Poslední Anejetin příspěvek je vynikající a snad srozumitelný každému. Je pravda, že je jeho obsah smutný. Jen se obávám, aby nakonez nevyzněl ještě truchlivěji, než jak jej sama autorka pojala... totiž... aby nezněl zcela bez odezvy, jako poslední pohřební tón jednoho národa střední Evropy. "Revoluce" 89, jež se tolik líbila západním novinářům, uvyklým demokracii a stran jiného jen debatám u klidného stolu byla skutečně v elegantní režii. Mám-li na mysli např. režii pana Václava Havla, připomeňme si, že on je především autorem aktovek... Ani mravní křeč občanů, jimž vše vlastně spadlo do klína, netrvala dlouho. Již řadu desetiletí... pomalu to bude sto let... musela v naší zemi stačit přemnohým k pocitu, že právě něco vybojovali, že "zvítězili", skutečnost, že jejich protivníci prohráli - náporem jiných, vývojem , vlastním opotřebováním se či přežitím se... Takzvaná sametová... nastoupila v okamžiku, kdy již všechny okolní země totalitu svrhli - ani nejzaslepenější zástupce totalitní moci si nemohl myslet, že je jeho pozice udržítelná za stávajících podmínek - hospodářství již spotřebovalo všechny zjevné i skryté rezervy, včetně válečných rezerv, včetně celosvětově v porovnatelných zemích nejvyšší zaměstnanosti žen, včetně vybrakování přírodních zdrojů a užívání základny, jež byla v první polovině 20. století z evropských špiček...Právě relativní bohatost a prosperita i silná měna naší první republiky poskytla našim lidem možnost uvyknout na poměrně materiálně dobře zajištěný život. I z tohoto důvodu bylo nezbytné občany naší zeme mimořádně silně zkorumpovat, aby zůstali poslušní v rámci "tábora míru". Až k narušení národního charakteru vůbec. To je to, z čeho se nemůžeme lehce dostat, když ani lidé, kteří mají dost informací, zkušeností i inteligence nejsou ochotni v tomto smyslu se angažovat. Takže se sice nová generace rodí do formální demokracie, jenže do demokracie bez demokratů... byly-li předchozí generace násilně lámány a deformovány, je ta dnes nová jakoby ve vzduchoprázdnu, bez vnímání souvislostí kulturních, politických, historických, ale... bez úcty k hodnotám, k autoritám... často ke své škodě, bohužel s hlubokým pocitem, že nemá valně, čeho si vážit... nejen ne představitelích politických, ale ani na svých rodičích, učitelích... Není to právě dobrý start k nové prosperitě země, ale oni to buď ještě nevědí... anebo jim je to jedno. Je to tragédie... tím vštší, jak málo lidí trápí.Atd

N (Po, 21. 11. 2005 - 20:11)

Mila rara nerozumi polityce a jak ta ovlivnuje Kanadu i Ceskou Republiku. Pomaha jeste ceska armada proti "terorystum" v Iragu? A co minuly Afganistan, Kuvait

rara (Po, 21. 11. 2005 - 09:11)

niky zavři zobák si v kanadě tak se nestarej vo američany

Ahoj (Po, 21. 11. 2005 - 09:11)

Nemam moc casu psat, ani cist websides, ale jeste bych dodala, ze lidi nesmi zapominat, ze posityvni mysleni dovede vylepsovat energiji na teto planete tak jako svetlo, ktere vzdy vitezi nad temnem. Vice a vice pribyva lidi, kteri se soustreduji medytaci na posilovani miru, proti Illuminati a jejich negativnich cinech. A pouzivaji i jine mirumilovne methody na braneni.Tak jak v USA lidi byli nesmirne nacionalni a verici v jejich demokratycky vlade, nyni zacinaji videt tu pravou pravdu a zacinaji se bourit. Nepreji si policajsky stat, tak jak si to vladnici snazili utvorit, zacinaji se bourit proti valkam na kterych vladnici a jejich pratele vydelavaji. Normalni lidi uz nevidi vyznam proc jejich blizni ztraceji zivoty ci prijdou domu zmrzaceni.Mafijska skupina - Illuminati se snazi ovladnout svet a dostat jen vylepseni pro sebe. Ani cesky narod nemohl v minulosti moc ovladat svuj osud, jako napriklad v Mnichovske dohode a potom i Jalske dohode, kde amerycky president a jejich anglicky pratele dali moc Stalinovi, aby prebral vychodni evropu. A pak na oko si hrali, ze existuje studena valka, ale jsou fakta, ze oni mezi sebou spolupracovali. Proste mafijacka organizace ta zde vladne a uz je na case aby clenove amerycke vlady, Illuminati, kteri jsou vinni za katastrofy jako 911, Pentagon a (kdysy Pearl Harbor) a dalsi, byli poslani k soudu. K te mafiacke skupine - Illuminati patri svetovy bohaci, kralovske rodiny a mnoho vladniku statu. Ti jsou spojeni i s greys a dalsima bytosma z jinych planet, kteri maji svuj zajem na teto planete.Existuji i bytosti z jinych planet, kteri si preji harmonyji na universe a pomahaji nasi zemi proti poskozovani a niceni.Lidi si musi uvedomovat co se vlastne na nasem svete deje a nenechat se zotrocit. I kdyz lidi v Severni Ameryce si v podstate vedou celkem lepsi zivot nez jinde, jsou obavy, ze s Bushovym vedenim se to muze hodne zmenit. Je i znamo, ze on se dostal do te presidenske pozice podvodem. Eletronicke pocitace ve volbach vlastnil Bushovy pritel a ty byly specialne natocene a i casto byly z provozu. Bush utvoril specialni zakony a znemoznil mnoha amerycanum volit. Existujou i svedci, ze jeho bratr odvezl vagony krabic s volebnima listama. V teto dobe si lidi i vsimli, ze pocasove kalamity se vetsinou odehravaji v oblastech kde volili proti Bushovi. Je take znamo, ze Amerycane i Soveti umeli ovladat pocasi od asi 1970, ale prvni vedec byl Tesla, ktery zacal byt v tom technicky vyspely. Takze v pritomnosti probiha soud, kde je hlavni hlavou Patrick Fitzerald, a ze on pomuze lidem vedet pravdu, hlavne ohledne vlady USA a tak ja doufam. Ale vsemu neni jeste konec,jelikoz Cina se velmi vyzbrojuje a ti by si prali ovladat Amerykou a svetem. Takze kdy lidi si uvedomi, ze dalsi valky, muzou znicit nasi planetu, kdy prestanou vstupovat do armad?

Ahoj (Po, 21. 11. 2005 - 08:11)

Anejet, napsala jsi velmi inteligentni clanek a je velmi pravdivy i smutny

Anejet (Ne, 20. 11. 2005 - 17:11)

Trocha četby pro ty, které zdejší minulost zajímá a nemají v úmyslu tu jen druhé urážet a hlásat polopravdy.www.lidovky.cz/bezpraviwww.totalita.czAhojko - většina zdejšího lidu má potíž se sebenáhledem, to vymývání bylo velmi úspěšné ... je škoda že si to většina postižených neuvědomuje.Revoluce nebyla až tak revolucí, ten systém se v 89 už jaksi zhroutil - ale nikoliv tlakem lidí zevnitř, nikoliv touhou zdejších lidí po demokracii a svobodě, nikoliv protikomunistickým odbojem. Tak asi logicky nelze čekat že ta většina srostlá už letitě s komunismem, že bude jásat nad nastalou svobodou a chovat se jinak, než si už navykla.A tak jsme svědky toho co se tu děje nyní - mravní propad vzešlý z komunistických let jen převlékl kabát a chová se nyní "svobodně".Samozřejmě se to netýká každého, ale obávám se, že to skutečně překáží jen malé menšině, tak jako za komunismu.Někdo někde pravil, že: "Jediná správná svoboda je ta, kterou jsme si sami vybojovali."A tak jakpak by mohl být svobodný národ jenž za svobodu (ve své obrovské většině) nebojoval?Vězení - jemuž kdosi odebral oplocení - to se stalo z téhle země.Vězeňská morálka plna strachu a všeho co k psychologii ve vězení patří - i ve vězení jsou často lidé, kteří už jinde žít neumí - už si zvykli a sotva je pustí - brzy něco provedou a vrátí se tam, už se neumí změnit.A tohle bylo dlouholeté vězení a vychovávaly se v něm další generace - za pomoci školství jež učilo ty nesmysly - jak je v tom našem malém hezkém vězení vlastně pěkně, jen to chce dodržet pár pravidel - držet ústa a tak - no a když budete dětičky šikovné, tak z vás může být i kápo a svou spoluprací na zachování a trvání vězení si zajistíte i nejteplejší celu a občas se dokonce můžete podívat i mimo vězení, když pak budete doma všem vyprávět, jak se tam ti kapitalisté mají strašně.No, čekám, že Laďa a spol. mne zase urazí, ale věřím, že ještě žije sem tam někdo, kdo ví či tuší, že je tohle pravda.Vážní odpůrci režimu už byli zlikvidováni či jich byla jen hrstka a ze zbytku národa se stala více či méně aktivní součást toho režimu, přejali sami roli sebevěznitelů.Tak jakápak svoboda a touha po ní.V tomhle úhlu pohledu je mi naprosto srozumitelné, proč mají komunisté tolik hlasů - to je jen normální rozpoložení, stav tohoto národa.

Ahoj (Ne, 30. 10. 2005 - 20:10)

Ahoj Darino, ja jsem z Vancouveru a a dost informaci je na ohledne tohoto mesta na www.Vancouver.com A kde ty zijes? Ja osobne si rada prohlizim mista na internetu.Ohledne te informace Husseinovim synum, jsem prevzala spatnou informaci z nejakeho posledniho clanku. Nejak se me to nezdalo a mela jsem to zkontrolovat. Oni prisli o zivot amerycanama v 2003. Oba dva take byli nesmirne kruti lide. Co ja jsem mela na mysli byli dva manzele od jeho dcer. Vice informaci najdete na www.Saddam Hussein.com. Nebo i jiny zajimavy clanek je na www.pbs.wgbh/pages/frontline/shows/saddam/interviews/aburist/htmlJa osobne nemam moc casu, ale priste budu vice kontrolovat, kdyz se mi neco nezda

Ponocny (So, 29. 10. 2005 - 01:10)

Darino soudruzi Uday a Qusay se tak nak vodebrali do toho jejich vysnenyho raje pac si na ne posvitily americky jednotky takze tvoje pochyby vuci tomu co tu mekta kanadska Niky sou na miste a je snad jedno vodkad mekta. Dyz uz te to ale zajima tak mekta z Kanady dyt to tady votlouka fsem vo hlavu uz buhvijak dlouho.

darina (So, 29. 10. 2005 - 00:10)

niky proc se tvrdi ze si S.Husein sam zastrelil syny? To se mi nejak nezda.Jestli se muzu zeptat: Kde zijes, v Kanade nebo ve Statech? (Kde?)

Ahoj (Pá, 28. 10. 2005 - 18:10)

Kdyz Bush zklesne i jeho ministri pujdou s nim dolu. Dale vsichni vladni vudci co podnikali valky by meli byt postaveni pred soud.Zionisti by take meli byt prohlaseni za teroristy a melo by se zkontrolovat jejich spojeni s USA a Angliji.

Láďa (Pá, 28. 10. 2005 - 17:10)

To Mlavni hlidka, Oliver Cromwell aj. - to je tady kurník, co? Koko, koko, dáák! Zdravím Niky a spol.

jn (Pá, 28. 10. 2005 - 16:10)

niky, souhlas.

Mravní hlídka (Pá, 28. 10. 2005 - 12:10)

Před mezinárodní soud by měl být postaven i válečný zločinec George Bush ml.a jeho pohůnci (Kundolíza Riceová, D.Rumsfeld ad),stejně tak i jako členové současné vlády státu Izrael, kteří dávají pokyn k vyvražďování Palestinců na jejich vlastním území. Sionisté z Izraele nejsou o nic lepší než fašisté z Velkoněmecké Říše. Bohužel, karty jsou teď rozdány zcela jinak a soud s těmito zločinci momentálně nepřipadá v úvahu. Naštěstí Palestinci a Iráčané nejsou jako ovce a zle okupantům zatápějí. Američané jsou však tupé stádo, které se dočká budoucnosti a la Orwellův román 1984. O naší budoucnosti v tzv.Evropské unii netřeba si dělat iluze.Přicházíme o možnost rozhodovat o svém osudu, kterou jsme vyměnili za druhořadé členství outsidera v EU. Tak - v čem jsme si sakra tolik polepšili po listopadu 1989? Když vynecháme horních 10 tisíc..?

Ahoj (Pá, 28. 10. 2005 - 10:10)

Jn, je bych rekla, ze Sadam nepotrebuje mnoho stezku. Zil v palacich, kde i toilety byly ze zlata a pritom obycejni lidi zivorili. Mel tyranistycky rezim a neni to tak dlouho kdy byl jeden z nejoblibenejsich pratelu USA. Ti podporovali jeho rezim a meli s nim uspesny byznys a hlavne ho zasobovali zbranema a biologickyma a otravnyma chemikalijema. To byl on co pouzil ty chemikalije a otravil nekolik kurdskych osidlich. Pustil to na ubohe Kurdy, kteri vlastne nemeli ani svou zem a nikdo je nikde nechtel. A ze pry Amerycani mu to ani moc nevymlouvali a ani ten utok na Kuvait. Amerycani mu nechali volnou ruku ohledne Kuvajtu, ale pak se obratili proti nemu. To on pouzil chemikalije na protejsi armadu a zapalil naftove doly. Proste Amerycane se obratili proti nemu z toho duvodu, jelikoz zjistili, ze on nema zajem je uz v vsem poslouchat a byt loutkou. A tak zacali jednat proti nemu a snazili se ho zbavit. Take to byl on, co chladnokrevne zastrelil sve dva vyspele syny. Sadam je psychopath a vrah a za to zaplati. Bohuzel on mel mnoho dvojniku, a tim zpusobem se na mnoha let kryl proti napadeni.Jinak ted mnoho lidi projevuje domneni, ze to ani asi neni pravy Sadam a poukazuje se na ruzne nesrovnalosti v jeho vzhledu. Jinak Bush povazoval Irag za cennou zem, kterou chtel dostat. Vymyslel postupne nekolik duvodu jak se tam dostat. Zitra pujde k soudu. Protoze amerycky president se take zachoval jako psychopath a vrah mnoha tisice lidi. A mimo to on a jeho spolecnici si vydelali na te valce biliardy.Amerycti obcane si preji spravedlnost a doufejme ze se to tak stane. Osobne me lito, ze se vse tak negativne rozvinulo a Bush nas zklamal. Prominte pravopis, ale uz je ke druhe rano, ale chtelo se mi napsat jak ja to vidim a preji vsem - dobry den.

jn (Pá, 28. 10. 2005 - 08:10)

Ano, napriklad i Saddam Husain je ted pred soudem. Asi vsichni ted jasaji, jak se jim ulevilo... Konec tyrana. Jak ubohe. kdyz vidim jeho tvar v novinach tak se mi derou slzy do oci! Kdyz to konecne vsem dojde ze tohle vsechno je jen jakasi hra, tady nejde o nejakou valku v iraku... Tady jde jen a pouze o prachy, o naftu. A ten kdo to stale nechce videt, musi byt dnes skoro mental. Sorry... Napriklad: VSICHNI SOUDCI KTERI MELI ZASEDNOUT V SOUDU PROTI S. HUSEINOVI - ODMITLI??? Ano, zbyli jen jakysi mladi nebo neuspesni karieriste, ti se snazi jak jen muzou, ale vsichni kdo maji vek a zkusenosti (a hrdost) stahli ruce pryc!

darina (Pá, 28. 10. 2005 - 04:10)

Opravdu? Vy jste se sam pokusil zavolat si zavolat do diskuse takove radiove stanice? Protoze ja sama jsem svedkem takovych rozmluv, on air, a kazdy kdo mel co rict tak se s nim snazili rozpravet a chapat jeho nazory. Jsou to totiz velice vzdelani a tudiz chapavi lide, velice sebevedomi a zcestovali. Nikdy jsem nepoznala tolik omezenosti a sprostych nadavek, jako napr. na doktorce, kde se jim pouze smeji. A proc se stale snazim sem prispivat? Protoze je mi opravdu lito toho, ze je nas narod natolik neinformovan, natolik zblbnut. vite napriklad ze Bushova vlada je postavena pred soud? O tom se asi v nasich zaprodanych novinach nepise ze?

Oliver Cromwell (Pá, 28. 10. 2005 - 02:10)

Darina + Ahoj Niky:vazene a mile, nepovazujte hned kazdeho za blba. Zadna "OPRAVDU NEZAVISLA A PRAVDIVA" radiostanice/televize neexistuje a noviny rovnez tak. Vami tak vyznavane stanice zase nejsou nic jineho nez jen snuskou spise levicoveho mysleni a stejne zamerene prezentace. Vsak tam zkuste zavolat a prohlasit, ze jste 100% za Bushem a myslite si, ze valka v Iraku je spravna a uvidite, jak dlouho se s vami budou bavit a to je jen priklad.Americke liberalni university jsou tim nejhorsim prikladem cenzury a politicke spravnosti. Svobodu slova tam maji vsichni, pokud ovsem pouze souhlasi s nazory, ktere jsou tam prezentovane jako jedine spravne.Jste obe smesne ve vasem zapaleni pro "spravne" nazirani na svet, takovych uz tu bylo.

atd (Pá, 28. 10. 2005 - 02:10)

Mravní hlídko,tvá "reakce" je toliko demagogie. Typický způsob "odpovědi", která neodpovídá na výzvu, ale využije výstup k hlásání svého - dost častý způsob komunistů.Ovšemže se z naší země nemohl stát rychle ráj... lidé zde už byli tak zdeformovaní a nezodpovědní vůči druhým, své zemi, přírodě, světu, že z valné části i dnes projevují právě tyto "kvality".Např. učitelé po podivném převratu jen dokázali, jak jsou plastičtí a přizpůsobiví.Je to všechno cesta na velmi dlouhou trať.

Ahoj (Pá, 28. 10. 2005 - 01:10)

Tomu se vola svoboda, kdyz kazdy ma moznost vyjadrit sve mysleni, nazory a neexistuje cenzura, jako napriklad byla v dobe komunismu. A tak hlavne internet je nejvice pouzivan a ne uz tak moc noviny nebo TV pro nalezeni informaci. Na internetu se mohou najit ruzne websides a pak je na cloveku si udelat zaver. Existuji take radiove stanice, kde se muze cokoliv diskutovat a probirat. Cenzura urcite existuje v novinach a TV. Take si myslim, ze je ironicke, kdyz nekteri lidi se snazi neco primo zamitat a vetsinou o tom nemaji zadne informace ci znalosti. Darine bych rekla, ze ta rara se vyziva na urazeni lidi a tak jak Lada nema zadne znalosti, jinak by takhle nemohla mluvit.A take by se ztezka nasly diskuze, kde by se tak nadavalo a sproste chovalo jak zde na doktorce.

Láďa (Čt, 27. 10. 2005 - 19:10)

Raro - souhlas. Ale to ty s "IQ z tykve" stejně nikdy nepochopí! Každou webovou stránku, každou organizaci, atd. někdo platí a prosazuje pak jeho zájmy. Ale "blahoslavení budiž ti chudí duchem..." to už se tu ale taky psalo.

Reklama

Přidat komentář